Ruoka ja ravitsemus osana hyvinvointia (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00AF19-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 20.08.2018 - 07.09.2018
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.08.2018 - 30.12.2018
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
- Opettajat
- Eliisa Kotro
- Päivi Hostikka
- Vastuuopettaja
- Eliisa Kotro
- Ryhmät
-
MRMI17KPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
- Opintojakso
- MR00AF19
Tavoitteet
Osaat hahmottaa ruoan ja ravitsemuksen merkityksen ihmisen hyvinvoinnille ja käyttää tietoa hyvinvointimatkailussa. Osaat hahmottaa suomalaisten luonnontuotteiden terveysvaikutuksia ja mahdollisuuksia osana hyvinvointia edistäviä ruokamatkailupalveluita. Osaat arvioida asiakkaan ravinnonsaantia hyödyntäen tietotekniikkaa. Osaat ohjata eri ikäryhmiin kuuluvia ja kuntoliikkujia heille sopivan ruoan valinnassa ja hyvän syömisen peruskysymyksissä. Osaat suunnitella, tuottaa ja arvioida erilaisia ruokaan ja ravitsemukseen liittyviä hyvinvointimatkailutuotteita ja –palveluita.
Sisältö
Miten ruoka vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin? Miten voin arvioida ihmisen ravinnonsaantia? Miten motivoin ja ohjaan ihmistä hyvään syömiseen? Millaisia hyvinvointivaikutuksia luonnonkasveilla on ja miten voin hyödyntää tuotteita osana matkailutuotteita? Miten suunnittelen, tuotan ja arvioin hyvinvointia tukevia ruokamatkailutuotteita ja –palveluita?
Opiskelumateriaali
Opettajan kokoama materiaali opintojakson Moodle-alustalle.
(Kirjallisuusaiheet: Ravitsemus, hyvinvointimatkailu, ruokamatkailu)
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lähiopetukseen ja opintojaksotehtävien tekeminen 3 op.
(Retken suunnittelu, toteutus ja arviointi työryhmän jäsenenä 1 op, ravitsemuspassi 1op ja ruokapäiväkirja 1 op)
Ruokamatkailutuotteen suunnittelu 2 op.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Ravitsemuspassi 1 op
Ruokapäiväkirja 1 op
Hyvinvointimatkailutuotteen suunnittelu yhteistyöyrityksen toiveiden mukaan, sisältää ruokapalvelut 3 op.
Jos valitset työelämään integroidun oppimisväylän, keskustele suorituksesta tarkemmin opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Ravitsemuspassi 1 op
Ruokapäiväkirja 1 op
Omatoiminen hyvinvointimatkailutuotteen suunnittelu joka sisältää ruokapalvelut 3 op.
Jos valitset opintoja nopeuttavan oppimisväylän, keskustele suorituksesta opettajan kanssa.
Lisätietoja opiskelijoille
Saat osaamista siihen, kuinka ruoka vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin? Miten voit arvioida asiakkaan ravinnonsaantia?
Miten motivoin ja ohjaan asiakasta hyvään syömiseen? Millaisia hyvinvointivaikutuksia luonnonkasveilla on ja miten voin hyödyntää tuotteita osana matkailutuotteita? Miten suunnittelen, tuotan ja arvioin hyvinvointia tukevia ruokamatkailutuotteita ja –palveluita?
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa a. käyttää asiantuntevasti ravitsemukseen liittyviä ammattikäsitteitä eri tilanteissa b. arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti d. toimia asiakkaiden ja kohderyhmien kanssa e. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti
Esitietovaatimukset
Edellytetään perustiedot asiakaslähtöisestä tuotteistamisesta ja ihmisen ravitsemuksesta