Accommodation and conference servicesLaajuus (5 cr)
Code: MR00DU43
Credits
5 op
Objective
You can use the professional terminology related to conference and accommodation services.
You can describe the basic operations and processes and how they relate to each other.
What are the most important quality and responsibility factors in conference and accommodation services.
You know the meaning of sustainability in hospitality services.
You know how to operate in conference and accommodation services.
Content
What are the key terms and processes in accommodation and conference services?
What are the most important quality and responsibility factors in accommodation and conference services?
Enrollment
04.11.2024 - 17.11.2024
Timing
13.01.2025 - 09.03.2025
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
-
MRKT24SVTourism and service business, online studies
Objective
You can use the professional terminology related to conference and accommodation services.
You can describe the basic operations and processes and how they relate to each other.
What are the most important quality and responsibility factors in conference and accommodation services.
You know the meaning of sustainability in hospitality services.
You know how to operate in conference and accommodation services.
Content
What are the key terms and processes in accommodation and conference services?
What are the most important quality and responsibility factors in accommodation and conference services?
Opiskelumateriaali
Opintojakson opiskelumateriaali julkaistaan Learn-ympäristössä opintojakson alkaessa.
Opintojaksolla voi käyttää myös seuraavaa kirjallisuutta:
Rautiainen M, Siiskonen M, 2020. Hotellivaraukset – Majoitusala tutuksi (ei e-kirjaa)
Rautiainen- Siiskonen 2013 , Kokous- ja kongressipalvelut (ei e-kirjaa, uudempaa painosta odotetaan)
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakso toteutetaan pääasiassa aikaan sitomattomana verkko-opetuksena, mutta se sisältää myös 2 kpl aikaan sidottuja etäopetuskertoja. Osallistuminen etäopetuskerroille on vapaaehtoista. Opintojaksoon liittyy kaikille vapaaehtoinen aloitustapaaminen, joka nauhoitetaan. Nauhoite tallenne tulee Learn alustalle. Opettajan ohjausta on saatavilla etäopetuskertojen yhteydessä ja sähköpostilla tarvittaessa.
Opiskelu tapahtuu Learn-ympäristössä. Pääsy opintojaksoalustalle aukeaa opintojakson alkamispäivänä. Etäopetuskerrat toteutetaan pääsääntöisesti klo 16.30 alkaen. Osallistuminen edellyttää nettiyhteyden lisäksi kuva- ja ääniyhteyttä.
Opintojaksolla on arvioitavia tehtäviä/ tentti ja ne tehdään itsenäisesti/ryhmänä/paritöinä. Tehtävät ovat ohjeineen opintojakson Learn-alustalla ja ne esitellään tarkemmin opintojakson alkaessa. Tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa.
Opintojaksolla hyödynnetään erilaisia palautteenantotapoja. Niitä voivat olla esimerkiksi kirjallinen ja suullinen palaute.
Opintojakso koostuu kahdesta osa-alueesta. Majoituspalvelut 2.5 op ja Kokouspalvelut 2.5 op. Tarkempi kuvaus kohdassa toteutuksen osat. Opintojaksosta tulee yksi kokonaisarvosana.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakson teemat kytkeytyvät toimialaan ja toimialan työpaikkoihin, joita hyödynnetään opintojaksolla tietolähteinä ja mahdollisina oppimis- ja työelämäprojektitehtävinä.
Mahdollisuus myös hyödyntää opintojakson oppimistehtäviä työelämätoimeksiannon tai oman tuotteen kehittämiseen.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakso päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana, johon mennessä kaikki oppimistehtävät, tentit, sekä muut opintojakson suorittamiseen liittyvät tehtävät on oltava tehtyinä.
Kansainvälinen yhteistyö
Opintojaksolla ei ole erikseen määriteltyä kv-yhteistyötä.
Opiskelijan työmäärä
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t, josta n. 3 t on työjärjestyksen mukaisesti luentoja ja ryhmätyöskentelyä opettajan ohjauksessa sekä n. 132 t itsenäisesti työstettäviä oppimistehtäviä.
