Matkailu-ja ravitsemispalveluiden tulevaisuuden näkymät (5op)
Toteutuksen tunnus: PG00FT27-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 11.04.2026 - 10.05.2026
- Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
- 01.05.2026 - 14.06.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- englanti
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Post-Graduate Diploma, Tourism and Service business
- Opettajat
- Natalia Kushcheva
- Ryhmät
-
PGMI26KPost-Graduate Diploma, Tourism and Service business
- Opintojakso
- PG00FT27
Toteutuksella on 5 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 35 t 0 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ti 12.05.2026 klo 09:00 - 16:00 (7 t 0 min) |
Future insights in the field of tourism and hospitality PG00FT27-3002 |
C114
Teorialuokka
|
Ti 19.05.2026 klo 09:00 - 16:00 (7 t 0 min) |
Future insights in the field of tourism and hospitality PG00FT27-3002 |
C114
Teorialuokka
|
Ti 26.05.2026 klo 09:00 - 16:00 (7 t 0 min) |
Future insights in the field of tourism and hospitality PG00FT27-3002 |
C114
Teorialuokka
|
Ti 02.06.2026 klo 09:00 - 16:00 (7 t 0 min) |
Future insights in the field of tourism and hospitality PG00FT27-3002 |
C114
Teorialuokka
|
Ti 09.06.2026 klo 09:00 - 16:00 (7 t 0 min) |
Future insights in the field of tourism and hospitality PG00FT27-3002 |
C114
Teorialuokka
|
Tavoitteet
Tunnet matkailu- ja ravitsemisalan tulevaisuudennäkymiä sekä keskeisiä ennakoinnin malleja ja menetelmiä.
Osaat hankkia, tuottaa, käsitellä ja arvioida kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista.
Osaat hyödyntää ennakointia ja innovaatiotyökaluja matkailu- ja ravitsemisalan vaativien ongelmien ratkaisemisessa.
Osaat arvioida ja perustella ennakoinnin ja innovaatioiden merkitystä matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa.
Sisältö
Kuinka hankit, tuotat, käsittelet ja arvioit kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista?
Miten hyödynnät ennakointia ja innovaatiotyökaluja matkailu- ja ravitsemisalan kehittämisessä?
Mikä on ennakoinnin ja innovaatioiden merkitys matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa?
Arviointi
a. hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista tietoa erityisosaamisalueellaan
b. ratkaista vaativia ongelmia tutkimus-, kehittämis- ja /tai innovaatiotoiminnassa
c. arvioida ja johtaa itsenäisesti yksittäisten ihmisten sekä ryhmien toimintaa
d. vastata ja kehittää toimintoja itsenäisesti
e. arvioida strategisia lähestymistapoja ja perustella niiden käyttöä johtamisen ja kehittämisen näkökulmasta
f. työskennellä itsenäisesti alan asiantuntijatehtävissä tai yrittäjänä
g. viestiä asiantuntevasti sekä johdonmukaisesti suullisesti ja kirjallisesti omalla äidinkielellä sekä yhdellä vieraalla kielellä
Opiskelumateriaali
The course page in Xamk Learn will include course presentations as well as other materials related to the course.
It is recommended for the students reading the following books:
Mahmood A. Khan, 2017 Hospitality marketing and consumer behavior: Creating Memorable Experiences
Dufva M. & Rowley C., 2022 Weak signals
Yokogawa, 2022 Future scenarios 2035: a journey through time
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Future insights is the course of recognising, analysing, and foreseeing upcoming trends in tourism and hospitality industry. This includes gathering statistics, reviewing, and gaining knowledge to get evolving fluctuations in client behaviour, skills, economy, values, and other impacts that summarise the future. Identifying preliminary developing trends allows brands and companies to stay ahead of competitors and capitalise on new prospects.
This course provides the students with the opportunity to explore and develop their understanding of a range of trends and issues relating to the international hospitality and service industry.
TKI ja työelämäyhteistyö
The assignments are based on the needs of operators in the field.
Guest lectures will be given by representatives from the world of work as well as company visits are organised for the students.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
The course includes scheduled tasks. All course tasks are to be fulfilled by a certain deadline. The deadlines of each assignment and studied topic will be indicated in the beginning of the course in the course page in Xamk Learn.
Contact days in Mikkeli campus, 12.05., 19.05., 26.05., 02.06. and 09.06. at 09.00 - 16.00.
Kansainvälinen yhteistyö
The course is using materials about international business services and related material.
Opiskelijan työmäärä
The course is 5 ECTS and it is to be completed in English. 1 ECTS means approximately 27 hours of student workload related to studying the course material, fulfilling the course assignments and acting as a group member. Contact days 5 x 8 hours, independent learning, group work and assignments 135 hours totally.
Toteutuksen osien kuvaus
The course content and all related information is published in Xamk Learn - digital learning environment.
THE COURSE CONTENT CONSISTS OF 3 TOPICS:
1. Future trends and challenges in hospitality services (1 course credit)
2. Weak signals of hospitality services (2 course credits)
3. Scenario as a tool for planning the future (2 course credits
Lisätietoja opiskelijoille
This course is created for Post-Graduate Diploma students degree programme Tourism and Service business.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
The course will be assessed on a 1-5 scale, where 1 is "fair" and the lowest acceptable grade and 5 is "excellent" and the highest grade. Each task will be assessed individually and as the certain percentage of the final grade.