Food safety (5 cr)
Code: YT00AF68-3012
General information
- Enrollment
-
07.04.2025 - 21.04.2025
Registration for the implementation has begun.
- Timing
-
01.09.2025 - 19.12.2025
The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Mikkeli Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Environmental Technology
- Teachers
- NN2 Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutus
- Teacher in charge
- Tuula Kettunen
- Groups
-
YTMI23SMEnvironmental Technology, part-time studies
- Course
- YT00AF68
Realization has 8 reservations. Total duration of reservations is 26 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Thu 04.09.2025 time 16:30 - 20:00 (3 h 30 min) |
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3012 |
A235
Teorialuokka
|
Sat 20.09.2025 time 12:30 - 16:00 (3 h 30 min) |
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3012 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Sat 04.10.2025 time 08:15 - 11:45 (3 h 30 min) |
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3012 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Thu 16.10.2025 time 16:30 - 20:00 (3 h 30 min) |
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3012 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Sat 18.10.2025 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3012 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Thu 06.11.2025 time 16:30 - 20:00 (3 h 30 min) |
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3012 |
A235
Teorialuokka
|
Thu 20.11.2025 time 12:30 - 16:00 (3 h 30 min) |
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3012 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Thu 11.12.2025 time 12:30 - 16:00 (3 h 30 min) |
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3012 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Objective
You know the basic factors which influence the food chain from farm to fork.
You know the basics of origin, contents, package markings and usability, and are able to carry out basic food supervision.
You are familiar with food legislation.
Content
What kind of information can you or you have to offer consumers about food?
How can you prevent food poisoning or spoiling? Which factors have influence on these?
How to collect data about food by observing cooking and service? This is studied through practical exercises.
How to make official documents about supervision? This is studied through practical exercises.
Course material
Food control, Food technology
Study forms and methods
Opintojaksoon kuuluu luentoja sekä itsenäisesti tai ryhmässä suoritettava kurssitehtävä ja lisäksi itsenäisesti suoritettavia kotitehtäviä.
RDI and work-related cooperation
Havainnointiharjoitukset tehdään yritysyhteistyönä.
Timing of exams and assignments
Oppimistehtävien määräajat ilmoitetaan opintojakson alussa.
International cooperation
Voidaan mahdollisesti tehdä yhteistyötä Sveitsissä sijaitsevan oppilaitoksen kanssa mm. ruokaväärennöksiin liittyvän aihealueen osalta.
Student workload
5 op merkitsee 135 h opiskelijan työtä. Koska osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä, niitä on useita, minkä lisäksi pidempikestoinen kurssitehtävä. Näiden tekemiseen tulee varata riittävästi aikaa.
Course part description
Kuluttajalle annettavat tiedot osassa perehdytään pakkaus- ja myyntimerkintöihin.
Elintarviketurvallisuusosassa paneudutaan elintarvikkeiden pilaantumiseen ja ruokamyrkytyksiin. Lisäksi harjoitellaan reseptilaskentaa ja ainesosaluettelon koostamista.
Havainnointiosuudessa tehdään käytännön harjoituksia ja kirjoitetaan niiden pohjalta erilaisia dokumentteja. Havainnointiharjoituksissa sovelletaan elintarvikealan lainsäädäntöä ja tutustutaan valvonnan perustehtävään ja harjoitellaan havaintojen tekemistä toiminnasta.
Further information
Varaa aikaa muiden oppimistehtävien lisäksi omalla ajalla tehtäviin pitkäkestoisiin (n. 1 - 1,5 h) havainnointiharjoituksiin, joita tehdään opintojaksolla 1-3 kappaletta.
Esitietovaatimuksena opintojaksolle on perustiedot elintarvikehygieniasta, elintarvikevalvonnasta sekä lainsäädännöstä. Opintojaksolla opettelet soveltamaan aiemmin oppimaasi ja yhdistämään sitä uuteen tietoon.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakson arviointi tapahtuu oppimistehtävien perusteella. Arviontikriteerit kerrotaan kunkin osatehtävän kohdalla erikseen opintojakson alussa.
Kurssitehtävän osuus 80 %
Itsenäiset kotitehtävät 20 %
Qualifications
Attending the course requires completing the course of Basics of food know-how or equivalent knowledge.