Siirry suoraan sisältöön

Talous- ja prosessivesi (5 op)

Toteutuksen tunnus: EL00ER80-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
06.11.2023 - 17.11.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
08.01.2024 - 30.04.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
Opettajat
Mari Järvenmäki
Vastuuopettaja
Mari Järvenmäki
Ryhmät
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
Opintojakso
EL00ER80

Toteutuksella on 1 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 2 t 15 min.

Aika Aihe Tila
Ke 24.04.2024 klo 09:00 - 11:15
(2 t 15 min)
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3001
251 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Tiedät mitä tarkoitetaan talousvedellä, miten sitä valmistetaan ja millaisia laatuvaatimuksia sille on lainsäädännössä.
Tiedät mitä tarkoitetaan prosessivedellä elintarvikevalmistuksessa ja elintarvikkeiden käsittelyssä.
Osaat ottaa mikrobiologisen vesinäytteen talous- ja prosessivedestä.
Ymmärrät mikä ero on talousvedellä ja prosessivedellä elintarvikevalmistuksessa.

Sisältö

Miten ja mistä talousvettä saadaan?
Millaista on hyvä talousvesi?
Mikä merkitys talousveden laadulla on elintarvikkeiden käsittelyssä ja valmistuksen eri vaiheissa?
Mitä eroa on talousvedellä ja prosessivedellä?
Miten prosessivettä ja sen laatua määritellään ja mitataan?

Opiskelumateriaali

Vesilaitostekniikka ja hygienia (soveltuvin osin)
Pääkkönen, Jorma ; Antila, Elina ; Pääkkönen, Jorma ; Peltonen, Päivi ; Suomen vesilaitosyhdistys ry ; Vesilaitosyhdistys ry
Suomen vesilaitosyhdistys 2012 [Uud. p.]

Opettajan Learnin kautta jakama materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.

Opintoja nopeuttava väylä ei ole mahdollinen tälle opintojaksolle lukukaudella K24.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla järjestetään .

Toteutussuunnitelmia tehtäessä työelämäyhteistyö on vahvistamatonta, mutta suunnitelmissa on toteuttaa mahdollinen yritysvierailu ja käytetään ulkopuolista asiantuntijaluennoitsijaa .

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa. Mahdollisten tenttien ajankohdat sovitaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Toteutuksen osien kuvaus

Talousvesiosuudessa perehdytään erilaisiin raakavesilähteisiin ja talousveden valmistukseen ja sen laatuvaatimuksiin sekä laatusuosituksiin.
Prosessivesiosuudessa perehdytään veden käyttöön erilaisissa elintarvikeprosesseissa ja niiden vedelle asettamissa vaatimuksissa.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja mahdolliseen tenttiin. Oppimistehtävien tarkemmat arviointikriteerit kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.

Siirry alkuun