Elintarviketekniikka (5 op)
Toteutuksen tunnus: HAM0ER84-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
08.04.2024 - 21.04.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 15.12.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
Opettaja
- Taru Nuorkivi
Vastuuopettaja
Taru Nuorkivi
Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
Pienryhmät
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
- 04.09.2024 09:00 - 11:15, Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
- 09.09.2024 10:00 - 12:15, Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
- 18.09.2024 09:15 - 11:30, Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
- 26.09.2024 09:30 - 11:45, Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
- 02.10.2024 09:00 - 11:15, Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
- 07.10.2024 10:00 - 12:15, Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
- 17.10.2024 10:30 - 12:45, Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
- 07.11.2024 09:00 - 12:00, Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
- 07.11.2024 13:00 - 16:00, Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
- 14.11.2024 09:00 - 12:00, Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
- 14.11.2024 13:00 - 16:00, Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
- 21.11.2024 09:00 - 12:00, Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
- 21.11.2024 13:00 - 16:00, Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
- 04.12.2024 12:00 - 14:15, Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
- 12.12.2024 13:45 - 16:00, Elintarviketekniikka HAM0ER84-3001
Tavoitteet
Tiedät millaisilla menetelmillä elintarvikkeiden ominaisuuksia ja säilyvyyttä voidaan muokata.
Tunnet erilaisia menetelmiä joilla elintarvikkeita voidaan jalostaa ja osaat arvioida menetelmän soveltuvuutta ja perustella sen tapauskohtaisesti.
Sisältö
Miten erilaisia raaka-aineita voidaan jalostaa tuotteiksi?
Miten raaka-aineiden erilaiset käsittelyt vaikuttavat lopputulokseen?
Erilaisiin käsittelymenetelmiin perehdytään käytännön harjotteissa.
Opiskelumateriaali
Opettajan Learnissa ilmoittama ja jakama materiaali.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähitapaamisten ja laboratorioharjoitusten mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollisuuksien mukaan.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Oppimistehtävien palautusajat ja mahdollisen tentin ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä.
Toteutuksen osien kuvaus
Perehdyt millaisilla erilaisilla menetelmillä elintarvikkeiden ominaisuuksia voidaan muokata ja miten eri muokkaukset vaikuttavat elintarvikkeen rakenteeseen. Opit millaiset tekijät vaikuttavat elintarvikkeiden säilyvyyteen ja miten niitä voidaan säädellä ja muokata.
Opit erilaisia menetelmiä joilla elintarvikkeita voidaan jalostaa ja osaat arvioida menetelmän soveltuvuutta tapauskohtaisesti.
Erilaisiin käsittelymenetelmiin perehdytään käytännön harjotteissa. Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi muodostuu oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista. Lisäksi opintojaksolla mahdollisesti olevan tentin perusteella. Tarkemmat arviointimentelmät ja -kriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.