Siirry suoraan sisältöön

Talous- ja prosessivesiLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: EL00ER80

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Tiedät mitä tarkoitetaan talousvedellä, miten sitä valmistetaan ja millaisia laatuvaatimuksia sille on lainsäädännössä.
Tiedät mitä tarkoitetaan prosessivedellä elintarvikevalmistuksessa ja elintarvikkeiden käsittelyssä.
Osaat ottaa mikrobiologisen vesinäytteen talous- ja prosessivedestä.
Ymmärrät mikä ero on talousvedellä ja prosessivedellä elintarvikevalmistuksessa.

Sisältö

Miten ja mistä talousvettä saadaan?
Millaista on hyvä talousvesi?
Mikä merkitys talousveden laadulla on elintarvikkeiden käsittelyssä ja valmistuksen eri vaiheissa?
Mitä eroa on talousvedellä ja prosessivedellä?
Miten prosessivettä ja sen laatua määritellään ja mitataan?

Arviointi

Opiskelija
- osaa kuvata talousveden valmistuksen pääpiirteet
- osaa kertoa erilaiset raakavesilähteet ja niiden vaikutuksen talousveden valmistukseen ja laatuun
- osaa kuvata mitä tarkoitetaan prosessivedellä ja miten se eroaa talousvedestä
- osaa ottaa mikrobiologisen talousvesinäytteen
- osaa kuvata veden laadun merkitystä erilaisten elintarvikkeiden käsittely- ja valmistusvaiheissa.

Siirry alkuun