Food technology (5 cr)
Code: HAM0ER84-3002
General information
- Enrollment
-
07.04.2025 - 21.04.2025
Registration for the implementation has begun.
- Timing
-
01.09.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
Realization has 18 reservations. Total duration of reservations is 56 h 15 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Wed 03.09.2025 time 09:00 - 11:15 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Wed 10.09.2025 time 09:00 - 11:15 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 17.09.2025 time 09:00 - 11:15 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 24.09.2025 time 09:00 - 11:15 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 01.10.2025 time 09:00 - 11:15 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 08.10.2025 time 09:00 - 11:15 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 15.10.2025 time 12:00 - 14:15 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 29.10.2025 time 09:00 - 11:15 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 06.11.2025 time 09:00 - 11:15 (2 h 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 11.11.2025 time 08:15 - 12:15 (4 h 0 min) |
Ryhmä 1: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 11.11.2025 time 12:30 - 16:30 (4 h 0 min) |
Ryhmä 2: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 18.11.2025 time 08:15 - 12:15 (4 h 0 min) |
Ryhmä 1: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 18.11.2025 time 12:30 - 16:30 (4 h 0 min) |
Ryhmä 2: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 25.11.2025 time 08:15 - 12:15 (4 h 0 min) |
Ryhmä 1: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 25.11.2025 time 12:30 - 16:30 (4 h 0 min) |
Ryhmä 2: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Wed 03.12.2025 time 08:15 - 12:15 (4 h 0 min) |
Ryhmä 1: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Wed 03.12.2025 time 12:30 - 16:30 (4 h 0 min) |
Ryhmä 2: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Wed 10.12.2025 time 08:15 - 12:15 (4 h 0 min) |
Korvaava laboratoriokerta: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Objective
Tiedät millaisilla menetelmillä elintarvikkeiden ominaisuuksia ja säilyvyyttä voidaan muokata.
Tunnet erilaisia menetelmiä joilla elintarvikkeita voidaan jalostaa ja osaat arvioida menetelmän soveltuvuutta ja perustella sen tapauskohtaisesti.
Content
Miten erilaisia raaka-aineita voidaan jalostaa tuotteiksi?
Miten raaka-aineiden erilaiset käsittelyt vaikuttavat lopputulokseen?
Erilaisiin käsittelymenetelmiin perehdytään käytännön harjotteissa.
Course material
Opettajan Learnissa ilmoittama ja jakama materiaali.
Perusteoksena opetusjaksolla käytetään: Fellows, P.J. (2022). Food Processing technology. Principles and Practice. Fifth edition. Woodhead Publishing. United States.
Study forms and methods
Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähitapaamisten ja laboratorioharjoitusten mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.
RDI and work-related cooperation
Mahdollisuuksien mukaan
Timing of exams and assignments
Oppimistehtävien palautusajat ja mahdollisen tentin ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.
Student workload
5 op tarkoittaa 135h opiskelijan työtä
Course part description
Perehdyt millaisilla erilaisilla menetelmillä elintarvikkeiden ominaisuuksia voidaan muokata ja miten eri muokkaukset vaikuttavat elintarvikkeen rakenteeseen. Opit millaiset tekijät vaikuttavat elintarvikkeiden säilyvyyteen ja miten niitä voidaan säädellä ja muokata.
Opit erilaisia menetelmiä joilla elintarvikkeita voidaan jalostaa ja osaat arvioida menetelmän soveltuvuutta tapauskohtaisesti.
Erilaisiin käsittelymenetelmiin perehdytään käytännön harjotteissa. Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointi muodostuu oppimistehtävien, laboratoriotyöselostusten sekä tentin perusteella. Tarkemmat arviointimentelmät ja -kriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.