Siirry suoraan sisältöön

Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön analyysi (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00CV62-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.08.2020 - 04.09.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
21.08.2020 - 30.11.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
3 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 30
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettajat
Riitta Tuikkanen
Vastuuopettaja
Riitta Tuikkanen
Ryhmät
MRMI20SY
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, ylempi amk
Opintojakso
MR00CV62
Toteutukselle MR00CV62-3004 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Osaat hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista tietoa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
Osaat käyttää keskeisiä toimintatympäristön analyysimenetelmiä.
Osaat kuvata erilaisten toimintaympäristön analyysimenetelmien edut ja rajoitteet
Osaat hyödyntää matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö-informaatiota kehittämisessä ja päätöksentekotilanteessa

Sisältö

Kuinka hankit, käsittelet, tuotat ja arvioit kriittisesti monialaista tietoa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
Kuinka analysoit ja tulkitset saatuja aineistoja?
Kuinka valitset analyysimentelmät ja perustelet valintojasi?
Kuinka hyödynnät toimintaympäristöstä saatua tietoa kehittämisessä ja päätöksentekotilanteessa?

Arviointi

Opiskelija osaa
a) arvioida ja hyödyntää kriittisesti matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöä koskevaa tietoa uusia näkökulmia tuottaen.
d) vastata ja kehittää matkailu- ja ravitsemisalan toimintoja ja liiketoimintaa itsenäisesti toimintaympäristön analyysia hyödyntäen.
f) työskennellä itsenäisesti alan asiantuntijatehtävissä tai yrittäjänä.

Opiskelumateriaali

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opetus toteutetaan verkko- ja lähiopetuksena. Opintojakson alussa päivitetään tietoja Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä ja pohditaan toimintaympäristöanalyysin merkitystä liiketoiminnalle. Sitten perehdytään erilaisiin marata-alan toimintaympäristöä kuvaaviin tietolähteisiin, toimintaympäristöanalyysissa käytettäviin tutkimusotteisiin ja tiedonhankinta- ja analyysimenetelmiin. Lopuksi suunnataan ajattelua toimintaympäristöanalyysista kehittämiseen.

Opintojaksoon ei liity ennakkotehtävää. Kontaktiopetuspäivät ovat 21.8. ja 17.-18.9. Mikkelin kampuksella. Opintojakson kuuluu tutkimus- ja kehittämismenetelmäosaamisen syventäminen tehtävien avulla. Opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua monialaiseen hackathon-tapahtumaan Mikkelin kampuksella 14.10., mikä korvaa yhden oppimistehtävän. Lisäksi opintojakson aikana suunnitellaan, toteutetaan ja raportoidaan matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöanalyysitehtävä. Opintojakso arvioidaan arvosanoilla 1-5. Opiskelija voi osallistua lähiopetukseen AC:n välityksellä virtuaalisesti.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Voit sopia nopeutetusta suoritustavasta opettajan kanssa.

Opiskelijan työmäärä

Lähiopetus 20 h, kirjallisuuteen perehtyminen 40 h, oppimistehtävät 70 h.

Lisätietoja opiskelijoille

Kontaktiopetuspäivät ovat 21.8. ja 17.-18.9. Mikkelin kampuksella. Vapaaehtoisena oppimistehtävänä osallistuminen hackathon-tapahtumaan Mikkelin kampuksella 14.10., mikä korvaa yhden oppimistehtävän.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojaksoon kuuluu oppimistehtäviä, jotka arvioidaan asteikolla 1-5

Siirry alkuun