Digitaidot matkailu- ja ravitsemisalallaLaajuus (5 op)
Tunnus: MR00DU37
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Osaat hahmottaa mitä digitaalisuus on matkailu- ja ravitsemisalalla.
Osaat tunnistaa keskeiset alan digitaalisuuteen liittyvät käsitteet.
Osaat käyttää tarkoitukseen sopivia viestintävälineitä, teknologiaa ja kanavia viestintään ja tiimityöhön sekä käyttäytyä sähköisessä viestinnässä asianmukaisesti.
Osaat tuottaa ja käsitellä yksinkertaista digitaalista sisältöä.
Ymmärrät tietoturvakäytänteet, kuten käyttöoikeuksien ja lisenssien merkityksen
Sisältö
Mitä digitaalisuus on matkailu- ja ravitsemisalalla?
Mitä digitalisaatioon liittyviä käsitteitä alalla käytetään?
Mitkä ovat alan keskeiset viestintävälineet?
Miten tuotetaan digitaalista sisältöä?
Mitkä ovat keskeisiä asioita tietoturvakäytänteissä?
Ilmoittautumisaika
14.08.2024 - 08.09.2024
Ajoitus
26.08.2024 - 27.10.2024
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
1 - 60
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Sari Pölönen
- Tiina Tuovinen
- Sirpa Sahinjoki
Vastuuopettaja
Tiina Tuovinen
Ryhmät
-
MRKT24SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
Tavoitteet
Osaat hahmottaa mitä digitaalisuus on matkailu- ja ravitsemisalalla.
Osaat tunnistaa keskeiset alan digitaalisuuteen liittyvät käsitteet.
Osaat käyttää tarkoitukseen sopivia viestintävälineitä, teknologiaa ja kanavia viestintään ja tiimityöhön sekä käyttäytyä sähköisessä viestinnässä asianmukaisesti.
Osaat tuottaa ja käsitellä yksinkertaista digitaalista sisältöä.
Ymmärrät tietoturvakäytänteet, kuten käyttöoikeuksien ja lisenssien merkityksen
Sisältö
Mitä digitaalisuus on matkailu- ja ravitsemisalalla?
Mitä digitalisaatioon liittyviä käsitteitä alalla käytetään?
Mitkä ovat alan keskeiset viestintävälineet?
Miten tuotetaan digitaalista sisältöä?
Mitkä ovat keskeisiä asioita tietoturvakäytänteissä?
Opiskelumateriaali
Learn-alustoilla oleva materiaali ja muu opiskelijan itse hakema materiaali opiskelun tueksi.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.
Opintojakso käynnistyy aloitusinfolla, jossa opintojakson opettajat esittelevät opintojakson tavoitteet, sisällön, suoritustavat ja arvioinnin.
TKI ja työelämäyhteistyö
Digitaalinen sisällöntuotanto -osuudessa tehdään valittuun kohdeyritykseen liittyvä soveltava tehtävä.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Tehtävät määräaikoineen esitellään opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso jakautuu kolmen opettajan kesken. Yhden opettajan osuus on Opiskelijan digitaidot, 3 op. Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen kaksi opettajaa opettavat Digitaalinen sisällöntuotanto -osuuden, 2 op. Molemmilla osuuksilla on omat Learn-alustat, jotka esitellään opintojakson aloitusinfossa.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojaksolla on oppimistehtäviä Opiskelijan digitaidot, 3 op -osuudesta ja Digitaalinen sisällöntuotanto, 2 op -osuudesta.
Opiskelijan digitaidot -osuus 3op arvioidaan hyväksytty/täydennettävä -asteikolla.
Digitaalisessa sisällöntuotanto-osuudessa 2 op on oppimistehtävä, joka liittyy digitaalisuuden käsitteisiin. Digitaalinen sisällöntuotanto -osuus arvioidaan asteikolla 1-5/täydennettävä.
Koko opintojakso 5 op arvioidaan asteikolla 1-5.
Ilmoittautumisaika
08.01.2024 - 14.01.2024
Ajoitus
08.01.2024 - 03.03.2024
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
1 - 60
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Tiina Tuovinen
- Sirpa Sahinjoki
- Milla Sairanen
Vastuuopettaja
Sirpa Sahinjoki
Ryhmät
-
MRMI24KVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
Tavoitteet
Osaat hahmottaa mitä digitaalisuus on matkailu- ja ravitsemisalalla.
Osaat tunnistaa keskeiset alan digitaalisuuteen liittyvät käsitteet.
Osaat käyttää tarkoitukseen sopivia viestintävälineitä, teknologiaa ja kanavia viestintään ja tiimityöhön sekä käyttäytyä sähköisessä viestinnässä asianmukaisesti.
Osaat tuottaa ja käsitellä yksinkertaista digitaalista sisältöä.
Ymmärrät tietoturvakäytänteet, kuten käyttöoikeuksien ja lisenssien merkityksen
Sisältö
Mitä digitaalisuus on matkailu- ja ravitsemisalalla?
Mitä digitalisaatioon liittyviä käsitteitä alalla käytetään?
