Talous- ja prosessivesi (5 op)
Toteutuksen tunnus: EL00ER80-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
06.11.2023 - 17.11.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
08.01.2024 - 30.04.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Kouvolan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
- Opettajat
- Mari Järvenmäki
- Vastuuopettaja
- Mari Järvenmäki
- Ryhmät
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
- Opintojakso
- EL00ER80
Toteutuksella on 1 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 2 t 15 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ke 24.04.2024 klo 09:00 - 11:15 (2 t 15 min) |
Talous- ja prosessivesi EL00ER80-3001 |
251
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tavoitteet
Tiedät mitä tarkoitetaan talousvedellä, miten sitä valmistetaan ja millaisia laatuvaatimuksia sille on lainsäädännössä.
Tiedät mitä tarkoitetaan prosessivedellä elintarvikevalmistuksessa ja elintarvikkeiden käsittelyssä.
Osaat ottaa mikrobiologisen vesinäytteen talous- ja prosessivedestä.
Ymmärrät mikä ero on talousvedellä ja prosessivedellä elintarvikevalmistuksessa.
Sisältö
Miten ja mistä talousvettä saadaan?
Millaista on hyvä talousvesi?
Mikä merkitys talousveden laadulla on elintarvikkeiden käsittelyssä ja valmistuksen eri vaiheissa?
Mitä eroa on talousvedellä ja prosessivedellä?
Miten prosessivettä ja sen laatua määritellään ja mitataan?
Opiskelumateriaali
Vesilaitostekniikka ja hygienia (soveltuvin osin)
Pääkkönen, Jorma ; Antila, Elina ; Pääkkönen, Jorma ; Peltonen, Päivi ; Suomen vesilaitosyhdistys ry ; Vesilaitosyhdistys ry
Suomen vesilaitosyhdistys 2012 [Uud. p.]
Opettajan Learnin kautta jakama materiaali.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Opintoja nopeuttava väylä ei ole mahdollinen tälle opintojaksolle lukukaudella K24.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla järjestetään .
Toteutussuunnitelmia tehtäessä työelämäyhteistyö on vahvistamatonta, mutta suunnitelmissa on toteuttaa mahdollinen yritysvierailu ja käytetään ulkopuolista asiantuntijaluennoitsijaa .
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa. Mahdollisten tenttien ajankohdat sovitaan opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Toteutuksen osien kuvaus
Talousvesiosuudessa perehdytään erilaisiin raakavesilähteisiin ja talousveden valmistukseen ja sen laatuvaatimuksiin sekä laatusuosituksiin.
Prosessivesiosuudessa perehdytään veden käyttöön erilaisissa elintarvikeprosesseissa ja niiden vedelle asettamissa vaatimuksissa.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja mahdolliseen tenttiin. Oppimistehtävien tarkemmat arviointikriteerit kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.