Siirry suoraan sisältöön

Matkailu- ja ravitsemisalan koulutus, verkkototeutus: MRAMI26KV

Opetussuunitelman tunnus: MRAMI26KV

Tutkintonimike
restonomi (AMK)
Laajuus
210 op
Kesto
3.5 vuotta (210 op)
Aloituslukukausi
Kevät 2026
Opetuskieli
suomi

Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2025-2026 2026-2027 2027-2028 2028-2029 Kevät 2026 Syksy 2026 Kevät 2027 Syksy 2027 Kevät 2028 Syksy 2028 Kevät 2029 2. / 2026 3. / 2026 1. / 2026 2. / 2027 3. / 2027 1. / 2027 2. / 2028 3. / 2028 1. / 2028 2. / 2029 3. / 2029
MRAMI26KV-1001
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki )

165
MRAMI26KV-1002
Yhteiset opinnot

(Valitaan kaikki )

30
XY00EX56 Opinto- ja työelämävalmiudet 5
XY00EX57 Digitaidot 5
XY00EX58 Ammattienglanti 5
XY00EX59 Viestintätaidot 5
XY00EX60 Ammattiruotsi 5
XY00EX61 Tutkimus- ja kehittämisosaaminen 5
MRAMI26KV-1003
Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöt ja alan tulevaisuus

(Valitaan kaikki )

20
MR00FD69 Matkailu- ja ravitsemisala toimialana 5
MR00FD70 Muuttuva matkailu- ja ravitsemisala 5
MR00FD71 Asiakasymmärrys ja palvelukulttuuriosaaminen 5
MR00FD72 Digitaalisuus matkailu- ja ravitsemisalalla 5
MRAMI26KV-1004
Matkailu- ja ruokapalveluosaaminen

(Valitaan kaikki )

25
MR00FD73 Asiakaslähtöinen tuotteistaminen 5
MR00FD74 Ruokapalveluiden suunnittelu ja toteutus 5
MR00FD75 Majoitus- ja kokouspalvelujen suunnittelu ja toteutus 5
MR00FD76 Tapahtumien suunnittelu ja toteutus 5
MR00FD77 Matkailu- ja ruokapalvelujen kehittäminen 5
MRAMI26KV-1005
Liiketoimintaosaaminen

(Valitaan kaikki )

25
MR00FD78 Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintakonseptit 5
MR00FD79 Matkailu- ja ravitsemisalan markkinointi 5
MR00FD80 Restonomin myyntiosaaminen ja verkostoyhteistyö 5
MR00FD81 Matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen talous 5
MR00FD82 Kannattavuuden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla 5
MRAMI26KV-1006
Esihenkilötyö ja johtaminen

(Valitaan kaikki )

20
MR00FG57 Johtamisen mallit ja työyhteisön toiminta 5
MR00FD84 Matkailu- ja ravitsemisalan henkilöstöjohtaminen 5
MR00FD85 Matkailu- ja ravitsemisalan työhyvinvoinnin johtaminen 5
MR00FD86 Matkailu- ja ravitsemisalan operatiivinen johtaminen 5
MRAMI26KV-1007
Harjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
MR00FD87 Toimijana matkailu- ja ravitsemisalalla -harjoittelu 15
MR00FD88 Asiantuntijana matkailu- ja ravitsemisalalla -harjoittelu 15
MRAMI26KV-1008
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
OP00AA43 Opinnäytetyön ideointi ja suunnittelu 5
OP00AA44 Opinnäytetyön toteutus 5
OP00AA45 Opinnäytetyön raportointi, arviointi ja esittely 5
MRAMI26KV-1009
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 45)

45
MRAMI26KV-1010
Ammatilliset vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
MRAMI26KV-1011
Muut vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
Yhteensä 210 45 76 34 7.5 45 32 44 28 6 5 2.5 22.5 22.5 32 22 22 28 3 3 5 2.5 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
MRAMI26KV-1001
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki )

165
MRAMI26KV-1002
Yhteiset opinnot

(Valitaan kaikki )

30
XY00EX56 Opinto- ja työelämävalmiudet 5
XY00EX57 Digitaidot 5
XY00EX58 Ammattienglanti 5
XY00EX59 Viestintätaidot 5
XY00EX60 Ammattiruotsi 5
XY00EX61 Tutkimus- ja kehittämisosaaminen 5
MRAMI26KV-1003
Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöt ja alan tulevaisuus

(Valitaan kaikki )

20
MR00FD69 Matkailu- ja ravitsemisala toimialana 5
MR00FD70 Muuttuva matkailu- ja ravitsemisala 5
MR00FD71 Asiakasymmärrys ja palvelukulttuuriosaaminen 5
MR00FD72 Digitaalisuus matkailu- ja ravitsemisalalla 5
MRAMI26KV-1004
Matkailu- ja ruokapalveluosaaminen

(Valitaan kaikki )

25
MR00FD73 Asiakaslähtöinen tuotteistaminen 5
MR00FD74 Ruokapalveluiden suunnittelu ja toteutus 5
MR00FD75 Majoitus- ja kokouspalvelujen suunnittelu ja toteutus 5
MR00FD76 Tapahtumien suunnittelu ja toteutus 5
MR00FD77 Matkailu- ja ruokapalvelujen kehittäminen 5
MRAMI26KV-1005
Liiketoimintaosaaminen

(Valitaan kaikki )

25
MR00FD78 Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintakonseptit 5
MR00FD79 Matkailu- ja ravitsemisalan markkinointi 5
MR00FD80 Restonomin myyntiosaaminen ja verkostoyhteistyö 5
MR00FD81 Matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen talous 5
MR00FD82 Kannattavuuden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla 5
MRAMI26KV-1006
Esihenkilötyö ja johtaminen

(Valitaan kaikki )

20
MR00FG57 Johtamisen mallit ja työyhteisön toiminta 5
MR00FD84 Matkailu- ja ravitsemisalan henkilöstöjohtaminen 5
MR00FD85 Matkailu- ja ravitsemisalan työhyvinvoinnin johtaminen 5
MR00FD86 Matkailu- ja ravitsemisalan operatiivinen johtaminen 5
MRAMI26KV-1007
Harjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
MR00FD87 Toimijana matkailu- ja ravitsemisalalla -harjoittelu 15
MR00FD88 Asiantuntijana matkailu- ja ravitsemisalalla -harjoittelu 15
MRAMI26KV-1008
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
OP00AA43 Opinnäytetyön ideointi ja suunnittelu 5
OP00AA44 Opinnäytetyön toteutus 5
OP00AA45 Opinnäytetyön raportointi, arviointi ja esittely 5
MRAMI26KV-1009
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 45 )

45
MRAMI26KV-1010
Ammatilliset vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 30 )

30
MRAMI26KV-1011
Muut vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

15
Siirry alkuun