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso jakautuu Majoituspalvelut 2.5 op ja Kokouspalvelut 2.5 op osioihin.
Majoituspalvelut osion teemat ovat:
Eri tyyppiset majoitusliikkeet, organisoituminen ja eri osastot
ketjuuntuminen
kerroshoito ja majoitusliikkeen puhtaanapito
huonemyynti, huonevarausten lajittelu ja huonevaraustavat
Hotellinx Cloud varausjärjestelmän perusteet
hotellihuoneen hinnoittelu ja keskeisimmät tunnusluvut
Kokouspalvelut osion teemat ovat:
Suomi kokousten, kongressien järjestäjämaana
Erilaiset kokous- ja kongressitekniikka.
Kokousten ja kongressien markkinointi.
Kokousten ja kongressien budjetointi.
uuden tyyppiset kokoustilat ja kokouspalvelut
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson suoritukseen kuuluu kaikkien oppimistehtävien hyväksytty suoritus.
Tarkempi arviointi esitellään opintojakson alkaessa.
Enrollment
08.04.2024 - 21.04.2024
Timing
02.09.2024 - 27.10.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
1 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
1 - 60
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
-
MRMI24KVTourism and Service Business, online studies
Objective
You can use the professional terminology related to conference and accommodation services.
You can describe the basic operations and processes and how they relate to each other.
What are the most important quality and responsibility factors in conference and accommodation services.
You know the meaning of sustainability in hospitality services.
You know how to operate in conference and accommodation services.
Content
What are the key terms and processes in accommodation and conference services?
What are the most important quality and responsibility factors in accommodation and conference services?
Opiskelumateriaali
Learnissä oleva opettajan materiaali
Rautiainen M, Siiskonen M, 2020. Hotellivaraukset – Majoitusala tutuksi (ei e-kirjaa)
ja Rautiainen- Siiskonen 2013 , Kokous- ja kongressipalvelut (ei e-kirjaa, uudempaa painosta odotetaan)
Yksilölliset oppimisväylät
Itsenäisesti verkossa suoritettava opintojakso, johon kuuluu erilaisia oppimistehtäviä ja kaksiTeams-luentoa . Opintojakso toteutetaan viikoilla 36-43.
Opintojakson teemat ovat:
Majoitusliikkeet, organisoituminen ja eri osastot
ketjuuntuminen
kerroshoito ja majoitusliikkeen puhtaanapito
huonemyynti, huonevarausten lajittelu ja huonevaraustavat
Hotellinx Cloud varausjärjestelmän perusteet
hotellihuoneen hinnoittelu ja keskeisimmät tunnusluvut
Suomi kokousten, kongressien järjestäjämaana
Erilaiset kokous- ja kongressitekniikka.
Kokousten ja kongressien markkinointi.
Kokousten ja kongressien budjetointi.
uuden tyyppiset kokoustilat.
Työviikkopohjainen oppimisväylä: etenet itsenäisesti verkossa suoritettavan opintojakson.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: keskustele ja suunnittele opettajan kanssa tästä vaihtoehdosta.
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa
Kaikki oppimisväylät sovitaan opettajan kanssa opintojakson alkaessa
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakson teemat kytkeytyvät toimialaan ja toimialan työpaikkoihin, joita hyödynnetään opintojaksolla tietolähteinä ja mahdollisina oppimis- ja työelämäprojektitehtävinä.
Tentit ja muut määräajat
Tentti ilmoitetaan opintojakson alussa
Opiskelijan työmäärä
135h
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa. f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti
Tarkempi arviointi käydään läpi opintojakson alkaessa.
Enrollment
06.11.2023 - 17.11.2023
Timing
08.01.2024 - 03.03.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
1 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
-
MRKT23SVTourism and service business, online studies
Objective
You can use the professional terminology related to conference and accommodation services.
You can describe the basic operations and processes and how they relate to each other.
