Siirry suoraan sisältöön

Elintarviketekniikka (5 op)

Toteutuksen tunnus: HAM0ER84-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
07.04.2025 - 21.04.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
01.09.2025 - 31.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
Opettajat
Taru Nuorkivi
Vastuuopettaja
Taru Nuorkivi
Ryhmät
ELKV24SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
Opintojakso
HAM0ER84

Toteutuksella on 18 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 56 t 15 min.

Aika Aihe Tila
Ke 03.09.2025 klo 09:00 - 11:15
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ke 10.09.2025 klo 09:00 - 11:15
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 17.09.2025 klo 09:00 - 11:15
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 24.09.2025 klo 09:00 - 11:15
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 01.10.2025 klo 09:00 - 11:15
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 08.10.2025 klo 09:00 - 11:15
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 15.10.2025 klo 12:00 - 14:15
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 29.10.2025 klo 09:00 - 11:15
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
To 06.11.2025 klo 09:00 - 11:15
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 11.11.2025 klo 08:15 - 12:15
(4 t 0 min)
Ryhmä 1: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ti 11.11.2025 klo 12:30 - 16:30
(4 t 0 min)
Ryhmä 2: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ti 18.11.2025 klo 08:15 - 12:15
(4 t 0 min)
Ryhmä 1: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ti 18.11.2025 klo 12:30 - 16:30
(4 t 0 min)
Ryhmä 2: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ti 25.11.2025 klo 08:15 - 12:15
(4 t 0 min)
Ryhmä 1: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ti 25.11.2025 klo 12:30 - 16:30
(4 t 0 min)
Ryhmä 2: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ke 03.12.2025 klo 08:15 - 12:15
(4 t 0 min)
Ryhmä 1: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ke 03.12.2025 klo 12:30 - 16:30
(4 t 0 min)
Ryhmä 2: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ke 10.12.2025 klo 08:15 - 12:15
(4 t 0 min)
Korvaava laboratoriokerta: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Tiedät millaisilla menetelmillä elintarvikkeiden ominaisuuksia ja säilyvyyttä voidaan muokata.
Tunnet erilaisia menetelmiä joilla elintarvikkeita voidaan jalostaa ja osaat arvioida menetelmän soveltuvuutta ja perustella sen tapauskohtaisesti.

Sisältö

Miten erilaisia raaka-aineita voidaan jalostaa tuotteiksi?
Miten raaka-aineiden erilaiset käsittelyt vaikuttavat lopputulokseen?
Erilaisiin käsittelymenetelmiin perehdytään käytännön harjotteissa.

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa ilmoittama ja jakama materiaali.
Perusteoksena opetusjaksolla käytetään: Fellows, P.J. (2022). Food Processing technology. Principles and Practice. Fifth edition. Woodhead Publishing. United States.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähitapaamisten ja laboratorioharjoitusten mukaan.

Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.

Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Mahdollisuuksien mukaan

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Oppimistehtävien palautusajat ja mahdollisen tentin ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135h opiskelijan työtä

Toteutuksen osien kuvaus

Perehdyt millaisilla erilaisilla menetelmillä elintarvikkeiden ominaisuuksia voidaan muokata ja miten eri muokkaukset vaikuttavat elintarvikkeen rakenteeseen. Opit millaiset tekijät vaikuttavat elintarvikkeiden säilyvyyteen ja miten niitä voidaan säädellä ja muokata.

Opit erilaisia menetelmiä joilla elintarvikkeita voidaan jalostaa ja osaat arvioida menetelmän soveltuvuutta tapauskohtaisesti.

Erilaisiin käsittelymenetelmiin perehdytään käytännön harjotteissa. Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi muodostuu oppimistehtävien, laboratoriotyöselostusten sekä tentin perusteella. Tarkemmat arviointimentelmät ja -kriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.

Siirry alkuun