Siirry suoraan sisältöön

Materiaalituntemus ja laatuosaaminenLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: 601200415

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

- osaa kehittää jatkuvasti tekstiili- ja vaatetusalan materiaaliosaamistaan - tuntee luonnon- ja muuntokuituja, sekä synteettisiä kuituja koskevia käsitteitä ja valmistusmenetelmiä - tuntee myös tekstiilimateriaalien ominaisuuksia, käyttöalueita ja niistä valmistettavien tuotteiden hoitoa - pystyy tunnistamaan kuituja ulkonäön ja polttokokeen avulla, sekä osaa valita materiaalin tuotteen käyttötarkoituksen mukaan. - hallitsee erilaisia materiaalien koristelu- ja käsittelytapoja ompelukonetta, siihen liittyviä apuvälineitä ja materiaaleja käyttäen. Hän osaa soveltaa tietojaan ja taitojaan innovatiivisesti kankaan visuaalisen ilmeen tuottamiseksi. - ymmärtää vaatteen valmistuksessa käytettävät perusrakenteet - tunnistaa laadun materiaaleissa ja vaatteissa - omaksuu erilaisten tiedonhankintalähteiden käytön (kirjastoinformaatikko) kyetäkseen seuraamaan aihealueen nopeatempoista kehitystä - tunnistaa tekstiilien ja vaatetuksen tuottamisen teknisiä mahdollisuuksia - tunnistaa tekstiilin ja vaatetuksen eri tuoteryhmät ja niiden yksityiskohtien ammattiterminologiaa - tuntee sekä muoti - että esiintymisasukentässä toimivien eri yhteistyötahojen työskentelymenetelmiä ja työtehtäviä.

Sisältö

-       yleistä tekstiilikuituihin liittyvää käsitteistöä -       luonnonkuidut, synteettiset kuidut, orgaaniset ja epäorgaaniset kuidut -       tekstiilitasorakenteet ja kuitusekoitukset -       yleisimmät kankaiden kauppanimet -       vertaillaan erilaisten tehtävien avulla tuotteiden materiaaleja, laatua, käyttötarkoituksia ja hintoja -       tutkitaan valmisvaatteiden rakenteita. -       valmistetaan erilaisia vaatteen yksityiskohtia (näitä enemmän - Muoto ja rakenne kurssin aikana) -       tutustutaan kestävän kehityksen periaatteisiin elinkaariajattelun kautta -       tutustutaan ompelukoneen mahdollisuuksiin kankaiden koristelussa ja käsittelyssä erilaisia apulaitteita ja materiaaleja käyttäen

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Arvioinnissa pääpaino on oppimisprosessissa, aiheen työstämiseen syventymisessä ja uusien asioiden tuottamisessa. Kiitettävään arvosanaan vaaditaan asiaan perusteellista paneutumista. Hyvän arvosanan saa ahkeralla tekemisellä. Tyydyttävä arvosana tulee pelkästä tehtävän suorittamisesta. Aktiivinen lähiopetukseen osallistuminen, sekä annettujen harjoitustehtävien suorittaminen. Tehtävät: Portfolion kokoaminen materiaaleista ja rakenteista, sisältäen myös laadunarviointia. Laatuosaaminen omana kokonaisuutena Kiitettävä (5), hyvä (3 - 4), tyydyttävä (2 – 1), hylätty (0)

Siirry alkuun