Olutkoulu (3 op)
Toteutuksen tunnus: CO00FP87-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
04.11.2024 - 06.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
04.02.2025 - 30.04.2025
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Opetuksen hallinto ja kehittäminen
- Toimipiste
- E-kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 15 - 200
Tavoitteet
Tavoitteena on oppia tuntemaan oluen raaka-aineet ja ymmärtämään niiden ja oluen valmistusprosessin vaikutus oluen makuun. Tavoitteena on oppia oluen aistinvaraista arviointia ja tunnistamaan oluiden makuprofiileja ja myös oluen virhemakuja. Tavoitteena on oppia tuntemaan keskeiset oluttyyliit, oluen tarjoilun ja oluen ja ruuan yhdistämisen periaatteet. Lisäksi tavoitteena on oppia soveltamaan olutosaamista case tehtävässä, jonka voit valita omiin tavoitteisiisi sopivaksi vaikkapa omalle työpaikalle tehtäväksi.
Sisältö
Oluen raaka-aineet ja valmistus
Oluttyylit ja oluiden ryhmittely
Oluen tarjoilu
Oluen aistinvarainen arviointi
Oluen ja ruuan yhdistäminen
Oluttrendit
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali on linkkeinä Learn-alustalla. Opintojaksolla ei ole aikatauluun sidottuja luentoja eikä pakollisia ryhmätöitä. Luennot ovat tallenteina alustalla.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opintojakson totetustapa on Verkko100 Nonstop. Opintojaksolle voi ilmoittautua joustavasti ja suorittaa opintoja itsenäisesti Xamkin Learn alustalla opintojakson materiaalin avulla edeten, tehtäviä ja tenttejä tehden. Opintojaksolla voi edetä joustavasti omalla aikataululla, pakollisia ryhmätöitä tai liveluentoja ei ole. On hyvä varata noin 6 - 8 viikkoa opintojakson suorittamiseen. Ohjeet opintojaksolle liittymiseen lähetetään ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson suorittamisen infoluento on tallenteena Learn alustalla.
Opintojakson teemat ovat perustietoa oluesta ( raaka-aineet, valmistus, oluen makutekijät, oluttyypit) , oluen arviointi ja yhdistäminen ruokaan ja case tehtävä.
Opintojakson case-tehtävän voi kytkeä omalle työpaikalle tai harrastuksiin. Tehtävässä voi kehittää olueen liittyvää osaamista, esim. suunnittelemalla olutmenun, maistelutilaisuuden tai valita aihealueen omien oppimistavoitteiden mukaisesti.
Tämä on CampusOnline-toteutus, eikä ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.
TKI ja työelämäyhteistyö
Case-tehtävän voi kytkeä työelämään tai harrastuksiin.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojaksolle on laadittu suositussuoritusaikataulu, jota noudattamalla opintojakson suorittaminen sujuu suositusajassa.
Opiskelija voi kuitenkin edetä joustavasti oman aikataulun mukaan, myös tentit voi suorittaa haluamanaan aikana. Opintojaksoon ei sisälly ryhmätöitä tai liveluentoja.
Opiskelijan työmäärä
Opintojakson laajuus on 3 opintopistettä, yksi opintopiste vastaa 27 h opiskelijan työtä, kokonaistyömäärä on 81 tuntia. Opskelijan työmäärä koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, tehtävistä ja verkkotenteistä. Suorittamiseen on hyvä varata noin 1,5 kuukautta.
Todelliseen työmäärään vaikuttavat opiskelutaidot ja aiempi osaaminen aihepiiristä.
Englanniksi
Toteutuksen osien kuvaus
Oluen valmistus, oluttyylit- ja trendit ja oluen tarjoilu 1 op
Oluen aistinvarainen arviointi ja yhdistäminen ruokaan 1 op
Case-tehtävä 1 op
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson suoritus koostuu arvioitavista verkkotenteista ( 2 kpl) ja ne arvioidaan arvosanalla 0-5.
Opintojaksoon kuuluu vertaisarvioitava Case-tehtävä, jonka arviointi on arviointi hyväksytty/hylätty.
Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu keskiarvona arvioitavista tenteistä ja tehtävistä.