Siirry suoraan sisältöön

ElintarvikevalvontaLaajuus (5 op)

Tunnus: YT00AF69

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Osaat tehdä perusvalvontatehtäviä ja tarkastuksia.
Osaat laatia erilaisia asiakirjoja joita valvonnasta syntyy ja joita valvonnasta aiheutuu.
Osaat arvioida riskejä ja valvonnan vaikutusta myös toiminnanharjoittajan näkökulmasta.
Osaat keskeiset säädökset ja ohjeet jotka ohjaavat valvontatyötä tai toiminnanharjoittajaa.
Osaat neuvoa toimijaa erilaisten vaatimusten täyttämisessä joita säädökset asettavat.

Sisältö

Miten Oiva-tarkastus tehdään käytännössä? Harjoitustarkastuksia.

Miten ja miksi elintarvikevalvontaa tehdään ja miten lainsäädäntö ja erilaiset ohjeet ohjaavat valvontatyötä?

Miten elintarvikevalvonta on organisoitu Suomessa?

Millaisia erialaisia tarkastuksia on; reseptivalvonta, markkinavalvonta, olosuhdevalvonta ja niihin käytännön harjoituksia?

Miten valvonnan riskiperusteisuutta ja vaikuttavuutta voidaan arvioida?

Edeltävä osaaminen

Edellytetään Elintarviketurvallisuuden ja Elintarvikeosaamisen opintojaksot tai vastaavat tiedot ja taidot

Oppimateriaalit

Elintarviketurvallisuus ja Elintarviketeknologia

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

07.09.2023 - 30.11.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Ympäristöteknologian koulutus
Opettaja
  • Marjo Särkkä
Vastuuopettaja

Marjo Särkkä

Ryhmät
  • YTMI21KP
    Ympäristöteknologia, päivätoteutus

Tavoitteet

Osaat tehdä perusvalvontatehtäviä ja tarkastuksia.
Osaat laatia erilaisia asiakirjoja joita valvonnasta syntyy ja joita valvonnasta aiheutuu.
Osaat arvioida riskejä ja valvonnan vaikutusta myös toiminnanharjoittajan näkökulmasta.
Osaat keskeiset säädökset ja ohjeet jotka ohjaavat valvontatyötä tai toiminnanharjoittajaa.
Osaat neuvoa toimijaa erilaisten vaatimusten täyttämisessä joita säädökset asettavat.

Sisältö

Miten Oiva-tarkastus tehdään käytännössä? Harjoitustarkastuksia.

Miten ja miksi elintarvikevalvontaa tehdään ja miten lainsäädäntö ja erilaiset ohjeet ohjaavat valvontatyötä?

Miten elintarvikevalvonta on organisoitu Suomessa?

Millaisia erialaisia tarkastuksia on; reseptivalvonta, markkinavalvonta, olosuhdevalvonta ja niihin käytännön harjoituksia?

Miten valvonnan riskiperusteisuutta ja vaikuttavuutta voidaan arvioida?

Opiskelumateriaali

Learnissa oleva ja opettajan antama muu materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukaiset tunnit

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla vierailevia luennoitsijoita.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Käydään läpi 1. tunnilla.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaat
käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan

Esitietovaatimukset

Edellytetään Elintarviketurvallisuuden ja Elintarvikeosaamisen opintojaksot tai vastaavat tiedot ja taidot

Ilmoittautumisaika

08.11.2021 - 21.11.2021

Ajoitus

04.01.2022 - 30.04.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Ympäristöteknologian koulutus
Opettaja
  • Marjo Särkkä
Vastuuopettaja

Marjo Särkkä

Ryhmät
  • YTMI19SM
    Ympäristöteknologia, monimuoto

Tavoitteet

Osaat tehdä perusvalvontatehtäviä ja tarkastuksia.
Osaat laatia erilaisia asiakirjoja joita valvonnasta syntyy ja joita valvonnasta aiheutuu.
Osaat arvioida riskejä ja valvonnan vaikutusta myös toiminnanharjoittajan näkökulmasta.
Osaat keskeiset säädökset ja ohjeet jotka ohjaavat valvontatyötä tai toiminnanharjoittajaa.
Osaat neuvoa toimijaa erilaisten vaatimusten täyttämisessä joita säädökset asettavat.

Sisältö

Miten Oiva-tarkastus tehdään käytännössä? Harjoitustarkastuksia.

Miten ja miksi elintarvikevalvontaa tehdään ja miten lainsäädäntö ja erilaiset ohjeet ohjaavat valvontatyötä?

Miten elintarvikevalvonta on organisoitu Suomessa?

Millaisia erialaisia tarkastuksia on; reseptivalvonta, markkinavalvonta, olosuhdevalvonta ja niihin käytännön harjoituksia?

Miten valvonnan riskiperusteisuutta ja vaikuttavuutta voidaan arvioida?

Opiskelumateriaali

Learnissa oleva ja opettajan antama muu materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukaiset tunnit

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla vierailevia luennoitsijoita.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Käydään läpi 1. tunnilla.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaat
käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan

Esitietovaatimukset

Edellytetään Elintarviketurvallisuuden ja Elintarvikeosaamisen opintojaksot tai vastaavat tiedot ja taidot