Food and nutrition as a source of well-being (5 cr)
Code: MR00AF19-3001
General information
- Enrollment
- 20.08.2018 - 07.09.2018
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.08.2018 - 30.12.2018
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Mikkeli Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Objective
You can identify the importance of food and nutrition for well-being and utilize the know-how in well-being tourism. identify the health effects of the Finnish natural products and the possibilities of these products in well-being tourism business. evaluate the nutrition of a customer using IT-technology. guide people of different age groups and with various physical training levels to select appropriate nutrition and learn the basics of healthy eating. design, produce and evaluate well-being products and services related to food and nutrition
Content
How does food affect human well-being? How do you evaluate the nutrition of a customer? How do you motivate and guide a customer to eat healthy? What are the well-being effects of natural products and how do you utilize the know-how in tourism business? How do you design, produce and evaluate products and services for food tourism?
Course material
Opettajan kokoama materiaali opintojakson Moodle-alustalle.
(Kirjallisuusaiheet: Ravitsemus, hyvinvointimatkailu, ruokamatkailu)
Study forms and methods
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lähiopetukseen ja opintojaksotehtävien tekeminen 3 op.
(Retken suunnittelu, toteutus ja arviointi työryhmän jäsenenä 1 op, ravitsemuspassi 1op ja ruokapäiväkirja 1 op)
Ruokamatkailutuotteen suunnittelu 2 op.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Ravitsemuspassi 1 op
Ruokapäiväkirja 1 op
Hyvinvointimatkailutuotteen suunnittelu yhteistyöyrityksen toiveiden mukaan, sisältää ruokapalvelut 3 op.
Jos valitset työelämään integroidun oppimisväylän, keskustele suorituksesta tarkemmin opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Ravitsemuspassi 1 op
Ruokapäiväkirja 1 op
Omatoiminen hyvinvointimatkailutuotteen suunnittelu joka sisältää ruokapalvelut 3 op.
Jos valitset opintoja nopeuttavan oppimisväylän, keskustele suorituksesta opettajan kanssa.
Further information
Saat osaamista siihen, kuinka ruoka vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin? Miten voit arvioida asiakkaan ravinnonsaantia?
Miten motivoin ja ohjaan asiakasta hyvään syömiseen? Millaisia hyvinvointivaikutuksia luonnonkasveilla on ja miten voin hyödyntää tuotteita osana matkailutuotteita? Miten suunnittelen, tuotan ja arvioin hyvinvointia tukevia ruokamatkailutuotteita ja –palveluita?
Assessment criteria, good (3)
Students can a. use professional terminology proficiently in different situations b. evaluate information sources critically d. cooperate with customers and target groups e. work as a goal-oriented team member
Qualifications
Prior know-how: Basics of Human Nutrition and Customer-oriented service design