What are the most important quality and responsibility factors in conference and accommodation services.
You know the meaning of sustainability in hospitality services.
You know how to operate in conference and accommodation services.
Content
What are the key terms and processes in accommodation and conference services?
What are the most important quality and responsibility factors in accommodation and conference services?
Opiskelumateriaali
Learnissä oleva opettajan materiaali
Rautiainen M, Siiskonen M, 2020. Hotellivaraukset – Majoitusala tutuksi (ei e-kirjaa)
ja Rautiainen- Siiskonen 2013 , Kokous- ja kongressipalvelut (ei e-kirjaa, uudempaa painosta odotetaan)
Yksilölliset oppimisväylät
Itsenäisesti verkossa suoritettava opintojakso, johon kuuluu erilaisia oppimistehtäviä ja kaksiTeams-luentoa . Opintojakso toteutetaan viikoilla 1-9.
Opintojakson teemat ovat:
Majoitusliikkeet, organisoituminen ja eri osastot
ketjuuntuminen
kerroshoito ja majoitusliikkeen puhtaanapito
huonemyynti, huonevarausten lajittelu ja huonevaraustavat
Hotellinx Cloud varausjärjestelmän perusteet
hotellihuoneen hinnoittelu ja keskeisimmät tunnusluvut
Suomi kokousten, kongressien järjestäjämaana
Erilaiset kokous- ja kongressitekniikka.
Kokousten ja kongressien markkinointi.
Kokousten ja kongressien budjetointi.
uuden tyyppiset kokoustilat.
Työviikkopohjainen oppimisväylä: etenet itsenäisesti verkossa suoritettavan opintojakson.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: keskustele ja suunnittele opettajan kanssa tästä vaihtoehdosta.
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa
Kaikki oppimisväylät sovitaan opettajan kanssa opintojakson alkaessa
Englanniksi
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakson teemat kytkeytyvät toimialaan ja toimialan työpaikkoihin, joita hyödynnetään opintojaksolla tietolähteinä ja mahdollisina oppimis- ja työelämäprojektitehtävinä.
Tentit ja muut määräajat
Tentti ilmoitetaan opintojakson alussa
Opiskelijan työmäärä
135h
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa. f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti
Tarkempi arviointi käydään läpi opintojakson alkaessa.
Englanniksi
Enrollment
06.04.2023 - 21.04.2023
Timing
04.09.2023 - 29.10.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
1 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
1 - 60
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
-
MRMI23KVTourism and Service Business, online studies
Objective
You can use the professional terminology related to conference and accommodation services.
You can describe the basic operations and processes and how they relate to each other.
What are the most important quality and responsibility factors in conference and accommodation services.
You know the meaning of sustainability in hospitality services.
You know how to operate in conference and accommodation services.
Content
What are the key terms and processes in accommodation and conference services?
What are the most important quality and responsibility factors in accommodation and conference services?
Opiskelumateriaali
Learnissä oleva opettajan materiaali
Rautiainen M, Siiskonen M, 2020. Hotellivaraukset – Majoitusala tutuksi (ei e-kirjaa)
ja Rautiainen- Siiskonen 2013 , Kokous- ja kongressipalvelut (ei e-kirjaa, uudempaa painosta odotetaan)
Yksilölliset oppimisväylät
Itsenäisesti verkossa suoritettava opintojakso, johon kuuluu erilaisia oppimistehtäviä ja kaksiTeams-luentoa . Opintojakso toteutetaan viikoilla 35-43.
Opintojakson teemat ovat:
Majoitusliikkeet, organisoituminen ja eri osastot
ketjuuntuminen
kerroshoito ja majoitusliikkeen puhtaanapito
huonemyynti, huonevarausten lajittelu ja huonevaraustavat
Hotellinx Cloud varausjärjestelmän perusteet
hotellihuoneen hinnoittelu ja keskeisimmät tunnusluvut
Suomi kokousten, kongressien järjestäjämaana
Erilaiset kokous- ja kongressitekniikka.
