Skip to main content

Food technology (5 cr)

Code: HAM0ER84-3002

General information


Enrollment
07.04.2025 - 21.04.2025
Registration for the implementation has begun.
Timing
01.09.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Taru Nuorkivi
Teacher in charge
Taru Nuorkivi
Course
HAM0ER84

Realization has 18 reservations. Total duration of reservations is 56 h 15 min.

Time Topic Location
Wed 03.09.2025 time 09:00 - 11:15
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Wed 10.09.2025 time 09:00 - 11:15
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 17.09.2025 time 09:00 - 11:15
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 24.09.2025 time 09:00 - 11:15
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 01.10.2025 time 09:00 - 11:15
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 08.10.2025 time 09:00 - 11:15
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 15.10.2025 time 12:00 - 14:15
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 29.10.2025 time 09:00 - 11:15
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 06.11.2025 time 09:00 - 11:15
(2 h 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 11.11.2025 time 08:15 - 12:15
(4 h 0 min)
Ryhmä 1: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 11.11.2025 time 12:30 - 16:30
(4 h 0 min)
Ryhmä 2: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 18.11.2025 time 08:15 - 12:15
(4 h 0 min)
Ryhmä 1: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 18.11.2025 time 12:30 - 16:30
(4 h 0 min)
Ryhmä 2: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 25.11.2025 time 08:15 - 12:15
(4 h 0 min)
Ryhmä 1: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 25.11.2025 time 12:30 - 16:30
(4 h 0 min)
Ryhmä 2: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Wed 03.12.2025 time 08:15 - 12:15
(4 h 0 min)
Ryhmä 1: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Wed 03.12.2025 time 12:30 - 16:30
(4 h 0 min)
Ryhmä 2: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Wed 10.12.2025 time 08:15 - 12:15
(4 h 0 min)
Korvaava laboratoriokerta: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Changes to reservations may be possible.

Objective

Tiedät millaisilla menetelmillä elintarvikkeiden ominaisuuksia ja säilyvyyttä voidaan muokata.
Tunnet erilaisia menetelmiä joilla elintarvikkeita voidaan jalostaa ja osaat arvioida menetelmän soveltuvuutta ja perustella sen tapauskohtaisesti.

Content

Miten erilaisia raaka-aineita voidaan jalostaa tuotteiksi?
Miten raaka-aineiden erilaiset käsittelyt vaikuttavat lopputulokseen?
Erilaisiin käsittelymenetelmiin perehdytään käytännön harjotteissa.

Course material

Opettajan Learnissa ilmoittama ja jakama materiaali.
Perusteoksena opetusjaksolla käytetään: Fellows, P.J. (2022). Food Processing technology. Principles and Practice. Fifth edition. Woodhead Publishing. United States.

Study forms and methods

Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähitapaamisten ja laboratorioharjoitusten mukaan.

Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.

Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.

RDI and work-related cooperation

Mahdollisuuksien mukaan

Timing of exams and assignments

Oppimistehtävien palautusajat ja mahdollisen tentin ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.

Student workload

5 op tarkoittaa 135h opiskelijan työtä

Course part description

Perehdyt millaisilla erilaisilla menetelmillä elintarvikkeiden ominaisuuksia voidaan muokata ja miten eri muokkaukset vaikuttavat elintarvikkeen rakenteeseen. Opit millaiset tekijät vaikuttavat elintarvikkeiden säilyvyyteen ja miten niitä voidaan säädellä ja muokata.

Opit erilaisia menetelmiä joilla elintarvikkeita voidaan jalostaa ja osaat arvioida menetelmän soveltuvuutta tapauskohtaisesti.

Erilaisiin käsittelymenetelmiin perehdytään käytännön harjotteissa. Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointi muodostuu oppimistehtävien, laboratoriotyöselostusten sekä tentin perusteella. Tarkemmat arviointimentelmät ja -kriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.

Go back to top of page