Skip to main content

Food safety (5 cr)

Code: YT00AF68-3012

General information


Enrollment
07.04.2025 - 21.04.2025
Registration for the implementation has begun.
Timing
01.09.2025 - 19.12.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Environmental Technology
Teachers
NN2 Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutus
Teacher in charge
Tuula Kettunen
Groups
YTMI23SM
Environmental Technology, part-time studies
Course
YT00AF68

Realization has 8 reservations. Total duration of reservations is 26 h 0 min.

Time Topic Location
Thu 04.09.2025 time 16:30 - 20:00
(3 h 30 min)
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3012
A235 Teorialuokka
Sat 20.09.2025 time 12:30 - 16:00
(3 h 30 min)
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Sat 04.10.2025 time 08:15 - 11:45
(3 h 30 min)
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Thu 16.10.2025 time 16:30 - 20:00
(3 h 30 min)
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Sat 18.10.2025 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Thu 06.11.2025 time 16:30 - 20:00
(3 h 30 min)
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3012
A235 Teorialuokka
Thu 20.11.2025 time 12:30 - 16:00
(3 h 30 min)
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Thu 11.12.2025 time 12:30 - 16:00
(3 h 30 min)
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Changes to reservations may be possible.

Objective

You know the basic factors which influence the food chain from farm to fork.
You know the basics of origin, contents, package markings and usability, and are able to carry out basic food supervision.
You are familiar with food legislation.

Content

What kind of information can you or you have to offer consumers about food?
How can you prevent food poisoning or spoiling? Which factors have influence on these?
How to collect data about food by observing cooking and service? This is studied through practical exercises.
How to make official documents about supervision? This is studied through practical exercises.

Course material

Food control, Food technology

Study forms and methods

Opintojaksoon kuuluu luentoja sekä itsenäisesti tai ryhmässä suoritettava kurssitehtävä ja lisäksi itsenäisesti suoritettavia kotitehtäviä.

RDI and work-related cooperation

Havainnointiharjoitukset tehdään yritysyhteistyönä.

Timing of exams and assignments

Oppimistehtävien määräajat ilmoitetaan opintojakson alussa.

International cooperation

Voidaan mahdollisesti tehdä yhteistyötä Sveitsissä sijaitsevan oppilaitoksen kanssa mm. ruokaväärennöksiin liittyvän aihealueen osalta.

Student workload

5 op merkitsee 135 h opiskelijan työtä. Koska osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä, niitä on useita, minkä lisäksi pidempikestoinen kurssitehtävä. Näiden tekemiseen tulee varata riittävästi aikaa.

Course part description

Kuluttajalle annettavat tiedot osassa perehdytään pakkaus- ja myyntimerkintöihin.

Elintarviketurvallisuusosassa paneudutaan elintarvikkeiden pilaantumiseen ja ruokamyrkytyksiin. Lisäksi harjoitellaan reseptilaskentaa ja ainesosaluettelon koostamista.

Havainnointiosuudessa tehdään käytännön harjoituksia ja kirjoitetaan niiden pohjalta erilaisia dokumentteja. Havainnointiharjoituksissa sovelletaan elintarvikealan lainsäädäntöä ja tutustutaan valvonnan perustehtävään ja harjoitellaan havaintojen tekemistä toiminnasta.

Further information

Varaa aikaa muiden oppimistehtävien lisäksi omalla ajalla tehtäviin pitkäkestoisiin (n. 1 - 1,5 h) havainnointiharjoituksiin, joita tehdään opintojaksolla 1-3 kappaletta.

Esitietovaatimuksena opintojaksolle on perustiedot elintarvikehygieniasta, elintarvikevalvonnasta sekä lainsäädännöstä. Opintojaksolla opettelet soveltamaan aiemmin oppimaasi ja yhdistämään sitä uuteen tietoon.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakson arviointi tapahtuu oppimistehtävien perusteella. Arviontikriteerit kerrotaan kunkin osatehtävän kohdalla erikseen opintojakson alussa.

Kurssitehtävän osuus 80 %
Itsenäiset kotitehtävät 20 %

Qualifications

Attending the course requires completing the course of Basics of food know-how or equivalent knowledge.

Go back to top of page