Kokousten ja kongressien markkinointi.
Kokousten ja kongressien budjetointi.
uuden tyyppiset kokoustilat.
Työviikkopohjainen oppimisväylä: etenet itsenäisesti verkossa suoritettavan opintojakson.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: keskustele ja suunnittele opettajan kanssa tästä vaihtoehdosta.
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa
Kaikki oppimisväylät sovitaan opettajan kanssa opintojakson alkaessa
Englanniksi
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakson teemat kytkeytyvät toimialaan ja toimialan työpaikkoihin, joita hyödynnetään opintojaksolla tietolähteinä ja mahdollisina oppimis- ja työelämäprojektitehtävinä.
Tentit ja muut määräajat
Tentti ilmoitetaan opintojakson alussa
Opiskelijan työmäärä
135h
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa. f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti
Tarkempi arviointi käydään läpi opintojakson alkaessa.
Englanniksi
Enrollment
07.11.2022 - 18.11.2022
Timing
09.01.2023 - 05.03.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
1 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 80
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
-
MRMI22SPTourism and Service Business, full-time studies
-
MRKT22SVTourism and service business, online studies
Objective
You can use the professional terminology related to conference and accommodation services.
You can describe the basic operations and processes and how they relate to each other.
What are the most important quality and responsibility factors in conference and accommodation services.
You know the meaning of sustainability in hospitality services.
You know how to operate in conference and accommodation services.
Content
What are the key terms and processes in accommodation and conference services?
What are the most important quality and responsibility factors in accommodation and conference services?
Opiskelumateriaali
Learnissä oleva opettajan materiaali
Rautiainen M, Siiskonen M, 2020. Hotellivaraukset – Majoitusala tutuksi (ei e-kirjaa)
ja Rautiainen- Siiskonen 2013 , Kokous- ja kongressipalvelut (ei e-kirjaa, uudempaa painosta odotetaan)
Yksilölliset oppimisväylät
Itsenäisesti verkossa suoritettava opintojakso, johon kuuluu erilaisia oppimistehtäviä ja kaksiTeams-luentoa . Opintojakso toteutetaan viikoilla 1-9.
Opintojakson teemat ovat:
Majoitusliikkeet, organisoituminen ja eri osastot
ketjuuntuminen
kerroshoito ja majoitusliikkeen puhtaanapito
huonemyynti, huonevarausten lajittelu ja huonevaraustavat
Hotellinx Cloud varausjärjestelmän perusteet
hotellihuoneen hinnoittelu ja keskeisimmät tunnusluvut
Suomi kokousten, kongressien järjestäjämaana
Erilaiset kokous- ja kongressitekniikka.
Kokousten ja kongressien markkinointi.
Kokousten ja kongressien budjetointi.
uuden tyyppiset kokoustilat.
Työviikkopohjainen oppimisväylä: etenet itsenäisesti verkossa suoritettavan opintojakson.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: keskustele ja suunnittele opettajan kanssa tästä vaihtoehdosta.
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa
Kaikki oppimisväylät sovitaan opettajan kanssa opintojakson alkaessa
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakson teemat kytkeytyvät toimialaan ja toimialan työpaikkoihin, joita hyödynnetään opintojaksolla tietolähteinä ja mahdollisina oppimistehtävinä.
Tentit ja muut määräajat
Tentti ilmoitetaan opintojakson alussa
Opiskelijan työmäärä
135h
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa. f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti
Tarkempi arviointi käydään läpi opintojakson alkaessa.
Enrollment
06.04.2022 - 22.04.2022
Timing
29.08.2022 - 23.10.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
1 - 60
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
-
MRMI22KVTourism and Service Business, online studies
Objective
You can use the professional terminology related to conference and accommodation services.
You can describe the basic operations and processes and how they relate to each other.
What are the most important quality and responsibility factors in conference and accommodation services.
You know the meaning of sustainability in hospitality services.
You know how to operate in conference and accommodation services.
Content
What are the key terms and processes in accommodation and conference services?
