ElintarvikeosaaminenLaajuus (5 op)
Tunnus: YT00FF24
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Osaat hygieenisen työskentelyn ja henkilökohtaisen hygienian periaatteet ja niiden merkityksen elintarviketurvallisuuteen. Tiedät mistä hyvä hygienia elintarvikkeiden osalta koostuu ja mitä sillä tarkoitetaan.
Osaat yhdistää mikrobiologisen osaamisesi elintarviketurvallisuuteen.
Osaat kuvata erilaisia elintarvikeryhmiä ja niiden erityispiirteitä.
Osaat omavalvonnan perusteet ja miten elintarvikkeiden viranomaisvalvonta on Suomessa järjestetty.
Sisältö
Millaista elintarviketuntemusta alalla työskentelevä tarvitsee eri tehtävissä?
Miten elintarviketuntemusta lisätään kuluttajanäkökulmasta? Millaisia elintarvikeryhmiä on olemassa ja miten elintarvikkeita voidaan ryhmitellä ominaisuuksien mukaan?
Mikä on hyvän hygienian merkitys elintarviketurvallisuudelle?
Mikä merkitys on lämpötilahallinnalla ja kuinka lämpötiloja mitataan?
Miten elintarvikkeita valvotaan?
Mitä aloittavan elintarvikeyrittäjän tulee tietää laeista ja säädöksistä?
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä.
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä.
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia.
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa.
e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita.
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti.
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti.