Omavalvonta ja laadunhallinta (5op)
Toteutuksen tunnus: EL00FB49-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 07.04.2026 - 19.04.2026
- Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
- 01.08.2026 - 31.12.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Kouvolan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
- Opettajat
- Taru Nuorkivi
- Ryhmät
-
ELKV25SPKehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
- Opintojakso
- EL00FB49
Toteutukselle Omavalvonta ja laadunhallinta EL00FB49-3001 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Tavoitteet
Osaat laatia omavalvontasuunnitelman sekä arvioida tehtyjen omavalvontasuunnitelmien soveltuvuutta erilaisissa kohteissa.
Osaat kuvata HACCP-järjestelmän.
Tiedät omavalvonnan tavoitteet ja tarkoituksen.
Olet perehtynyt omavalvontaan koskevaan lainsäädäntöön ja viranomaisohjeistukseen.
Osaat elintarvikenäytteenoton.
Tunnet elintarvikealan keskeisimmät laatujärjestelmät
Sisältö
Miksi omavalvonta on olemassa?
Miten laaditaan omavalvontasuunnitelma?
Miten HACCP-järjestelmä pitää huomioida erilaisten kohteiden ja prosessien omavalvonnassa?
Millaista lainsäädäntöä ja viranomaisohjeistusta tulee noudattaa omavalvonnassa?
Mitä hyötyä yritykselle on hyvästä ja toimivasta omavalvonnasta?
Mitkä ovat elintarvikealan keskeisimmät laatujärjestelmät ja mitä ne sisältävät?
Miten otetaan edustava elintarvikenäyte?
Arviointi
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä.
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä.
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia.
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa.
e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita.
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti.
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti.
Arviointiasteikko
1-5