Biochemistry and microbiology (5 cr)
Code: EL00ER79-3002
General information
- Enrollment
-
04.11.2024 - 17.11.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.01.2025 - 30.04.2025
Implementation is running.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
Realization has 24 reservations. Total duration of reservations is 55 h 45 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Tue 28.01.2025 time 09:00 - 10:30 (1 h 30 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 28.01.2025 time 10:45 - 12:15 (1 h 30 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 04.02.2025 time 08:30 - 10:00 (1 h 30 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 11.02.2025 time 08:30 - 10:00 (1 h 30 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 18.02.2025 time 08:30 - 10:00 (1 h 30 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 18.02.2025 time 10:15 - 11:45 (1 h 30 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 06.03.2025 time 12:00 - 13:30 (1 h 30 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 11.03.2025 time 08:30 - 10:00 (1 h 30 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 13.03.2025 time 12:00 - 13:30 (1 h 30 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
251
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 18.03.2025 time 08:30 - 10:00 (1 h 30 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
355
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 20.03.2025 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Ryhmä 1: Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Thu 20.03.2025 time 12:15 - 16:00 (3 h 45 min) |
Ryhmä 2: Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Tue 25.03.2025 time 09:30 - 11:00 (1 h 30 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 27.03.2025 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Ryhmä 1: Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Thu 27.03.2025 time 12:15 - 16:00 (3 h 45 min) |
Ryhmä 2: Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Tue 01.04.2025 time 09:30 - 11:00 (1 h 30 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 03.04.2025 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Ryhmä 1: Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Thu 03.04.2025 time 12:15 - 16:00 (3 h 45 min) |
Ryhmä 2: Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Tue 08.04.2025 time 09:30 - 11:00 (1 h 30 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
250
Byod-/teorialuokka (27+1), päärakennus
|
Thu 10.04.2025 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Ryhmä 1: Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Thu 10.04.2025 time 12:15 - 16:00 (3 h 45 min) |
Ryhmä 2: Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Wed 16.04.2025 time 08:15 - 11:30 (3 h 15 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 YLIMÄÄRÄINEN/RÄSTIharjoitustyökerta |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Thu 17.04.2025 time 14:00 - 15:30 (1 h 30 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
355
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 24.04.2025 time 12:00 - 13:30 (1 h 30 min) |
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 |
250
Byod-/teorialuokka (27+1), päärakennus
|
Objective
Erotat tärkeimmät biologiset makromolekyylit ja opit hahmottamaan niiden merkityksen ympäristön, terveyden ja elintarvikevalmistuksen kannalta.
Tutustut biokemiallisiin reaktioihin solutasolla ja ympäristössä sekä erilaisiin biokemiallisiin sovelluksiin elintarvikkeissa.
Syvennät osaamista erilaisten mikrobien haitoista ja hyötykäytöstä elintarvikkeissa.
Tutustut keskeisiin ruokamyrkytyksiä aiheuttaviin mikrobeihin.
Content
Miten solun energia-aineenvaihdunta toimii?
Mitä ovat entsyymikinetiikka ja vierasainemetabolia solutasolla?
Minkälaisia ovat biokemian sovellukset elintarvikevalmistuksessa?
Kuinka mikrobeja voidaan käyttää hyödyksi elintarvikevalmistuksessa?
Mitä haittaa mikrobit voivat aiheuttaa elintarvikkeille?
Mikä on mikrobien osuus ruokamyrkytyksissä ja miten niihin voidaan vaikuttaa?
Course material
Opettajan Learnissa jakama materiaali ja opintojakson alussa ilmoitettava muu materiaali ja kirjallisuus. Oheismateriaaliksi soveltuvin osin sopii kirjat: Biokemia ja solubiologia (Heino ja Vuento) ja esim. Lehninger Principles of Biochemistry.
Study forms and methods
Opetus toteutetaan kokonaan lähiopetuksena Kouvolan kampuksella lukujärjestyksen mukaan. Etäosallistuminen ei ole mahdollista. Lähiopetusta ei lähtökohtaisesti tallenneta, eikä sitä korvata etäluennoilla silloin, kun lähiopetusta annetaan lukujärjestyksen mukaan. Osa opetuksesta tapahtuu laboratorioympäristössä n. 1 km kampukselta. Läsnäolo laboratorioharjoituksissa on välttämätöntä opintojakson suorittamiseksi. Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten luento-opetuksen ja laboratorioharjoitusten sekä itsenäisesti tehtävien/ryhmässä tehtävien oppimistehtävien mukaan sekä itsenäiseen opiskeluun. Opintojakso koostuu 15 luento-opetuskerrasta ja tunnilla tehtävistä yksilö ja paritehtävistä. Lisäksi harjoitustyöt koostuvat 16 tunnin laboratoriotyöskentelystä. Opintojakson teoriaosuu on 3op ja laboratorio-osuus 2 op. Tarkempi kuvaus kohdassa toteutuksen osat.
RDI and work-related cooperation
Opintojakso vahvistaa työelämätaitoja mutta tällä toteutuksella ei ole työelämäyhteistyötä.
Timing of exams and assignments
Opintojakson loppuosassa suoritetaan kotona kirjoitettava esseen sekä Learn alustan kotitentti. Opintojakson aikana suoritetaan parin kanssa opintojakson alussa annatettava tehtävä, joka esitellään suullisesti muulle ryhmälle. Harjoitustöiden päätteeksi kirjoitetaan raportit kaikista tehdyistä töistä ja näiden palautusaika sovitaan opintojakson alussa.
International cooperation
ei ole
Student workload
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta. 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t, josta n. 56 t on työjärjestyksen mukaisesti luentoja ja ryhmätyöskentelyä laboratoriossa opettajan ohjauksessa jonka lisäksi itsenäistä opiskelua ja raporttien kirjoittamista.
Course part description
Teoriaosuudessa perehdytään biologisiin makromolekyyleihin ja opit hahmottamaan niiden merkityksen ympäristön, terveyden ja elintarvikevalmistuksen kannalta. Tutustut biokemiallisiin reaktioihin solutasolla sekä joihinkin biokemiallisiin sovelluksiin elintarvikkeissa. Syvennät osaamista erilaisten mikrobien haitoista ja hyötykäytöstä elintarvikkeissa. Luento-osuus vastaa 60% opintojaksosta
Laboratorioharjoituksissa opit makromolekyylien eristystä ja puhdistus biologisesta materiaalista sekä niiden mittaamista ja karakterisointi. Opit luotettavaa näytteenottoa ja käsittelyä. Lisäksi opit tutkimustulosten tulkintaa, käsittelyä ja raportointia. Harjoitustyöosuus 40% opintojaksosta.
Opintojakson hyväksytty suorittaminen vaatii sekä teoriaosan että laboratorioharjoitustyöosuuden suorittamista hyväksytysti, arvosana muodostuu painostusten perustella, 60% teoria ja 40% harjoitustöiden suorittaminen. Parityö arvioidaan hyväksytty/hylätty ja teoriaosuuden essee ja tentti painottuvat yhtä paljon.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää molempien osioiden suorittamista hyväksytyllä arvosanalla. Opintojakson arviointiasteikko: 1–5
Qualifications
Mikrobiologian perusteet, Kemian perusteet