Siirry suoraan sisältöön

Olutkoulu (3 op)

Toteutuksen tunnus: CO00FP87-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
04.11.2024 - 06.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
04.02.2025 - 30.04.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Opetuksen hallinto ja kehittäminen
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
15 - 200
Opettajat
Eeva Koljonen
Ryhmät
RIPA25
Ristiinopiskelu
Opintojakso
CO00FP87
Toteutukselle CO00FP87-3001 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Tavoitteena on oppia tuntemaan oluen raaka-aineet ja ymmärtämään niiden ja oluen valmistusprosessin vaikutus oluen makuun. Tavoitteena on oppia oluen aistinvaraista arviointia ja tunnistamaan oluiden makuprofiileja ja myös oluen virhemakuja. Tavoitteena on oppia tuntemaan keskeiset oluttyyliit, oluen tarjoilun ja oluen ja ruuan yhdistämisen periaatteet. Lisäksi tavoitteena on oppia soveltamaan olutosaamista case tehtävässä, jonka voit valita omiin tavoitteisiisi sopivaksi vaikkapa omalle työpaikalle tehtäväksi.

Sisältö

Oluen raaka-aineet ja valmistus
Oluttyylit ja oluiden ryhmittely
Oluen tarjoilu
Oluen aistinvarainen arviointi
Oluen ja ruuan yhdistäminen
Oluttrendit

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali on linkkeinä Learn-alustalla. Opintojaksolla ei ole aikatauluun sidottuja luentoja eikä pakollisia ryhmätöitä. Luennot ovat tallenteina alustalla.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opintojakson totetustapa on Verkko100 Nonstop. Opintojaksolle voi ilmoittautua joustavasti ja suorittaa opintoja itsenäisesti Xamkin Learn alustalla opintojakson materiaalin avulla edeten, tehtäviä ja tenttejä tehden. Opintojaksolla voi edetä joustavasti omalla aikataululla, pakollisia ryhmätöitä tai liveluentoja ei ole. On hyvä varata noin 6 - 8 viikkoa opintojakson suorittamiseen. Ohjeet opintojaksolle liittymiseen lähetetään ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson suorittamisen infoluento on tallenteena Learn alustalla.

Opintojakson teemat ovat perustietoa oluesta ( raaka-aineet, valmistus, oluen makutekijät, oluttyypit) , oluen arviointi ja yhdistäminen ruokaan ja case tehtävä.
Opintojakson case-tehtävän voi kytkeä omalle työpaikalle tai harrastuksiin. Tehtävässä voi kehittää olueen liittyvää osaamista, esim. suunnittelemalla olutmenun, maistelutilaisuuden tai valita aihealueen omien oppimistavoitteiden mukaisesti.

Tämä on CampusOnline-toteutus, eikä ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

TKI ja työelämäyhteistyö

Case-tehtävän voi kytkeä työelämään tai harrastuksiin.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opintojaksolle on laadittu suositussuoritusaikataulu, jota noudattamalla opintojakson suorittaminen sujuu suositusajassa.
Opiskelija voi kuitenkin edetä joustavasti oman aikataulun mukaan, myös tentit voi suorittaa haluamanaan aikana. Opintojaksoon ei sisälly ryhmätöitä tai liveluentoja.

Opiskelijan työmäärä

Opintojakson laajuus on 3 opintopistettä, yksi opintopiste vastaa 27 h opiskelijan työtä, kokonaistyömäärä on 81 tuntia. Opskelijan työmäärä koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, tehtävistä ja verkkotenteistä. Suorittamiseen on hyvä varata noin 1,5 kuukautta.
Todelliseen työmäärään vaikuttavat opiskelutaidot ja aiempi osaaminen aihepiiristä.
Englanniksi

Toteutuksen osien kuvaus

Oluen valmistus, oluttyylit- ja trendit ja oluen tarjoilu 1 op
Oluen aistinvarainen arviointi ja yhdistäminen ruokaan 1 op
Case-tehtävä 1 op

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson suoritus koostuu arvioitavista verkkotenteista ( 2 kpl) ja ne arvioidaan arvosanalla 0-5.
Opintojaksoon kuuluu vertaisarvioitava Case-tehtävä, jonka arviointi on arviointi hyväksytty/hylätty.
Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu keskiarvona arvioitavista tenteistä ja tehtävistä.

Siirry alkuun