Siirry suoraan sisältöön

Elintarviketurvallisuus (5 op)

Toteutuksen tunnus: YT00AF68-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
14.12.2020 - 14.01.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2021 - 30.04.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Ympäristöteknologian koulutus
Opettajat
Ulla Blomquist
Vastuuopettaja
Ulla Blomquist
Ryhmät
YTMI19KP
Ympäristöteknologia, päivätoteutus
Opintojakso
YT00AF68
Toteutukselle YT00AF68-3003 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Tunnistat keskeiset elintarvikkeiden turvallisuuteen vaikuttavat tekijät pellolta pöytään.
Osaat elintarvikkeiden alkuperään, sisältöön, merkintöihin sekä käyttöön liittyviä perusvaatimuksia ja osaat valvonnan perustehtäviä.
Osoitat perehtyneisyyttä elintarvikejalostukseen liittyvään lainsäädäntöön.

Sisältö

Mitä tietoja kuluttajalle voi ja pitää kertoa elintarvikkeesta?
Mitkä tekijät vaikuttavat elintarvikkeiden turvallisuuteen ja miten voit ennaltaehkäistä elintarvikkeiden pilaantumista ja ruokamyrkytyksiä?
Kuinka havainnointiharjoituksilla keräät tietoa erilaisista elintarvikkeista sekä niiden valmistamisesta ja tarjoilusta?
Miten havainnoista kirjoitetaan tarkastuspöytäkirja tai muita dokumentteja?

Arviointi

a. käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
b. arvioida käyttämiään tietolähteitä kriittisesti
c. työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia

Opiskelumateriaali

Learnissä oleva ja muu opettajan jakama opiskelumateriaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lukujärjestyksen mukaiset tunnit

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuu nopeuttajille, mikäli on elintarvikeosaamisen perustiedot hallinnassa.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Kerrotaan opintojakson 1. tunnilla

Opiskelijan työmäärä

135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaat:
käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti
työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia

Esitietovaatimukset

Elintarvikeosaamisen perusteet tai vastaavat tiedot

Siirry alkuun