Siirry suoraan sisältöön

Ruokaturvallisuus (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF03-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
20.08.2018 - 07.09.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2018 - 31.12.2018
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 50
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettajat
Päivi Hostikka
Vastuuopettaja
Päivi Hostikka
Ryhmät
MRMI18KP
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Opintojakso
MR00AF03
Toteutukselle MR00AF03-3002 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Tiedät ja tunnistat elintarvikkeisiin ja ruokaan liittyvät riskit Tiedät ja tunnistat elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit sekä hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn perusteet. Tiedät eri elintarvikeryhmien säilyvyyttä, säilytystä ja pakkausmerkintöjä ja ruokien tarjoilua koskevat vaatimukset. Osoitat perehtyneisyytesi elintarviketurvallisuuteen liittyvään lainsäädäntöön ja sen velvoitteisiin. Osaat suunnitella ja toteuttaa omavalvontaa lainsäädännön ja toimintojen edellyttämällä tavalla.

Sisältö

Mitä elintarvikesäädökset tarkoittavat elintarviketurvallisuuden ja ammattikeittiön toiminnan kannalta? Mitä riskejä elintarvikkeiden käsittelyyn, valmistamiseen ja tarjoiluun ja myyntiin liittyy ja miten niitä hallitaan? Miten elintarvikkeita käsitellään ja säilytetään hygieniavaatimusten mukaisesti? Mitkä ovat lainsäädännön elintarviketoimijoille asettamat velvoitteet? Mitä omavalvontasuunnitelmaan sisällytetään ja miten sitä toteutetaan?

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali on Moodlessa

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Moduuli: Ruoka- ja ravintolapalvelut 15 op
Ruokapalvelut 5 op
Ruokaturvallisuus 5 op
Juomat ja lainsäädäntö 5 op
RUOKATURVALLISUUS:
Osallistuminen lähiopetukseen ja opintojaksoon liittyvät tehtävät 3 op.
Opintojaksolla tehdään omavalvontasuunnitelma ja puhdistussuunnitelma. 2 op

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Päivität omaa osaamistasi ja päivität oman työpaikkasi omavalvonta- ja puhdistussuunnitelman.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Opintojaksoon liittyvät tehtävät itsenäisesti 2 op.
Opintojaksolla tehdään omavalvontasuunnitelma ja puhdistussuunnitelma. 3 op

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

yleisinä tenttipäivinä

Opiskelijan työmäärä

5 op = 135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä d. käyttää keskeisiä oman alan malleja (omavalvonta) e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä ja tekniikoita elintarvikehygieniaan ja puhtaanapitoon liittyen

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tehtävä (1-5 / Täydennettävä)

Esitietovaatimukset

Ei edellytetä aiempaa osaamista

Siirry alkuun