Elintarviketurvallisuus (5 op)
Toteutuksen tunnus: YT00AF68-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 14.12.2020 - 14.01.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.01.2021 - 30.04.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus
- Opettajat
- Ulla Blomquist
- Vastuuopettaja
- Ulla Blomquist
- Ryhmät
-
YTMI19KPYmpäristöteknologia, päivätoteutus
- Opintojakso
- YT00AF68
Tavoitteet
Tunnistat keskeiset elintarvikkeiden turvallisuuteen vaikuttavat tekijät pellolta pöytään.
Osaat elintarvikkeiden alkuperään, sisältöön, merkintöihin sekä käyttöön liittyviä perusvaatimuksia ja osaat valvonnan perustehtäviä.
Osoitat perehtyneisyyttä elintarvikejalostukseen liittyvään lainsäädäntöön.
Sisältö
Mitä tietoja kuluttajalle voi ja pitää kertoa elintarvikkeesta?
Mitkä tekijät vaikuttavat elintarvikkeiden turvallisuuteen ja miten voit ennaltaehkäistä elintarvikkeiden pilaantumista ja ruokamyrkytyksiä?
Kuinka havainnointiharjoituksilla keräät tietoa erilaisista elintarvikkeista sekä niiden valmistamisesta ja tarjoilusta?
Miten havainnoista kirjoitetaan tarkastuspöytäkirja tai muita dokumentteja?
Arviointi
a. käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
b. arvioida käyttämiään tietolähteitä kriittisesti
c. työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia
Opiskelumateriaali
Learnissä oleva ja muu opettajan jakama opiskelumateriaali.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lukujärjestyksen mukaiset tunnit
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuu nopeuttajille, mikäli on elintarvikeosaamisen perustiedot hallinnassa.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Kerrotaan opintojakson 1. tunnilla
Opiskelijan työmäärä
135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaat:
käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti
työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia
Esitietovaatimukset
Elintarvikeosaamisen perusteet tai vastaavat tiedot