Drinking and process water (5 cr)
Code: EL00ER80-3002
General information
- Enrollment
-
04.11.2024 - 17.11.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
13.01.2025 - 30.04.2025
Implementation is running.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
Realization has 16 reservations. Total duration of reservations is 35 h 15 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Wed 15.01.2025 time 10:00 - 12:00 (2 h 0 min) |
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 16.01.2025 time 12:00 - 14:15 (2 h 15 min) |
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Tue 21.01.2025 time 09:00 - 11:15 (2 h 15 min) |
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 22.01.2025 time 09:00 - 11:15 (2 h 15 min) |
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 29.01.2025 time 09:00 - 11:15 (2 h 15 min) |
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 04.02.2025 time 12:30 - 14:45 (2 h 15 min) |
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 11.02.2025 time 12:30 - 14:45 (2 h 15 min) |
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 18.02.2025 time 12:30 - 14:45 (2 h 15 min) |
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 04.03.2025 time 10:00 - 12:15 (2 h 15 min) |
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 11.03.2025 time 10:15 - 12:15 (2 h 0 min) |
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002 |
251
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 18.03.2025 time 10:15 - 12:15 (2 h 0 min) |
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002 |
149
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Tue 25.03.2025 time 12:00 - 14:15 (2 h 15 min) |
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 01.04.2025 time 12:00 - 14:15 (2 h 15 min) |
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 08.04.2025 time 12:00 - 14:15 (2 h 15 min) |
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 15.04.2025 time 12:00 - 14:15 (2 h 15 min) |
Lakitentti EL00ER80-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 23.04.2025 time 13:45 - 16:00 (2 h 15 min) |
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Objective
Tiedät mitä tarkoitetaan talousvedellä, miten sitä valmistetaan ja millaisia laatuvaatimuksia sille on lainsäädännössä.
Tiedät mitä tarkoitetaan prosessivedellä elintarvikevalmistuksessa ja elintarvikkeiden käsittelyssä.
Osaat ottaa mikrobiologisen vesinäytteen talous- ja prosessivedestä.
Ymmärrät mikä ero on talousvedellä ja prosessivedellä elintarvikevalmistuksessa.
Content
Miten ja mistä talousvettä saadaan?
Millaista on hyvä talousvesi?
Mikä merkitys talousveden laadulla on elintarvikkeiden käsittelyssä ja valmistuksen eri vaiheissa?
Mitä eroa on talousvedellä ja prosessivedellä?
Miten prosessivettä ja sen laatua määritellään ja mitataan?
Course material
Vesilaitostekniikka ja hygienia (soveltuvin osin)
Pääkkönen, Jorma ; Antila, Elina ; Pääkkönen, Jorma ; Peltonen, Päivi ; Suomen vesilaitosyhdistys ry ; Vesilaitosyhdistys ry
Suomen vesilaitosyhdistys 2012 [Uud. p.]
Opettajan Learnin kautta jakama materiaali.
Study forms and methods
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakson alussa saat alustavan tuntisuunnitelman sekä ohjeistukset ja palautuspäivämäärät kaikkiin tehtäviin sekä tenttien ajankohdat.
Lähiopetukseen osallistuminen ei ole pakollista paitsi näytteenottoharjoituksissa ja mahdollisten vierailijoiden käynneillä. Osallistuminen lähiopetukseen ja ohjaukseen tukee oppimistasi. Se järjestetään Kouvolan kampuksella eikä etäosallistuminen ole mahdollista. Näytteenottoharjoituksia teemme elintarviketekniikan omassa oppimisympäristössä.
Opintoja nopeuttava väylä ei ole mahdollinen tälle opintojaksolle lukukaudella K24.
Voit hakea osaamisen tunnistamista joko koko opintojaksolle tai sen jollekin osa-alueelle. Ole yhteydessä opintojakson opettajaan ennen mahdollisen hakemuksen jättämistä.
RDI and work-related cooperation
Toteutussuunnitelmia tehtäessä työelämäyhteistyö on vahvistamatonta, mutta opintojaksolla on mahdollista toteuttaa yritysvierailu ja käyttää ulkopuolista asiantuntijaluennoitsijaa .
Timing of exams and assignments
Opintojakson suorittamiseksi sinun tulee osallistua tenttiin (1-2 kpl) ja tehdä kaikki oppimistehtävät
hyväksytysti. Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ja läpäisyvaatimukset ilmoitetaan opintojakson alussa . Tenttien ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa. Tentin läpäisemiseen vaaditaan 50 % tentin maksimipistemäärästä.
Student workload
Opintojakson 5 op vaatii opiskelijalta 135 h työpanosta. Tähän sisältyy lähiopetukseen ja ohjaukseen käytetyt tunnit.
Course part description
Talousvesiosuudessa perehdytään erilaisiin raakavesilähteisiin ja talousveden valmistukseen ja sen laatuvaatimuksiin sekä laatusuosituksiin. Opit käytännön harjoituksessa talousveden näytteenottoa erilaisiin tarpeisiin. Opit tulkitsemaan tutkimusselosteita.
Prosessivesiosuudessa perehdytään veden käyttöön erilaisissa elintarvikeprosesseissa ja niiden vedelle asettamiin vaatimuksiin yleisesti sekä tarkemmin parin esimerkkituotteen kautta. Prosessivesiosuuteen kuuluu myös prosessijätevedet, jossa tutustutaan erilaisissa prosesseissa syntyviin jätevesiin ja niiden erityispiirteisiin, myös jätevedenpuhdistamisessa. Vierailua jätevedenpuhdistamolla on selvitetään.
Näytteenottoharjoituksissa, mahdollisten vierailevien luennoitsijoiden käynneillä ja vierailukäynneillä on pakollinen läsnäolo.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin. Oppimistehtävien tarkemmat arviointiperusteet ja pisteytys kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.
Opintojakso arviodaan kokonaisuutena. Arvosanaan vaaditan hyväksytysti tehdyt oppimistehtävät ja tentit.