Siirry suoraan sisältöön

Ehkäisevä lapsi- ja perhetyöLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: S15C400

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Osaat kuvata lasten ja perheiden kanssa tehtävän työn kokonaisuuden. Sisäistät ehkäisevän työn merkityksen ja sisällön sekä tunnistat ja osaat soveltaa ehkäisevän työn menetelmiä lasten, nuorten ja perheiden kanssa tehtävässä työssä. Osoitat perehtyneisyyttä perheiden monimuotoisuuden, vanhemmuuden haasteiden ja perheiden hyvinvoinnin osatekijöiden ymmärtämisessä. Osaat toimia lasten, nuorten ja perheiden osallisuutta tukien. Sisäistät moniammatillisen työskentelytavan periaatteet ja osaat soveltaa niitä omassa asiakastyössä. Tunnet palveluohjauksen merkityksen sekä osaat neuvoa ja ohjata perheitä perhepalveluissa. Osaat kuvata ja soveltaa ammatillisessa toiminnassasi lapsi- ja perhepoliittisia periaatteita sekä kykenet tunnistamaan perhepalvelujen muutos- ja kehittämistarpeita.

Sisältö

Mitä sisältävät lapsi- ja perhepoliittiset periaatteet ja lainsäädäntö sekä perhepalvelujärjestelmä? Mistä lasten, nuorten ja perheiden kanssa tehtävä työ rakentuu, mitä tarkoittaa ehkäisevä työ ja mitä ovat ehkäisevän työn toimintaympäristöt ja menetelmät? Mitä tarkoittaa perheiden monimuotoisuus, mistä tekijöistä lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi rakentuu ja mitä ovat perheiden hyvinvoinnin haasteet? Mitä lasten ja perheiden osallisuus tarkoittaa ja miten se toteutuu omassa asiakastyössäni? Miten ennalta ehkäisevä työ, varhainen puuttuminen ja varhainen tuki näkyvät työotteessani? Miten moniammatillinen työskentely ja palveluohjaus näkyvät työotteessani?

Edeltävä osaaminen

Ohjaus lapsi- ja perhetyössä -moduuli.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

a. Osaat käyttää asiantuntevasti lapsi- ja perhetyön käsitteitä d. Osaat arvioida työtäsi ennaltaehkäisevässä lapsi- ja perhetyössä sekä huomata ja kuvata lapsi- ja perhetyön haasteita e. Osaat arvioida ja soveltaa lapsi- ja perhetyön menetelmiä g. Osaat soveltaa oman alan eettisiä periaatteita lapsi- ja perhetyössä

Siirry alkuun