Elintarviketekniikka (5 op)
Toteutuksen tunnus: HAM0ER84-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
07.04.2025 - 21.04.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
-
01.09.2025 - 31.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Kouvolan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
- Opettajat
- Taru Nuorkivi
- Vastuuopettaja
- Taru Nuorkivi
- Ryhmät
-
ELKV24SPKehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
- Opintojakso
- HAM0ER84
Toteutuksella on 18 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 56 t 15 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ke 03.09.2025 klo 09:00 - 11:15 (2 t 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Ke 10.09.2025 klo 09:00 - 11:15 (2 t 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 17.09.2025 klo 09:00 - 11:15 (2 t 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 24.09.2025 klo 09:00 - 11:15 (2 t 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 01.10.2025 klo 09:00 - 11:15 (2 t 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 08.10.2025 klo 09:00 - 11:15 (2 t 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 15.10.2025 klo 12:00 - 14:15 (2 t 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 29.10.2025 klo 09:00 - 11:15 (2 t 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
To 06.11.2025 klo 09:00 - 11:15 (2 t 15 min) |
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 11.11.2025 klo 08:15 - 12:15 (4 t 0 min) |
Ryhmä 1: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ti 11.11.2025 klo 12:30 - 16:30 (4 t 0 min) |
Ryhmä 2: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ti 18.11.2025 klo 08:15 - 12:15 (4 t 0 min) |
Ryhmä 1: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ti 18.11.2025 klo 12:30 - 16:30 (4 t 0 min) |
Ryhmä 2: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ti 25.11.2025 klo 08:15 - 12:15 (4 t 0 min) |
Ryhmä 1: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ti 25.11.2025 klo 12:30 - 16:30 (4 t 0 min) |
Ryhmä 2: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ke 03.12.2025 klo 08:15 - 12:15 (4 t 0 min) |
Ryhmä 1: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ke 03.12.2025 klo 12:30 - 16:30 (4 t 0 min) |
Ryhmä 2: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ke 10.12.2025 klo 08:15 - 12:15 (4 t 0 min) |
Korvaava laboratoriokerta: Elintarviketekniikka HAM0ER84-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tavoitteet
Tiedät millaisilla menetelmillä elintarvikkeiden ominaisuuksia ja säilyvyyttä voidaan muokata.
Tunnet erilaisia menetelmiä joilla elintarvikkeita voidaan jalostaa ja osaat arvioida menetelmän soveltuvuutta ja perustella sen tapauskohtaisesti.
Sisältö
Miten erilaisia raaka-aineita voidaan jalostaa tuotteiksi?
Miten raaka-aineiden erilaiset käsittelyt vaikuttavat lopputulokseen?
Erilaisiin käsittelymenetelmiin perehdytään käytännön harjotteissa.
Opiskelumateriaali
Opettajan Learnissa ilmoittama ja jakama materiaali.
Perusteoksena opetusjaksolla käytetään: Fellows, P.J. (2022). Food Processing technology. Principles and Practice. Fifth edition. Woodhead Publishing. United States.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähitapaamisten ja laboratorioharjoitusten mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollisuuksien mukaan
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Oppimistehtävien palautusajat ja mahdollisen tentin ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
5 op tarkoittaa 135h opiskelijan työtä
Toteutuksen osien kuvaus
Perehdyt millaisilla erilaisilla menetelmillä elintarvikkeiden ominaisuuksia voidaan muokata ja miten eri muokkaukset vaikuttavat elintarvikkeen rakenteeseen. Opit millaiset tekijät vaikuttavat elintarvikkeiden säilyvyyteen ja miten niitä voidaan säädellä ja muokata.
Opit erilaisia menetelmiä joilla elintarvikkeita voidaan jalostaa ja osaat arvioida menetelmän soveltuvuutta tapauskohtaisesti.
Erilaisiin käsittelymenetelmiin perehdytään käytännön harjotteissa. Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi muodostuu oppimistehtävien, laboratoriotyöselostusten sekä tentin perusteella. Tarkemmat arviointimentelmät ja -kriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.