Skip to main content

Welfare information (5 cr)

Code: DH00EL85-3005

General information


Enrollment
07.04.2025 - 21.04.2025
Registration for the implementation has begun.
Timing
01.08.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
2 cr
Virtual portion
3 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Department of Social Services and Health Care
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Master's Degree Programme in Development of Data-based Wellbeing Services
Teachers
Haija Muhonen
Teacher in charge
Haija Muhonen
Groups
DHMI25SY_90
Development of Data-based Wellbeing Services, master studies
DHMI25SY_60
Development of Data-based Wellbeing Services, master studies
Course
DH00EL85

Realization has 5 reservations. Total duration of reservations is 16 h 0 min.

Time Topic Location
Thu 04.09.2025 time 08:00 - 11:30
(3 h 30 min)
Hyvinvointitieto DH00EL85-3005
X220 Teorialuokka
Fri 05.09.2025 time 12:30 - 16:00
(3 h 30 min)
Hyvinvointitieto DH00EL85-3005
X221 Teorialuokka
Fri 10.10.2025 time 12:30 - 16:00
(3 h 30 min)
Hyvinvointitieto DH00EL85-3005
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Fri 14.11.2025 time 12:30 - 16:00
(3 h 30 min)
Hyvinvointitieto DH00EL85-3005
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Fri 12.12.2025 time 12:30 - 14:30
(2 h 0 min)
Hyvinvointitieto DH00EL85-3005
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Changes to reservations may be possible.

Objective

You know various forms of data related to wellbeing. You understand essential concepts of data management. You understand the role of information systems in using data. You know how to secure data and know the requirements of data protection.

Content

What kind of digital data relates to wellbeing?
What are the essential concepts concerning data management.?
How can data be secured and protected?

Course material

Other studies of the program and Master School studies common for all.

Study forms and methods

Voit valita joko työjärjestyksenmukaisiin kontaktipäiviin osallistumisen, johon sisältyy ryhmätöitä tai tehdä opintojakson kokonaan itsenäisesti osallistumatta kontaktipäiviin, jolloin tehdään kaikki tehtävät itsenäisesti. Kontaktipäivistä kaksi ensimmäistä toteutetaan kampuksella, mutta siihen on tarjolla myös etäyhteys (Teams). Muut kerrat toteutetaan pelkästään etänä (Teams). Osallistuminen edellyttää nettiyhteyden lisäksi kuva- ja ääniyhteyttä. Opetuskertoja ei tallenneta. Opiskeluun liittyvät tehtävät ja aineistot löytyvät Learn-ympäristöstä. Pääsy opintojaksoalustalle aukeaa opintojakson alkamispäivänä.

Opintojaksolla on yksi iso itsekseen tehtävä ja arvioitava lopputehtävä ja siihen kuuluu kahden vertaisarvioinnin tekeminen. Lisäksi kontaktitunneilla tehdään ryhmätöitä, ne tehdään itsenäisesti jos ei osallistu kontaktipäiviin. Itsearviointi on suositeltava tapa tässä ensimmäisessä opintojaksossa, koska se tukee omien opiskelumenetelmien hahmottamista. Se tehdään vapaaehtoisesti. Niiden hyväksytysti suorittaminen kuuluu lopulliseen arvosanaan. Tehtävillä on suosituspalautuspäivämäärä, mutta opiskelun voi rytmittää myös oman aikataulun mukaisesti. Kaikki tehtävät on kuitenkin palautettava viimeistään opintojakson päättymispäivänä.

Mikäli sinulla on opintojakson sisältöihin liittyvää aiemmin esimerkiksi työssä hankittua osaamista, voit suorittaa opintojakson osaamisen näytöllä. Yhteys tässä tapauksessa opintojakson opettajaan mahdollisimman pian, viimeistään opintojakson alkaessa.

RDI and work-related cooperation

Työelämän osuutta pohditaan Active Life Labin toimintojen kautta.

Timing of exams and assignments

Opintojakso suoritetaan oppimistehtävillä, jotka arvioidaan erillisten kriteerien mukaisesti. Opintojaksolla ei ole tenttiä. Tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa, kuitenkin viimeistään opintojakson päättymispäivänä.

Student workload

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t, josta 18 t on työjärjestyksen mukaisia kontaktitunteja. Loput n. 117 t on itsenäistä opiskelua on tehtävien tekemistä.

Course part description

Opintojakson eri kontaktikerrat on jaoteltu viiteen osaan ja seuraaviin teemoihin: tiedonhallinta ja hyvinvointidata, tietojärjestelmät ja tietokannat, tietoturva ja tietosuoja

Further information

Learn oppimisympäristössä oleva opintojaksoalusta aukeaa opintojakson alkaessa suoraan Learn oppimisympäristön työpöydälle. Orientaatioviikon kontaktitunnit pidetään kampuksella livenä, mutta niissä on Teams-etäyhteys. Learn-alustalta tai suoraan lukujärjestyksestä löydät linkit tämän opintojakson Teams-kokouksiin.

Opintojakso on tarkoitettu ensisijaisesti Dataperustaisten hyvinvointipalvelujen kehittäminen yamk-koulutuksen opiskelijoille.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakson arvioitavana tehtävänä on laaja lopputehtävä ja siihen kuuluu kahden muun opiskelijan tekemän työn vertaisarviointi. Vapaaehtoisena voi tehdä myös itsearvioinnin. Lisäksi hyväksytysti on tehtävä kontaktituntien tehtävät joko yhdessä muiden kanssa tunneilla tai palautettava ne itsenäisesti (jos suorittaa opintojakson itsenäisesti ilman kontaktitunneille osallistumista).

Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää tehtävien tekemistä. Tehtävistä kertyy pisteitä, ja yhteispistemäärä määrittelee kokonaisarvosanan.

Go back to top of page