What are the most important quality and responsibility factors in accommodation and conference services?
Opiskelumateriaali
Learnissä oleva opettajan materiaali
Rautiainen M, Siiskonen M, 2020. Hotellivaraukset – Majoitusala tutuksi (ei e-kirjaa)
ja Rautiainen- Siiskonen 2013 , Kokous- ja kongressipalvelut (ei e-kirjaa, uudempaa painosta odotetaan)
Yksilölliset oppimisväylät
Itsenäisesti verkossa suoritettava opintojakso, johon kuuluu erilaisia oppimistehtäviä ja muutama Teams-luento . Opintojakso toteutetaan viikoilla 35-42
Opintojakson teemat ovat:
Majoitusliikkeet, organisoituminen ja eri osastot
ketjuuntuminen
kerroshoito ja majoitusliikkeen puhtaanapito
huonemyynti, huonevarausten lajittelu ja huonevaraustavat
Hotellinx Cloud varausjärjestelmän perusteet
hotellihuoneen hinnoittelu ja keskeisimmät tunnusluvut
Suomi kokousten, kongressien järjestäjämaana
Erilaiset kokous- ja kongressitekniikka.
Kokousten ja kongressien markkinointi.
Kokousten ja kongressien budjetointi.
uuden tyyppiset kokoustilat.
Työviikkopohjainen oppimisväylä: etenet itsenäisesti verkossa suoritettavan opintojakson.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: keskustele ja suunnittele opettajan kanssa tästä vaihtoehdosta.
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa
Kaikki oppimisväylät sovitaan opettajan kanssa opintojakson alkaessa
TKI ja työelämäyhteistyö
Työelämävierailija pitää luennon.
Opintojakso ei sisällä harjoittelua.
Tentit ja muut määräajat
tentit ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
135h
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa. f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti
Tarkempi arviointi käydään läpi opintojakson alkaessa.
Enrollment
08.11.2021 - 21.11.2021
Timing
10.01.2022 - 06.03.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
1 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
0 - 50
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
-
MRKT21SVTourism and service business, online studies
-
MRMI21SVTourism and Service Business, online studies
Objective
You can use the professional terminology related to conference and accommodation services.
You can describe the basic operations and processes and how they relate to each other.
What are the most important quality and responsibility factors in conference and accommodation services.
You know the meaning of sustainability in hospitality services.
You know how to operate in conference and accommodation services.
Content
What are the key terms and processes in accommodation and conference services?
What are the most important quality and responsibility factors in accommodation and conference services?
Opiskelumateriaali
Learnissä oleva opettajan materiaali
Rautiainen M, Siiskonen M, 2020. Hotellivaraukset – Majoitusala tutuksi
ja Rautiainen- Siiskonen 2013 , Kokous- ja kongressipalvelut -( uudempaa painosta odotetaan)
Yksilölliset oppimisväylät
Itsenäisesti verkossa suoritettava opintojakso, johon kuuluu erilaisia oppimistehtäviä ja muutama Teams-luento. Opintojakso toteutetaan viikoilla 2-9.
Opintojakson teemat ovat:
Majoitusliikkeet, organisoituminen ja eri osastot
ketjuuntuminen
kerroshoito ja majoitusliikkeen puhtaanapito
huonemyynti, huonevarausten lajittelu ja huonevaraustavat
Hotellinx, Opera
jakelutiet
hotellihuoneen hinnoittelu ja keskeisimmät tunnusluvut
Suomi kokousten, kongressien järjestäjämaana
Erilaiset kokous- ja kongressitekniikka.
Kokousten ja kongressien markkinointi.
Kokousten ja kongressien budjetointi.
Yrittäjyys mahdollisuuksien esiin nostaminen (vierailu)
Työviikkopohjainen oppimisväylä: etenet itsenäisesti verkossa suoritettavan opintojakson.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: keskustele ja suunnittele opettajan kanssa tästä vaihtoehdosta.
