Skip to main content

Drinking and process water (5 cr)

Code: EL00ER80-3002

General information


Enrollment
04.11.2024 - 17.11.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
13.01.2025 - 30.04.2025
Implementation is running.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Mari Järvenmäki
Teacher in charge
Mari Järvenmäki
Course
EL00ER80

Realization has 16 reservations. Total duration of reservations is 35 h 15 min.

Time Topic Location
Wed 15.01.2025 time 10:00 - 12:00
(2 h 0 min)
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 16.01.2025 time 12:00 - 14:15
(2 h 15 min)
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Tue 21.01.2025 time 09:00 - 11:15
(2 h 15 min)
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 22.01.2025 time 09:00 - 11:15
(2 h 15 min)
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 29.01.2025 time 09:00 - 11:15
(2 h 15 min)
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 04.02.2025 time 12:30 - 14:45
(2 h 15 min)
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 11.02.2025 time 12:30 - 14:45
(2 h 15 min)
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 18.02.2025 time 12:30 - 14:45
(2 h 15 min)
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 04.03.2025 time 10:00 - 12:15
(2 h 15 min)
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 11.03.2025 time 10:15 - 12:15
(2 h 0 min)
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002
251 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 18.03.2025 time 10:15 - 12:15
(2 h 0 min)
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Tue 25.03.2025 time 12:00 - 14:15
(2 h 15 min)
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 01.04.2025 time 12:00 - 14:15
(2 h 15 min)
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 08.04.2025 time 12:00 - 14:15
(2 h 15 min)
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 15.04.2025 time 12:00 - 14:15
(2 h 15 min)
Lakitentti EL00ER80-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 23.04.2025 time 13:45 - 16:00
(2 h 15 min)
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Changes to reservations may be possible.

Objective

Tiedät mitä tarkoitetaan talousvedellä, miten sitä valmistetaan ja millaisia laatuvaatimuksia sille on lainsäädännössä.
Tiedät mitä tarkoitetaan prosessivedellä elintarvikevalmistuksessa ja elintarvikkeiden käsittelyssä.
Osaat ottaa mikrobiologisen vesinäytteen talous- ja prosessivedestä.
Ymmärrät mikä ero on talousvedellä ja prosessivedellä elintarvikevalmistuksessa.

Content

Miten ja mistä talousvettä saadaan?
Millaista on hyvä talousvesi?
Mikä merkitys talousveden laadulla on elintarvikkeiden käsittelyssä ja valmistuksen eri vaiheissa?
Mitä eroa on talousvedellä ja prosessivedellä?
Miten prosessivettä ja sen laatua määritellään ja mitataan?

Course material

Vesilaitostekniikka ja hygienia (soveltuvin osin)
Pääkkönen, Jorma ; Antila, Elina ; Pääkkönen, Jorma ; Peltonen, Päivi ; Suomen vesilaitosyhdistys ry ; Vesilaitosyhdistys ry
Suomen vesilaitosyhdistys 2012 [Uud. p.]

Opettajan Learnin kautta jakama materiaali.

Study forms and methods

Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakson alussa saat alustavan tuntisuunnitelman sekä ohjeistukset ja palautuspäivämäärät kaikkiin tehtäviin sekä tenttien ajankohdat.
Lähiopetukseen osallistuminen ei ole pakollista paitsi näytteenottoharjoituksissa ja mahdollisten vierailijoiden käynneillä. Osallistuminen lähiopetukseen ja ohjaukseen tukee oppimistasi. Se järjestetään Kouvolan kampuksella eikä etäosallistuminen ole mahdollista. Näytteenottoharjoituksia teemme elintarviketekniikan omassa oppimisympäristössä.

Opintoja nopeuttava väylä ei ole mahdollinen tälle opintojaksolle lukukaudella K24.

Voit hakea osaamisen tunnistamista joko koko opintojaksolle tai sen jollekin osa-alueelle. Ole yhteydessä opintojakson opettajaan ennen mahdollisen hakemuksen jättämistä.

RDI and work-related cooperation

Toteutussuunnitelmia tehtäessä työelämäyhteistyö on vahvistamatonta, mutta opintojaksolla on mahdollista toteuttaa yritysvierailu ja käyttää ulkopuolista asiantuntijaluennoitsijaa .

Timing of exams and assignments

Opintojakson suorittamiseksi sinun tulee osallistua tenttiin (1-2 kpl) ja tehdä kaikki oppimistehtävät
hyväksytysti. Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ja läpäisyvaatimukset ilmoitetaan opintojakson alussa . Tenttien ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa. Tentin läpäisemiseen vaaditaan 50 % tentin maksimipistemäärästä.

Student workload

Opintojakson 5 op vaatii opiskelijalta 135 h työpanosta. Tähän sisältyy lähiopetukseen ja ohjaukseen käytetyt tunnit.

Course part description

Talousvesiosuudessa perehdytään erilaisiin raakavesilähteisiin ja talousveden valmistukseen ja sen laatuvaatimuksiin sekä laatusuosituksiin. Opit käytännön harjoituksessa talousveden näytteenottoa erilaisiin tarpeisiin. Opit tulkitsemaan tutkimusselosteita.
Prosessivesiosuudessa perehdytään veden käyttöön erilaisissa elintarvikeprosesseissa ja niiden vedelle asettamiin vaatimuksiin yleisesti sekä tarkemmin parin esimerkkituotteen kautta. Prosessivesiosuuteen kuuluu myös prosessijätevedet, jossa tutustutaan erilaisissa prosesseissa syntyviin jätevesiin ja niiden erityispiirteisiin, myös jätevedenpuhdistamisessa. Vierailua jätevedenpuhdistamolla on selvitetään.
Näytteenottoharjoituksissa, mahdollisten vierailevien luennoitsijoiden käynneillä ja vierailukäynneillä on pakollinen läsnäolo.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin. Oppimistehtävien tarkemmat arviointiperusteet ja pisteytys kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.
Opintojakso arviodaan kokonaisuutena. Arvosanaan vaaditan hyväksytysti tehdyt oppimistehtävät ja tentit.

Go back to top of page