Digital skills in hospitality businessLaajuus (5 cr)
Code: MR00DU37
Credits
5 op
Teaching language
- Finnish
Objective
You understand what digitalisation means in hospitality business.
You identify the key factors of digitalisation.
You can use relevant communication tools, technology and channels.
You can produce digital content.
You understand information security practices, such as the importance of access rights and licenses.
Content
What does digitalisation mean in hospitality business ?
Which are the key concepts of digitalisation?
Which are the main communication tools?
How to produce digital content?
Which are the key factors of information security?
Enrollment
14.08.2024 - 08.09.2024
Timing
26.08.2024 - 27.10.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
1 - 60
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Sari Pölönen
- Tiina Tuovinen
- Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Tiina Tuovinen
Groups
-
MRKT24SVTourism and service business, online studies
Objective
You understand what digitalisation means in hospitality business.
You identify the key factors of digitalisation.
You can use relevant communication tools, technology and channels.
You can produce digital content.
You understand information security practices, such as the importance of access rights and licenses.
Content
What does digitalisation mean in hospitality business ?
Which are the key concepts of digitalisation?
Which are the main communication tools?
How to produce digital content?
Which are the key factors of information security?
Opiskelumateriaali
Learn-alustoilla oleva materiaali ja muu opiskelijan itse hakema materiaali opiskelun tueksi.
Yksilölliset oppimisväylät
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.
Opintojakso käynnistyy aloitusinfolla, jossa opintojakson opettajat esittelevät opintojakson tavoitteet, sisällön, suoritustavat ja arvioinnin.
TKI ja työelämäyhteistyö
Digitaalinen sisällöntuotanto -osuudessa tehdään valittuun kohdeyritykseen liittyvä soveltava tehtävä.
Tentit ja muut määräajat
Tehtävät määräaikoineen esitellään opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso jakautuu kolmen opettajan kesken. Yhden opettajan osuus on Opiskelijan digitaidot, 3 op. Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen kaksi opettajaa opettavat Digitaalinen sisällöntuotanto -osuuden, 2 op. Molemmilla osuuksilla on omat Learn-alustat, jotka esitellään opintojakson aloitusinfossa.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojaksolla on oppimistehtäviä Opiskelijan digitaidot, 3 op -osuudesta ja Digitaalinen sisällöntuotanto, 2 op -osuudesta.
Opiskelijan digitaidot -osuus 3op arvioidaan hyväksytty/täydennettävä -asteikolla.
Digitaalisessa sisällöntuotanto-osuudessa 2 op on oppimistehtävä, joka liittyy digitaalisuuden käsitteisiin. Digitaalinen sisällöntuotanto -osuus arvioidaan asteikolla 1-5/täydennettävä.
Koko opintojakso 5 op arvioidaan asteikolla 1-5.
Enrollment
08.01.2024 - 14.01.2024
Timing
08.01.2024 - 03.03.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
1 - 60
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Tiina Tuovinen
- Sirpa Sahinjoki
- Milla Sairanen
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
-
MRMI24KVTourism and Service Business, online studies
Objective
You understand what digitalisation means in hospitality business.
You identify the key factors of digitalisation.
You can use relevant communication tools, technology and channels.
You can produce digital content.
You understand information security practices, such as the importance of access rights and licenses.
Content
What does digitalisation mean in hospitality business ?
Which are the key concepts of digitalisation?
Which are the main communication tools?
How to produce digital content?
Which are the key factors of information security?
Opiskelumateriaali
Learnissa oleva ja opettajien osoittama muu materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Verkkototeutus
Opintojakso käynnistyy verkko-infolla, joka nauhoitetaan.
Suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakson Sisällöntuotanto -osuudessa tehdään valittuun kohdeyritykseen liittyvä soveltava tehtävä.
