Siirry suoraan sisältöön

Kemian ja lämpöopin perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: EL00ER78-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
14.08.2024 - 08.09.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2024 - 31.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
Opettajat
Marko Ukkola
Vastuuopettaja
Marko Ukkola
Ajoitusryhmät
Pienryhmä 1 (Koko: 20 . Avoin AMK : 0.)
Pienryhmä 2 (Koko: 20 . Avoin AMK : 0.)
Ryhmät
ELKV24SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
Pienryhmät
Pienryhmä 1
Pienryhmä 2
Opintojakso
EL00ER78

Toteutuksella on 27 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 54 t 0 min.

Aika Aihe Tila
Ti 03.09.2024 klo 12:30 - 14:00
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
To 05.09.2024 klo 11:00 - 12:30
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ti 10.09.2024 klo 12:30 - 14:00
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
To 19.09.2024 klo 11:00 - 12:30
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 24.09.2024 klo 12:30 - 14:00
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 01.10.2024 klo 12:30 - 14:00
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
To 03.10.2024 klo 10:30 - 12:00
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 08.10.2024 klo 12:30 - 14:00
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
To 10.10.2024 klo 08:30 - 10:00
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
To 10.10.2024 klo 10:30 - 12:00
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
To 17.10.2024 klo 12:30 - 14:00
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
To 31.10.2024 klo 10:00 - 11:30
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
148 Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
To 31.10.2024 klo 12:30 - 14:00
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ti 05.11.2024 klo 12:30 - 14:00
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
To 14.11.2024 klo 10:00 - 11:30
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
To 14.11.2024 klo 12:30 - 14:00
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ti 19.11.2024 klo 08:15 - 12:00
(3 t 45 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
329D Työtila (32), 3. kerros
Ti 19.11.2024 klo 12:30 - 16:15
(3 t 45 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
329D Työtila (32), 3. kerros
To 21.11.2024 klo 10:30 - 12:00
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 26.11.2024 klo 12:30 - 14:00
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
To 28.11.2024 klo 10:00 - 11:30
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 03.12.2024 klo 12:30 - 14:00
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
To 12.12.2024 klo 10:45 - 12:15
(1 t 30 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 14.01.2025 klo 08:15 - 12:00
(3 t 45 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Ti 14.01.2025 klo 12:30 - 16:15
(3 t 45 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
To 23.01.2025 klo 08:15 - 12:00
(3 t 45 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
To 23.01.2025 klo 12:30 - 16:15
(3 t 45 min)
Kemian ja lämpöopin perusteet EL00ER78-3002
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Hallitset kemian peruskäsitteet ja peruslaskutoimitukset. Osaat soveltaa kemian tietojasi oman alasi ammatillisissa opinnoissa ja työelämässä.
Hallitset lämpöopin perusteet. Tunnet ja osaat soveltaa lämpöoppia fysikaalisena ilmiönä oman alan ammatillisissa opinnoissa ja työelämässä. Tunnet lämpömittareiden erilaisia toimintaperiaatteita. Osaat mitata erilaisia lämpötiloja erilaisilla menetelmillä erilaisista kohteista sekä arvioida tuloksen oikeellisuutta.

Sisältö

Mitkä ovat lämpöopin perusilmiöt, tärkeimmät suureet, yksiköt, määritelmät ja luonnonlait, miten niitä käytetään fysiikassa ja tekniikassa esiintyvien ongelmien ratkaisemiseen. Mitä pitää huomioida mitattaessa lämpötilaa nesteestä, yksittäisestä kappaleesta, kuumasta tai kylmästä? Mikä ero on kappaleen ja ympäröivän ilman lämpötilalla? Miten lämpötiloja mitataan erilaisilla mittareilla ja millainen menetelmä on soveltuva kunkin lämpötilamittauksen tavoitteisiin. Kuinka mittauksia raportoidaan arvioidaan tuloksen luotettavuus.

Mitkä ovat kemian tärkeimmät suureet, yksiköt, määritelmät ja luonnonlait? Miten aine rakentuu ja mitä erityyppisissä kemiallisessa reaktiossa tapahtuu? Minkälaisia ovat epäorgaaniset ja orgaaniset yhdisteet, miten niitä jaetaan ryhmiin ja nimetään? Minkälaisia ominaisuuksia kemiallisilla aineilla on?

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa jakama materiaali.
Muu mahdollinen opettajan opintojakson alussa ilmoittama kirjallisuus tai materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja
ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähiopetuksen ja laboraatioharjoitusten
mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson
tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin
ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Huomioi laboraatioiden pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen AHOT-menetelmän kautta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Toteutetaan mahdollisuuksien mukaan.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Oppimistehtävien ja työselostusten palautusajat sekä tenttien ajat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

135 h, joista laboraatioita 16 h.

Toteutuksen osien kuvaus

Teoriassa perehdyt lämpöoppiin ja sen merkitykseen etenkin elintarviketuotannossa. Kemialliset reaktiot tulevat tutummiksi, tunnet lämpömittareiden erilaisia toimintaperiaatteita.

Laboraatioissa opit työskentelemään laboratorioissa, tunnistat välineet ja osaat sanaston. Opit mittaamaan lämpötiloja erilaisilla mittareilla ja erilaisissa ympäristöissä ja erilaisista kohteista. Laboraatioista kirjoitetaan työselostukset.

Lisätietoja opiskelijoille

Varaudu siirtymään kampuksen ulkopuolelle laboraatioita tekemään. Laboraatioissa on pakollinen läsnäolo.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointimenetelmät sekä arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.

Siirry alkuun