LämmönsiirtoLaajuus (5 op)
Tunnus: BI00BK77
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Tunnet lämmönsiirtotekniikkaan ja energiatehokkuuteen liittyvät käsitteet.
Pystyt laskemaan lämmönsiirtoon liittyviä suureita ja mitoittamaan lämmönvaihtimia sekä lämmösiirtoverkkoja.
Tunnet haihdutukseen ja kuivaukseen liittyvät käsitteet sekä pystyt laskemaan näiden laitteiden virtauksia ja päämittoja.
Sisältö
Mitä tarkoittaa lämmönjohtuminen, konvektio ja säteily?
Mitä on huomioitava kokonaislämmönsiirtoa määritettäessä?
Kuinka lämmönsiirtimiä mitoitetaan?
Kuinka lämmönsiirrinverkkoja voidaan optimoida?
Mitä tarkoittaa haihdutus ja lauhdutus ja kuinka niihin liittyviä suureita voidaan laskea?
Mitä tarkoittaa diffuusio ja kosteus?
Kuinka kuivaimiin liittyviä virtauksia voidaan määrittää?
Esitietovaatimukset
Virtaustekniikka ja taseet
Oppimateriaalit
Kemialliset yksikköprosessit
Termofysiikka ja teknillinen termodynamiikka
Ilmoittautumisaika
04.11.2024 - 17.11.2024
Ajoitus
13.01.2025 - 30.04.2025
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Sähkö-, talo- ja biotuotetekniikan koulutusyksikkö
Toimipiste
Savonlinnan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 30
Koulutus
- Biotuotetekniikan koulutus
Opettaja
- Petteri Paananen
Ryhmät
-
BISA23SPBiotuotetekniikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Tunnet lämmönsiirtotekniikkaan ja energiatehokkuuteen liittyvät käsitteet.
Pystyt laskemaan lämmönsiirtoon liittyviä suureita ja mitoittamaan lämmönvaihtimia sekä lämmösiirtoverkkoja.
Tunnet haihdutukseen ja kuivaukseen liittyvät käsitteet sekä pystyt laskemaan näiden laitteiden virtauksia ja päämittoja.
Sisältö
Mitä tarkoittaa lämmönjohtuminen, konvektio ja säteily?
Mitä on huomioitava kokonaislämmönsiirtoa määritettäessä?
Kuinka lämmönsiirtimiä mitoitetaan?
Kuinka lämmönsiirrinverkkoja voidaan optimoida?
Mitä tarkoittaa haihdutus ja lauhdutus ja kuinka niihin liittyviä suureita voidaan laskea?
Mitä tarkoittaa diffuusio ja kosteus?
Kuinka kuivaimiin liittyviä virtauksia voidaan määrittää?
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali on käytettävissä Learnissä.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Opintoja nopeuttavana vaihtoehtona
- voit esimerkiksi ilmoittautua aikaisemmin opintonsa aloittaneelle ryhmälle tarjottavalle vastaavalle toteutukselle.
Opintoja nopeuttavassa väylässä
TKI ja työelämäyhteistyö
Toteutussuunnitelmassa selvitettään lämmönsiirtimen toimintaa biotuoteteollisuudessa sekä niiden valmistamista. Kursilla on mahdollisesti yritysluento.
Arviointiasteikko
1-5
Esitietovaatimukset
Virtaustekniikka ja taseet
Ilmoittautumisaika
06.11.2023 - 17.11.2023
Ajoitus
08.01.2024 - 20.05.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Sähkö-, talo- ja biotuotetekniikan koulutusyksikkö
Toimipiste
Savonlinnan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Biotuotetekniikan koulutus
Opettaja
- Petteri Paananen
Ajoitusryhmät
- Ryhmä A (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)
- Ryhmä B (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)
- Ryhmä C (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
BISA23KMBiotuotetekniikka, monimuoto
Pienryhmät
- Ryhmä A
- Ryhmä B
- Ryhmä C
Tavoitteet
Tunnet lämmönsiirtotekniikkaan ja energiatehokkuuteen liittyvät käsitteet.
Pystyt laskemaan lämmönsiirtoon liittyviä suureita ja mitoittamaan lämmönvaihtimia sekä lämmösiirtoverkkoja.
Tunnet haihdutukseen ja kuivaukseen liittyvät käsitteet sekä pystyt laskemaan näiden laitteiden virtauksia ja päämittoja.
Sisältö
Mitä tarkoittaa lämmönjohtuminen, konvektio ja säteily?
Mitä on huomioitava kokonaislämmönsiirtoa määritettäessä?
Kuinka lämmönsiirtimiä mitoitetaan?
Kuinka lämmönsiirrinverkkoja voidaan optimoida?
Mitä tarkoittaa haihdutus ja lauhdutus ja kuinka niihin liittyviä suureita voidaan laskea?
Mitä tarkoittaa diffuusio ja kosteus?
Kuinka kuivaimiin liittyviä virtauksia voidaan määrittää?
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali on käytettävissä Learnissä.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Opintoja nopeuttavana vaihtoehtona
- voit esimerkiksi ilmoittautua aikaisemmin opintonsa aloittaneelle ryhmälle tarjottavalle vastaavalle toteutukselle.
