Skip to main content

Biochemistry and microbiology (5 cr)

Code: EL00ER79-3002

General information


Enrollment
04.11.2024 - 17.11.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2025 - 30.04.2025
Implementation is running.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Marjo Malinen
Teacher in charge
Marjo Malinen
Course
EL00ER79

Realization has 24 reservations. Total duration of reservations is 55 h 45 min.

Time Topic Location
Tue 28.01.2025 time 09:00 - 10:30
(1 h 30 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 28.01.2025 time 10:45 - 12:15
(1 h 30 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 04.02.2025 time 08:30 - 10:00
(1 h 30 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 11.02.2025 time 08:30 - 10:00
(1 h 30 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 18.02.2025 time 08:30 - 10:00
(1 h 30 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 18.02.2025 time 10:15 - 11:45
(1 h 30 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 06.03.2025 time 12:00 - 13:30
(1 h 30 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 11.03.2025 time 08:30 - 10:00
(1 h 30 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 13.03.2025 time 12:00 - 13:30
(1 h 30 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
251 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 18.03.2025 time 08:30 - 10:00
(1 h 30 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
355 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 20.03.2025 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Ryhmä 1: Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Thu 20.03.2025 time 12:15 - 16:00
(3 h 45 min)
Ryhmä 2: Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Tue 25.03.2025 time 09:30 - 11:00
(1 h 30 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 27.03.2025 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Ryhmä 1: Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Thu 27.03.2025 time 12:15 - 16:00
(3 h 45 min)
Ryhmä 2: Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Tue 01.04.2025 time 09:30 - 11:00
(1 h 30 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 03.04.2025 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Ryhmä 1: Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Thu 03.04.2025 time 12:15 - 16:00
(3 h 45 min)
Ryhmä 2: Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Tue 08.04.2025 time 09:30 - 11:00
(1 h 30 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
250 Byod-/teorialuokka (27+1), päärakennus
Thu 10.04.2025 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Ryhmä 1: Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Thu 10.04.2025 time 12:15 - 16:00
(3 h 45 min)
Ryhmä 2: Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Wed 16.04.2025 time 08:15 - 11:30
(3 h 15 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002 YLIMÄÄRÄINEN/RÄSTIharjoitustyökerta
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Thu 17.04.2025 time 14:00 - 15:30
(1 h 30 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
355 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 24.04.2025 time 12:00 - 13:30
(1 h 30 min)
Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3002
250 Byod-/teorialuokka (27+1), päärakennus
Changes to reservations may be possible.

Objective

Erotat tärkeimmät biologiset makromolekyylit ja opit hahmottamaan niiden merkityksen ympäristön, terveyden ja elintarvikevalmistuksen kannalta.
Tutustut biokemiallisiin reaktioihin solutasolla ja ympäristössä sekä erilaisiin biokemiallisiin sovelluksiin elintarvikkeissa.
Syvennät osaamista erilaisten mikrobien haitoista ja hyötykäytöstä elintarvikkeissa.
Tutustut keskeisiin ruokamyrkytyksiä aiheuttaviin mikrobeihin.

Content

Miten solun energia-aineenvaihdunta toimii?
Mitä ovat entsyymikinetiikka ja vierasainemetabolia solutasolla?
Minkälaisia ovat biokemian sovellukset elintarvikevalmistuksessa?
Kuinka mikrobeja voidaan käyttää hyödyksi elintarvikevalmistuksessa?
Mitä haittaa mikrobit voivat aiheuttaa elintarvikkeille?
Mikä on mikrobien osuus ruokamyrkytyksissä ja miten niihin voidaan vaikuttaa?

Course material

Opettajan Learnissa jakama materiaali ja opintojakson alussa ilmoitettava muu materiaali ja kirjallisuus. Oheismateriaaliksi soveltuvin osin sopii kirjat: Biokemia ja solubiologia (Heino ja Vuento) ja esim. Lehninger Principles of Biochemistry.

Study forms and methods

Opetus toteutetaan kokonaan lähiopetuksena Kouvolan kampuksella lukujärjestyksen mukaan. Etäosallistuminen ei ole mahdollista. Lähiopetusta ei lähtökohtaisesti tallenneta, eikä sitä korvata etäluennoilla silloin, kun lähiopetusta annetaan lukujärjestyksen mukaan. Osa opetuksesta tapahtuu laboratorioympäristössä n. 1 km kampukselta. Läsnäolo laboratorioharjoituksissa on välttämätöntä opintojakson suorittamiseksi. Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten luento-opetuksen ja laboratorioharjoitusten sekä itsenäisesti tehtävien/ryhmässä tehtävien oppimistehtävien mukaan sekä itsenäiseen opiskeluun. Opintojakso koostuu 15 luento-opetuskerrasta ja tunnilla tehtävistä yksilö ja paritehtävistä. Lisäksi harjoitustyöt koostuvat 16 tunnin laboratoriotyöskentelystä. Opintojakson teoriaosuu on 3op ja laboratorio-osuus 2 op. Tarkempi kuvaus kohdassa toteutuksen osat.

RDI and work-related cooperation

Opintojakso vahvistaa työelämätaitoja mutta tällä toteutuksella ei ole työelämäyhteistyötä.

Timing of exams and assignments

Opintojakson loppuosassa suoritetaan kotona kirjoitettava esseen sekä Learn alustan kotitentti. Opintojakson aikana suoritetaan parin kanssa opintojakson alussa annatettava tehtävä, joka esitellään suullisesti muulle ryhmälle. Harjoitustöiden päätteeksi kirjoitetaan raportit kaikista tehdyistä töistä ja näiden palautusaika sovitaan opintojakson alussa.

International cooperation

ei ole

Student workload

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta. 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t, josta n. 56 t on työjärjestyksen mukaisesti luentoja ja ryhmätyöskentelyä laboratoriossa opettajan ohjauksessa jonka lisäksi itsenäistä opiskelua ja raporttien kirjoittamista.

Course part description

Teoriaosuudessa perehdytään biologisiin makromolekyyleihin ja opit hahmottamaan niiden merkityksen ympäristön, terveyden ja elintarvikevalmistuksen kannalta. Tutustut biokemiallisiin reaktioihin solutasolla sekä joihinkin biokemiallisiin sovelluksiin elintarvikkeissa. Syvennät osaamista erilaisten mikrobien haitoista ja hyötykäytöstä elintarvikkeissa. Luento-osuus vastaa 60% opintojaksosta

Laboratorioharjoituksissa opit makromolekyylien eristystä ja puhdistus biologisesta materiaalista sekä niiden mittaamista ja karakterisointi. Opit luotettavaa näytteenottoa ja käsittelyä. Lisäksi opit tutkimustulosten tulkintaa, käsittelyä ja raportointia. Harjoitustyöosuus 40% opintojaksosta.
Opintojakson hyväksytty suorittaminen vaatii sekä teoriaosan että laboratorioharjoitustyöosuuden suorittamista hyväksytysti, arvosana muodostuu painostusten perustella, 60% teoria ja 40% harjoitustöiden suorittaminen. Parityö arvioidaan hyväksytty/hylätty ja teoriaosuuden essee ja tentti painottuvat yhtä paljon.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää molempien osioiden suorittamista hyväksytyllä arvosanalla. Opintojakson arviointiasteikko: 1–5

Qualifications

Mikrobiologian perusteet, Kemian perusteet

Go back to top of page