Financial management in tourism and service business (5 cr)
Code: MR00DU55-3013
General information
- Enrollment
-
07.04.2025 - 21.04.2025
Registration for the implementation has begun.
- Timing
-
01.09.2025 - 19.12.2025
The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 60
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Heli Viinamäki
- Teacher in charge
- Heli Viinamäki
- Groups
-
MRKT24SVTourism and service business, online studies
- Course
- MR00DU55
Realization has 6 reservations. Total duration of reservations is 12 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Thu 04.09.2025 time 14:00 - 16:00 (2 h 0 min) |
Talouden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla MR00DU55-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Thu 11.09.2025 time 14:00 - 16:00 (2 h 0 min) |
Talouden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla MR00DU55-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Thu 18.09.2025 time 14:00 - 16:00 (2 h 0 min) |
Talouden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla MR00DU55-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Wed 24.09.2025 time 14:00 - 16:00 (2 h 0 min) |
Talouden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla MR00DU55-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Thu 02.10.2025 time 14:00 - 16:00 (2 h 0 min) |
Talouden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla MR00DU55-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Thu 09.10.2025 time 14:00 - 16:00 (2 h 0 min) |
Talouden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla MR00DU55-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Objective
You know the role and contents of management accounting in hospitality business.
You are able to define the basic concepts of bookkeeping.
You are able to interpret financial statements, profit and loss account and the balance sheet.
You understand the meaning of cost control and can detemine the profitability of a business.
Content
What are the role and contents of management accounting in hospitality business?
What are the basic concepts of bookkeeping?
How to read the profit and loss account and balance sheet?
How to close the accounts?
What are the key factors affecting business profitability?
How to improve the profitability of a hospitality business?
Course material
Learn-alustalla oleva materiaali. Muu mahdollinen materiaali ilmoitetaan kurssialustalla.
Study forms and methods
Työviikkopohjainen oppimisväylä: Verkossa suoritettava opintojakso, jossa verkon yli tapahtuvat, lukujärjestykseen merkityt luennot teamsin kautta toteutettuina.
Muutoin itsenäinen opiskelu ja tehtävien suoritus. Palauttavilla tehtävillä on määräajat ja tentti tehdään learn-alustalla.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Sovitaan opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Sovitaan opettajan kanssa.
RDI and work-related cooperation
Työelämälähtöisiä tehtäviä ja esimerkkejä.
Timing of exams and assignments
Opiskelijalla on opintojaksoon kuuluvan sähköisen tentin lisäksi mahdollisuus suorittaa uusintatentti kaksi kertaa. Tentit suoritetaan learn-alustalla.
Palautettavilla tehtävillä on learn-alustalla opintojakson alkaessa ilmoitettavat määräajat.
Verkon yli tapahtuva opetus toteutetaan lukujärjestyksen mukaan.
Student workload
5 op on 135 h opiskelijan työtä. Työ koostuu verkon (teams) yli tapahtuvasta opetuksesta, itsenäisestä opiskelusta ja oppimistehtävistä learn-alustalla, tenttiin valmistautumisesta.
Further information
Lisätietoja opintojaksosta antaa lehtori Heli Viinamäki
heli.viinamaki@xamk.fi
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Kokonaisarvosana muodostuu palautettavista tehtävistä ja tenteistä.