HygieniapassiLaajuus (2 op)
Opintojakson tunnus: AV00DO25
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 2 op
- Opetuskieli
- suomi
- Korkeakoulu
- Peppi
Osaamistavoitteet
Tunnet hygieniaosaamiseen liittyvän keskeisen lainsäädännön ja sen tuomat velvoitteet. Tiedät elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit, hallitset hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn periaatteet. Saat valmiuksia Ruokaviraston Hygieniaosaamistestin suorittamiseen.
Sisältö
Perehdyt Ruokaviraston määräyksessä hygieniaosaamisesta (1/2009) määriteltyihin osa-alueisiin, jotka elintarvikehuoneistossa työskentelevän on hallittava. Saat valmiuksia Ruokaviraston hygieniaosaamistestin suorittamiseen.
1. Perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta
2. Ruokamyrkytykset, hygieeniset työtavat
3. Henkilökohtainen hygienia
4. Puhtaanapito
5. Omavalvonta
6. Lainsäädäntö, viranomaiset
Arviointi
Hyväksytysti suoritettu hygieniaosaamistesti.
Edeltävä osaaminen
ei ole
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hygieniaosaamistestin läpäisee 34 / 40 pisteellä.