Skip to main content

Research and development skills (5 cr)

Code: MO00DS25-3249

General information


Enrollment
07.04.2025 - 21.04.2025
Registration for the implementation has begun.
Timing
01.09.2025 - 19.12.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
RDI portion
3 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Riitta Tuikkanen
Malla Koivupiha
Teacher in charge
Riitta Tuikkanen
Groups
MRMI24KV
Tourism and Service Business, online studies
Course
MO00DS25

Realization has 3 reservations. Total duration of reservations is 4 h 30 min.

Time Topic Location
Wed 03.09.2025 time 16:30 - 18:00
(1 h 30 min)
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3249
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Wed 29.10.2025 time 16:30 - 18:00
(1 h 30 min)
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3249
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Wed 19.11.2025 time 16:30 - 18:00
(1 h 30 min)
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3249
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Changes to reservations may be possible.

Objective

Common learning outcomes (as implemented in degree programmes) 2 ECTS credits:

You know the general stages in a research and development process.
You are able to search for information in the key information environments of your own field.
You are able to read, critically evaluate and utilize the literature and research publications of your own field.
You are familiar with and able to apply the principles of research ethics and reliability.
You are able to compose a literature review based on the materials published in your field of study and your own bachelor’s thesis following the principles of scientific communication.

Degree programme specific learning outcomes for research and development methods, 3 ECTS credits

You are familiar with the current research subjects and development needs of your own field.
You are familiar with and able to apply the key development approaches and/or research methods and ethical principles of your own field.
You are able to report on a research or development process following the principles of professional and scientific communication.

Content

Content of common learning outcomes, 2 ECTS credits:

What are the phases into which a research and development process can be divided?
How do you find, read and critically evaluate the research data of your own field?
How do you write a literature review that utilizes reliable research data and is linked to your own field and bachelor’s thesis following the principles of ethical scientific communication?

Degree programme specific content, 3 ECTS credits

What are the key research subjects and development needs in your own field?
What are the development approaches and/or research methods in your own field and how do you apply them in practice based on the development needs of your own field?
How do you report a research or development process following the principles of ethical professional and scientific communication in your own field?

Course material

Eri koulutusaloille yhteinen osio (2 op): keskeinen opintojaksoon liittyvä materiaali ja materiaalilinkit löytyvät Learn-oppimisalustalta.

Matkailu- ja ravitsemisalan alakohtainen osio (3 op):
Oppikirja on Ojasalo, K., Moilanen, T. ja Ritalahti, J. 2015 tai uudempi painos. Kehittämistyön menetelmät : uudenlaista osaamista liiketoimintaan. Kirja on saatavissa Sanoma Pro Oy e-kirjana ja paperiversiona.

Muu keskeinen opintojaksoon liittyvä materiaali ja materiaalilinkit löytyvät Learn-oppimisalustalta.

Study forms and methods

Opintojakson voi suorittaa itsenäisesti verkossa. Opintojaksoon kuuluu oppimistehtäviä ja muutama Teams-tapaaminen, jotka tallennetaan ja voit perehtyä niihin itsenäisesti, ellet pääse osallistumaan verkkotapaamiseen. Verkkotapaamiset eivät siis ole pakollisia.

Työviikkopohjaisella oppimisväylä: opinnot etenevät itsenäisesti verkossa opintojakson aikataulun mukaisesti.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: tehtävät on mahdollista toteuttaa nopeutetussa aikataulussa. Keskustele tästä opettajien kanssa.

Työhön integroitu oppimisväylä: Opintojakson integroiminen työhön on osittain mahdollinen, jos työskentelet ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson lopputehtävän työpaikallasi tai projektissa. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.

Voit osoittaa osaamistasi aiemmin hankitulla korkeakouluopinnoilla tai työkokemuksella, mikäli ne vastaavat opintojakson tavoitteita. Jos haet osittaista osaamisen tunnustamista (1-4 op), tai koko opintojakson osaamisen tunnustamista (5 op) tee se enen opintojakson alkamista Pepissä olevan OT-osion kautta.

RDI and work-related cooperation

Opintojaksolla opiskellaan TKI-työssä tarvittavia tutkimus- ja kehittämistyötaitoja sekä tehdään suunnitelma työelämään tehtävästä kehittämistyöstä.

Timing of exams and assignments

Opintojaksoon sisältyy tehtäviä. Opintojakon kaikille yhteisen osion tehtävät tulee olla suoritettuna 27.10.2025 mennessä ja alakohtaisen osion tehtävät 8.12.2025 mennessä.

International cooperation

Ei kansainvälistä yhteistyötä.

Student workload

135 tuntia opiskelijan työtä.

Course part description

Opintojakso koostuu kahdesta osiosta: Eri koulutusaloille yhteisestä osiosta ja alakohtaisesta osiosta.

Ensin suoritat eri koulutusaloille yhteisen osion, joka on laajuudeltaan 2 opintopistettä. Tämä osio koostuu kahdesta osasta, jotka ovat tiedonhankinta ja raportointi sekä tutkiminen ja kehittäminen. Sen jälkeen suoritat matkailu- ja ravitsemisalan alakohtaisen osion, joka on laajuudeltaan 3 opintopistettä.

Opintojaksolla eri aloille yhteisessä osiossa on opetusvideoihin ja materiaaleihin perehtymistä sekä testejä ja lyhyitä kirjallisia tuotoksia. Lisäksi teet opinnäytetyön analyysitehtävän. Tehtävät arvioidaan hyväksytty tai täydennettävä.

Opintojakson alakohtaisessa osiossa on opetusvideoihin ja materiaaleihin perehtymistä ja aineistoihin pohjautuvat kolme testiä. Opintojakson lopputehtävänä teet tutkimussuunnitelman tai ensimmäisen version opinnäytetyösi suunnitelmasta.

Tehtävien palautus jakautuu opintojakson eri vaiheisiin.

Opintojakson aikana on kontaktitapaamisia Teamsissa.

Further information

Opintojakso koostuu yleisestä osiosta (2 op) ja alakohtaisesta osiosta (3 op). Alakohtaisessa osiossa tutkimus- ja kehittämistyötä tarkastellaan matkailu- ja ravitsemisalan näkökulmasta.

Opintojakso tukee opinnäytetyöprosessin etenemistä. Opintojakso kannattaa ajoittaa siten, että aloitat samaan aikaan tai ainakin samalla lukukaudella opinnäytetyön ideoinnin ja suunnittelun.

Opintojakson aikana on Teamsilla toteutettuja kontaktitapaamisia. Opintojaksolla ei ole läsnäolovelvollisuutta opintojakson kontaktitapaamisissa, mutta tutustu tapaamisten tallenteisiin. Opintojakso on mahdollista toteuttaa täysin verkon välityksellä.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakso sisältää tehtäviä, joista osa arvioidaan hyväksytty-täydennettävä ja lopputehtävä arvioidaan 0-5. Opintojakso kokonaisuudessaan arvioidaan 0-5. Tehtävien arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa. Hylättyä tehtävää on mahdollista uusia kahdesti. Opintojakso arvioidaan numeraalisesti lopputehtävän perusteella.

Opintojakson arvosanan korotus on mahdollista yhden kerran. Korotus tapahtuu kokonaisuutena yksilötentillä.

Go back to top of page