Kannattavuuden hallinta matkailu- ja ravitsemisalallaLaajuus (5 op)
Tunnus: MR00FD82
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Osoitat perehtyneisyyttä matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen talouden lainalaisuuksiin sisäisen laskentatoimen näkökulmasta.
Osaat selvittää yrityksen kannattavuuden katetuottolaskennan avulla.
Osoitat perehtyneisyyttä kustannus- ja toimintolaskentaan.
Osaat käyttää yleisimpiä hinnoittelumenetelmiä.
Osoitat perehtyneisyyttä budjetoinnin merkitykseen talouden suunnittelussa.
Sisältö
Mikä on sisäisen laskentatoimen rooli matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen päätöksenteossa?
Mistä muodostuvat matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen toiminnan tuotot ja kustannukset?
Miten katetuottolaskentaa hyödynnetään yrityksen kannattavuuden arvioinnissa?
Mitkä ovat kustannus- ja toimintolaskennan periaatteet?
Miten hinnoitellaan tuotteita ja palveluja?
Mikä on budjetoinnin merkitys yrityksen talouden suunnittelussa?