Tentit ja muut määräajat
Tehtävät määräaikoineen esitellään opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso jakautuu kolmen opettajan kesken. Opiskelijan digitaidot -osan (3 op) opettaa digitaitojen opettaja Milla Sairanen. Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen opettajat opettavat Digitaalinen sisällöntuotanto -osuuden, 2 op.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojaksolla on oppimistehtäviä eri osuuksista.
Opiskelijan digitaidot 3 op -osuus arvioidaan hyväksytty/hylätty-asteikolla ja
Digitaalinen sisällöntuotanto, 2 op -osuus arviointiasteikolla 1-5/täydennettävä.
Enrollment
21.08.2023 - 01.09.2023
Timing
04.09.2023 - 29.10.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 70
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Marjo Puikkonen
- Tiina Tuovinen
- Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
-
MRKT23SVTourism and service business, online studies
Objective
You understand what digitalisation means in hospitality business.
You identify the key factors of digitalisation.
You can use relevant communication tools, technology and channels.
You can produce digital content.
You understand information security practices, such as the importance of access rights and licenses.
Content
What does digitalisation mean in hospitality business ?
Which are the key concepts of digitalisation?
Which are the main communication tools?
How to produce digital content?
Which are the key factors of information security?
Opiskelumateriaali
Learnissa oleva ja opettajien osoittama muu materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakson Sisällöntuotanto-osuudessa tehdään valittuun kohdeyritykseen liittyvä soveltava tehtävä.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso jakautuu kolmen opettajan kesken. Ulkopuolisen toteuttajan osuus on Digitaidot kunnolla vauhtiin, 3 op. Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen opettajat opettavat Digitaalinen sisällöntuotanto -osuuden, 2 op.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojaksolla on oppimistehtäviä eri osuuksista.
Digitaidot kunnolla vauhtiin, 3 op -osuus arvioidaan hyväksytty/täydennettävä -asteikolla ja Digitaalinen sisällöntuotanto, 2 op -osuus arviointiasteikolla 1-5/täydennettävä.
Enrollment
02.01.2023 - 15.01.2023
Timing
09.01.2023 - 05.03.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
1 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Marjo Puikkonen
- Tiina Tuovinen
- Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
-
MRMI23KVTourism and Service Business, online studies
Objective
You understand what digitalisation means in hospitality business.
You identify the key factors of digitalisation.
You can use relevant communication tools, technology and channels.
You can produce digital content.
You understand information security practices, such as the importance of access rights and licenses.
Content
What does digitalisation mean in hospitality business ?
Which are the key concepts of digitalisation?
Which are the main communication tools?
How to produce digital content?
Which are the key factors of information security?
Opiskelumateriaali
Learnissä oleva materiaali
Yksilölliset oppimisväylät
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.
TKI ja työelämäyhteistyö
*
Toteutuksen osien kuvaus
Digitaidot matkailu-ja ravitsemisalalla 5 op opintojakso koostuu seuraavista kokonaisuuksista:
3 op Digitaidot kunnolla vauhtiin osan (VV00EO91-3004) Office Pro tason opinnot ja Digitaalinen sisällöntuotanto 2 op.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Digitaalisessa sisällöntuotanto-osuudessa on yksi oppimistehtävä ja se arvioidaan arvosanalla 1-5.
Enrollment
22.08.2022 - 28.08.2022
Timing
29.08.2022 - 18.12.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
1 op
Mode of delivery
80 % Contact teaching, 20 % Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
1 - 60
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
-
MRMI22SPTourism and Service Business, full-time studies
Objective
You understand what digitalisation means in hospitality business.
You identify the key factors of digitalisation.
You can use relevant communication tools, technology and channels.
You can produce digital content.
You understand information security practices, such as the importance of access rights and licenses.
Content
What does digitalisation mean in hospitality business ?
Which are the key concepts of digitalisation?
Which are the main communication tools?
How to produce digital content?
Which are the key factors of information security?
Opiskelumateriaali
Esitellään opintojaksoalustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen. Oppimistehtävät ovat samat kuin työviikkopohjaisessa toteutuksessa. Voit osallistua lähiopetukseen kiinnostuksesi ja tarpeittesi mukaisesti.