Mitkä ovat alan keskeiset viestintävälineet?
Miten tuotetaan digitaalista sisältöä?
Mitkä ovat keskeisiä asioita tietoturvakäytänteissä?
Opiskelumateriaali
Learnissa oleva ja opettajien osoittama muu materiaali.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Verkkototeutus
Opintojakso käynnistyy verkko-infolla, joka nauhoitetaan.
Suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakson Sisällöntuotanto -osuudessa tehdään valittuun kohdeyritykseen liittyvä soveltava tehtävä.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Tehtävät määräaikoineen esitellään opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso jakautuu kolmen opettajan kesken. Opiskelijan digitaidot -osan (3 op) opettaa digitaitojen opettaja Milla Sairanen. Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen opettajat opettavat Digitaalinen sisällöntuotanto -osuuden, 2 op.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojaksolla on oppimistehtäviä eri osuuksista.
Opiskelijan digitaidot 3 op -osuus arvioidaan hyväksytty/hylätty-asteikolla ja
Digitaalinen sisällöntuotanto, 2 op -osuus arviointiasteikolla 1-5/täydennettävä.
Ilmoittautumisaika
21.08.2023 - 01.09.2023
Ajoitus
04.09.2023 - 29.10.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 70
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Marjo Puikkonen
- Tiina Tuovinen
- Sirpa Sahinjoki
Vastuuopettaja
Sirpa Sahinjoki
Ryhmät
-
MRKT23SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
Tavoitteet
Osaat hahmottaa mitä digitaalisuus on matkailu- ja ravitsemisalalla.
Osaat tunnistaa keskeiset alan digitaalisuuteen liittyvät käsitteet.
Osaat käyttää tarkoitukseen sopivia viestintävälineitä, teknologiaa ja kanavia viestintään ja tiimityöhön sekä käyttäytyä sähköisessä viestinnässä asianmukaisesti.
Osaat tuottaa ja käsitellä yksinkertaista digitaalista sisältöä.
Ymmärrät tietoturvakäytänteet, kuten käyttöoikeuksien ja lisenssien merkityksen
Sisältö
Mitä digitaalisuus on matkailu- ja ravitsemisalalla?
Mitä digitalisaatioon liittyviä käsitteitä alalla käytetään?
Mitkä ovat alan keskeiset viestintävälineet?
Miten tuotetaan digitaalista sisältöä?
Mitkä ovat keskeisiä asioita tietoturvakäytänteissä?
Opiskelumateriaali
Learnissa oleva ja opettajien osoittama muu materiaali.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakson Sisällöntuotanto-osuudessa tehdään valittuun kohdeyritykseen liittyvä soveltava tehtävä.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso jakautuu kolmen opettajan kesken. Ulkopuolisen toteuttajan osuus on Digitaidot kunnolla vauhtiin, 3 op. Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen opettajat opettavat Digitaalinen sisällöntuotanto -osuuden, 2 op.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojaksolla on oppimistehtäviä eri osuuksista.
Digitaidot kunnolla vauhtiin, 3 op -osuus arvioidaan hyväksytty/täydennettävä -asteikolla ja Digitaalinen sisällöntuotanto, 2 op -osuus arviointiasteikolla 1-5/täydennettävä.
Ilmoittautumisaika
02.01.2023 - 15.01.2023
Ajoitus
09.01.2023 - 05.03.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
1 - 40
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Marjo Puikkonen
- Tiina Tuovinen
- Sirpa Sahinjoki
Vastuuopettaja
Sirpa Sahinjoki
Ryhmät
-
MRMI23KVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
Tavoitteet
Osaat hahmottaa mitä digitaalisuus on matkailu- ja ravitsemisalalla.
Osaat tunnistaa keskeiset alan digitaalisuuteen liittyvät käsitteet.
Osaat käyttää tarkoitukseen sopivia viestintävälineitä, teknologiaa ja kanavia viestintään ja tiimityöhön sekä käyttäytyä sähköisessä viestinnässä asianmukaisesti.
Osaat tuottaa ja käsitellä yksinkertaista digitaalista sisältöä.
Ymmärrät tietoturvakäytänteet, kuten käyttöoikeuksien ja lisenssien merkityksen
Sisältö
Mitä digitaalisuus on matkailu- ja ravitsemisalalla?
Mitä digitalisaatioon liittyviä käsitteitä alalla käytetään?
Mitkä ovat alan keskeiset viestintävälineet?
Miten tuotetaan digitaalista sisältöä?
Mitkä ovat keskeisiä asioita tietoturvakäytänteissä?
Opiskelumateriaali
Learnissä oleva materiaali
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.
TKI ja työelämäyhteistyö
*
Toteutuksen osien kuvaus
Digitaidot matkailu-ja ravitsemisalalla 5 op opintojakso koostuu seuraavista kokonaisuuksista:
3 op Digitaidot kunnolla vauhtiin osan (VV00EO91-3004) Office Pro tason opinnot ja Digitaalinen sisällöntuotanto 2 op.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Digitaalisessa sisällöntuotanto-osuudessa on yksi oppimistehtävä ja se arvioidaan arvosanalla 1-5.