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa
Kaikki oppimisväylät sovitaan opettajan kanssa opintojakson alkaessa
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly harjoittelua.
Tentit ja muut määräajat
Majoituspalveluosion tentti Learnissä viikolla 8.(21.2.-27.2.2022.)
Opiskelijan työmäärä
135h
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa. f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti
Tarkempi arviointi käydään läpi opintojakson alkaessa.
Enrollment
08.11.2021 - 21.11.2021
Timing
10.01.2022 - 30.04.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
1 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
80 % Contact teaching, 20 % Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
0 - 50
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
-
MRMI21SPTourism and Service Business, full-time studies
Objective
You can use the professional terminology related to conference and accommodation services.
You can describe the basic operations and processes and how they relate to each other.
What are the most important quality and responsibility factors in conference and accommodation services.
You know the meaning of sustainability in hospitality services.
You know how to operate in conference and accommodation services.
Content
What are the key terms and processes in accommodation and conference services?
What are the most important quality and responsibility factors in accommodation and conference services?
Opiskelumateriaali
Learnissä oleva materiaali
Rautiainen- Siiskonen 2013 , Kokous- ja kongressipalvelut (uudempaa versiota odotetaan)
Rautiainen M, Siiskonen M, 2020. Hotellivaraukset – Majoitusala tutuksi
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Oppimisväylät
Restonomikoulutuksessa voit hyödyntää erilaisia mahdollisuuksia opintojen suunnittelussa. Voit valita erilaisia oppimisväyliä oman elämäntilanteesi mukaan ja opiskella ajasta ja paikasta riippumattomissa opiskeluympäristöissä tai osallistua lähiopetukseen työviikkopohjaisesti.
Työviikkopohjaisessa oppimisväylässä osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Työviikkopohjainen väylä edellyttää läsnäoloa.
Opintojaksoon sisältyy lähiopetusta , opintokäyntejä ja mahdollisia vierailuita majoitusliikkeisiin ja kokoustiloihin ja itsenäistä tai pienryhmässä työskentelyä. Yrittäjämahdollisuuksista keskutellaan opintojakson aikana.
Opintojakson teemat ovat:
Majoitusliikkeiden organisoituminen ja eri osastot
ketjuuntuminen
kerroshoito ja majoitusliikkeen puhtaanapito
huonemyynti, huonevarausten lajittelu ja huonevaraustavat
Hotellinx
jakelutiet
hotellihuoneen hinnoittelu ja keskeisimmät tunnusluvut
Suomi kokousten, kongressien ja tapahtumien järjestäjämaana
Erilaiset kokous- ja kongressi- ja tapahtumatilat sekä tekniikka.
Kokousten ja kongressien markkinointi.
Kokousten ja tapahtumien budjetointi
Luennoilla opitaan keskeiset periaatteet kokous, kongressipalveluista.
Kokousemäntinä/ -isäntinä opitaan käytännön työtehtävät ja tutustutaan kokousten ja järjestämiseen liittyviin tilakysymyksiin, tekniikkaan, viestintään, markkinointiin, budjetointiin yms .
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opintoja nopeuttavalla väylällä voit joko valita itsenäisiä suoritustapoja (esim. verkkototeutuksia) tai mahdollisesti valita opintoja jonkin toisen koulutuksesi ryhmän työjärjestyksestä. Itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät sisältävät työviikkopohjaiseen oppimisväylään suhteutettuna huomattavasti enemmän itsenäistä aiheeseen tutustumista ja verkkomateriaalin hyödyntämistä.
Oppimisväylät sovitaan opettajan kanssa opintojakson alkaessa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly harjoittelua
Tentit ja muut määräajat
Majoituspalveluiden osion tentti sovitaan opintojakson alussa.
Hotellinx Cloudia varten tarvitaan omaa tietokonetta (BYOD)
Opiskelijan työmäärä
135 h opiskelijan työtä
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa. f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti
Tarkempi numeraalinen arviointi painopisteineen ilmoitetaan opintojakson alussa.