Työhön integroitu oppimisväylä
Jos työssäsi on opintojakson sisältöjä vastaavia aihealueita, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin siten, että hallitset ne teoriassa ja käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus ja muoto määräytyvät opintojakson oppimistavoitteiden mukaan. Sovitaan yhdessä opettajan kanssa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Tarkennetaan opintojakson alussa
Tentit ja muut määräajat
Käydään tarkemmin läpi opintojakson alussa.
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso jakautuu kolmen opettajan kesken. Informaatioteknologian koulutuksen opettajan osuus on Digitaidot, 3 op. Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen kaksi opettajaa opettavat Digitaalinen sisällöntuotanto -osuuden, 2 op.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojaksolla on oppimistehtäviä Digitaidot, 3 op -osuudesta ja Digitaalinen sisällöntuotanto, 2 op -osuudesta. Digitaalisessa sisällöntuotanto-osuudessa on kaikkiaan kolme oppimistehtävää, jotka kaikki tulee tehdä. Oppimistehtävät on pisteytetty ja pisterajat eri arvosanoille (1-5) ovat Learnissa.
Enrollment
22.08.2022 - 28.08.2022
Timing
29.08.2022 - 23.10.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
1 - 70
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Tiina Tuovinen
- Heli Manninen
- Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
-
MRKT22SVTourism and service business, online studies
Objective
You understand what digitalisation means in hospitality business.
You identify the key factors of digitalisation.
You can use relevant communication tools, technology and channels.
You can produce digital content.
You understand information security practices, such as the importance of access rights and licenses.
Content
What does digitalisation mean in hospitality business ?
Which are the key concepts of digitalisation?
Which are the main communication tools?
How to produce digital content?
Which are the key factors of information security?
Yksilölliset oppimisväylät
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso jakautuu kolmen opettajan kesken. Informaatioteknologian koulutuksen opettajan osuus on Digitaidot, 3 op. Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen kaksi opettajaa opettavat Digitaalinen sisällöntuotanto -osuuden, 2 op.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojaksolla on oppimistehtäviä Digitaidot, 3 op -osuudesta ja Digitaalinen sisällöntuotanto, 2 op -osuudesta. Digitaidot-osuudessa voit valita, mitä tehtäviä haluat suorittaa. Digitaalisessa sisällöntuotanto-osuudessa on kaikkiaan kolme oppimistehtävää, jotka kaikki tulee tehdä. Oppimistehtävät on pisteytetty ja pisterajat eri arvosanoille (1-5) ovat Learnissa.
Enrollment
03.01.2022 - 16.01.2022
Timing
10.01.2022 - 06.03.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Tiina Tuovinen
- Heli Manninen
- Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
-
MRMI22KVTourism and Service Business, online studies
Objective
You understand what digitalisation means in hospitality business.
You identify the key factors of digitalisation.
You can use relevant communication tools, technology and channels.
You can produce digital content.
You understand information security practices, such as the importance of access rights and licenses.
Content
What does digitalisation mean in hospitality business ?
Which are the key concepts of digitalisation?
Which are the main communication tools?
How to produce digital content?
Which are the key factors of information security?
Yksilölliset oppimisväylät
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso jakautuu kolmen opettajan kesken. Informaatioteknologian koulutuksen opettajan osuus on Digitaidot, 3 op. Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen kaksi opettajaa opettavat Digitaalinen sisällöntuotanto -osuuden, 2 op.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojaksolla on oppimistehtäviä Digitaidot, 3 op -osuudesta ja Digitaalinen sisällöntuotanto, 2 op -osuudesta. Digitaidot-osuudessa voit valita, mitä tehtäviä haluat suorittaa. Digitaalisessa sisällöntuotanto-osuudessa on yksi oppimistehtävä. Oppimistehtävät on pisteytetty ja pisterajat eri arvosanoille (1-5) ovat Learnissa.