Siirry suoraan sisältöön

Elintarviketekniikka (5 op)

Toteutuksen tunnus: HAM0ER84-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
08.04.2024 - 21.04.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
02.09.2024 - 15.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
Opettajat
Taru Nuorkivi
Vastuuopettaja
Taru Nuorkivi
Ajoitusryhmät
Pienryhmä 1 (Koko: 20 . Avoin AMK : 0.)
Pienryhmä 2 (Koko: 20 . Avoin AMK : 0.)
Ryhmät
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
Pienryhmät
Pienryhmä 1
Pienryhmä 2
Opintojakso
HAM0ER84

Toteutuksella on 20 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 55 t 30 min.

Aika Aihe Tila
Ke 04.09.2024 klo 09:00 - 11:15
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ma 09.09.2024 klo 10:00 - 12:15
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ke 18.09.2024 klo 09:15 - 11:30
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
To 26.09.2024 klo 09:30 - 11:45
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 02.10.2024 klo 09:00 - 11:15
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ma 07.10.2024 klo 10:00 - 12:15
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
To 17.10.2024 klo 10:30 - 12:45
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
To 07.11.2024 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
To 07.11.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
To 14.11.2024 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
To 14.11.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
To 21.11.2024 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
To 21.11.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
329D Työtila (32), 3. kerros
Ke 04.12.2024 klo 12:00 - 14:15
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
To 12.12.2024 klo 13:45 - 16:00
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 17.12.2024 klo 10:00 - 12:15
(2 t 15 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 15.01.2025 klo 08:15 - 12:00
(3 t 45 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ke 15.01.2025 klo 12:15 - 16:00
(3 t 45 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ti 21.01.2025 klo 08:15 - 12:00
(3 t 45 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ti 21.01.2025 klo 12:30 - 16:15
(3 t 45 min)
Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Tiedät millaisilla menetelmillä elintarvikkeiden ominaisuuksia ja säilyvyyttä voidaan muokata.
Tunnet erilaisia menetelmiä joilla elintarvikkeita voidaan jalostaa ja osaat arvioida menetelmän soveltuvuutta ja perustella sen tapauskohtaisesti.

Sisältö

Miten erilaisia raaka-aineita voidaan jalostaa tuotteiksi?
Miten raaka-aineiden erilaiset käsittelyt vaikuttavat lopputulokseen?
Erilaisiin käsittelymenetelmiin perehdytään käytännön harjotteissa.

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa ilmoittama ja jakama materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähitapaamisten ja laboratorioharjoitusten mukaan.

Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.

Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Mahdollisuuksien mukaan.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Oppimistehtävien palautusajat ja mahdollisen tentin ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä.

Toteutuksen osien kuvaus

Perehdyt millaisilla erilaisilla menetelmillä elintarvikkeiden ominaisuuksia voidaan muokata ja miten eri muokkaukset vaikuttavat elintarvikkeen rakenteeseen. Opit millaiset tekijät vaikuttavat elintarvikkeiden säilyvyyteen ja miten niitä voidaan säädellä ja muokata.

Opit erilaisia menetelmiä joilla elintarvikkeita voidaan jalostaa ja osaat arvioida menetelmän soveltuvuutta tapauskohtaisesti.

Erilaisiin käsittelymenetelmiin perehdytään käytännön harjotteissa. Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi muodostuu oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista. Lisäksi opintojaksolla mahdollisesti olevan tentin perusteella. Tarkemmat arviointimentelmät ja -kriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.

Siirry alkuun