Opintoja nopeuttavassa väylässä
TKI ja työelämäyhteistyö
Toteutussuunnitelmassa selvitettään lämmönsiirtimen toimintaa biotuoteteollisuudessa sekä niiden valmistamista. Kursilla on mahdollisesti yritysluento.
Esitietovaatimukset
Virtaustekniikka ja taseet
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 30.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Sähkö-, talo- ja biotuotetekniikan koulutusyksikkö
Toimipiste
Savonlinnan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 40
Koulutus
- Biotuotetekniikan koulutus
Opettaja
- Petteri Paananen
Ajoitusryhmät
- Ryhmä A (Koko: 15. Avoin AMK: 0.)
- Ryhmä B (Koko: 15. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
BISA21SPBiotuotetekniikka, päivätoteutus
Pienryhmät
- Ryhmä A
- Ryhmä B
Tavoitteet
Tunnet lämmönsiirtotekniikkaan ja energiatehokkuuteen liittyvät käsitteet.
Pystyt laskemaan lämmönsiirtoon liittyviä suureita ja mitoittamaan lämmönvaihtimia sekä lämmösiirtoverkkoja.
Tunnet haihdutukseen ja kuivaukseen liittyvät käsitteet sekä pystyt laskemaan näiden laitteiden virtauksia ja päämittoja.
Sisältö
Mitä tarkoittaa lämmönjohtuminen, konvektio ja säteily?
Mitä on huomioitava kokonaislämmönsiirtoa määritettäessä?
Kuinka lämmönsiirtimiä mitoitetaan?
Kuinka lämmönsiirrinverkkoja voidaan optimoida?
Mitä tarkoittaa haihdutus ja lauhdutus ja kuinka niihin liittyviä suureita voidaan laskea?
Mitä tarkoittaa diffuusio ja kosteus?
Kuinka kuivaimiin liittyviä virtauksia voidaan määrittää?
Arviointiasteikko
1-5
Esitietovaatimukset
Virtaustekniikka ja taseet
Ilmoittautumisaika
08.11.2021 - 21.11.2021
Ajoitus
11.01.2022 - 11.05.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Sähkö-, talo- ja biotuotetekniikan koulutusyksikkö
Toimipiste
Savonlinnan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
- Biotuotetekniikan koulutus
Opettaja
- Petteri Paananen
Ryhmät
-
BISA21KMBiotuotetekniikka, monimuoto
Tavoitteet
Tunnet lämmönsiirtotekniikkaan ja energiatehokkuuteen liittyvät käsitteet.
Pystyt laskemaan lämmönsiirtoon liittyviä suureita ja mitoittamaan lämmönvaihtimia sekä lämmösiirtoverkkoja.
Tunnet haihdutukseen ja kuivaukseen liittyvät käsitteet sekä pystyt laskemaan näiden laitteiden virtauksia ja päämittoja.
Sisältö
Mitä tarkoittaa lämmönjohtuminen, konvektio ja säteily?
Mitä on huomioitava kokonaislämmönsiirtoa määritettäessä?
Kuinka lämmönsiirtimiä mitoitetaan?
Kuinka lämmönsiirrinverkkoja voidaan optimoida?
Mitä tarkoittaa haihdutus ja lauhdutus ja kuinka niihin liittyviä suureita voidaan laskea?
Mitä tarkoittaa diffuusio ja kosteus?
Kuinka kuivaimiin liittyviä virtauksia voidaan määrittää?
Arviointiasteikko
1-5
Esitietovaatimukset
Virtaustekniikka ja taseet
Ilmoittautumisaika
08.11.2021 - 21.11.2021
Ajoitus
11.01.2022 - 30.04.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Sähkö-, talo- ja biotuotetekniikan koulutusyksikkö
Toimipiste
Savonlinnan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
- Biotuotetekniikan koulutus
Opettaja
- Petteri Paananen
Vastuuopettaja
Petteri Paananen
Ajoitusryhmät
- Ryhmä A (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Ryhmä B (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
BISA20SPBiotuotetekniikka, päivätoteutus
Pienryhmät
- Ryhmä A
- Ryhmä B
Tavoitteet
Tunnet lämmönsiirtotekniikkaan ja energiatehokkuuteen liittyvät käsitteet.
Pystyt laskemaan lämmönsiirtoon liittyviä suureita ja mitoittamaan lämmönvaihtimia sekä lämmösiirtoverkkoja.
Tunnet haihdutukseen ja kuivaukseen liittyvät käsitteet sekä pystyt laskemaan näiden laitteiden virtauksia ja päämittoja.
Sisältö
Mitä tarkoittaa lämmönjohtuminen, konvektio ja säteily?
Mitä on huomioitava kokonaislämmönsiirtoa määritettäessä?
Kuinka lämmönsiirtimiä mitoitetaan?
Kuinka lämmönsiirrinverkkoja voidaan optimoida?
Mitä tarkoittaa haihdutus ja lauhdutus ja kuinka niihin liittyviä suureita voidaan laskea?
Mitä tarkoittaa diffuusio ja kosteus?
Kuinka kuivaimiin liittyviä virtauksia voidaan määrittää?
Arviointiasteikko
1-5
Esitietovaatimukset
Virtaustekniikka ja taseet