Siirry suoraan sisältöön

Kannattavuuden hallinta matkailu- ja ravitsemisalallaLaajuus (5 op)

Tunnus: MR00FD82

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Osoitat perehtyneisyyttä matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen talouden lainalaisuuksiin sisäisen laskentatoimen näkökulmasta.
Osaat selvittää yrityksen kannattavuuden katetuottolaskennan avulla.
Osoitat perehtyneisyyttä kustannus- ja toimintolaskentaan.
Osaat käyttää yleisimpiä hinnoittelumenetelmiä.
Osoitat perehtyneisyyttä budjetoinnin merkitykseen talouden suunnittelussa.

Sisältö

Mikä on sisäisen laskentatoimen rooli matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen päätöksenteossa?
Mistä muodostuvat matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen toiminnan tuotot ja kustannukset?
Miten katetuottolaskentaa hyödynnetään yrityksen kannattavuuden arvioinnissa?
Mitkä ovat kustannus- ja toimintolaskennan periaatteet?
Miten hinnoitellaan tuotteita ja palveluja?
Mikä on budjetoinnin merkitys yrityksen talouden suunnittelussa?