Entrepreneurship and Small Business MarketingLaajuus (5 op)
Tunnus: MO00DB96
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- ymmärtää yrittäjyyden tärkeyden kansantaloudessa
- osaa arvioida omia yrittäjäominaisuuksiaan ja -taitojaan - tuntee yrityksen perustamisprosessin ja käytännön toimet ideasta yritykseksi ja sen markkinoimiseksi
Sisältö
- yrittäjyyden haaste - liiketoimintamahdollisuudet: ideoiden tunnistaminen ja niiden kehittely liiketoiminnaksi - liiketoimintasuunnitelma: rahoitus, markkinointi ja riskienhallinta - yrityksen perustamisen käytännön toimet
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvksytysti suoritetut oppimistehtävät arviointiasteikolla erittäin hyvä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1), hylätty (0).
Ilmoittautumisaika
07.08.2023 - 31.10.2023
Ajoitus
16.01.2023 - 31.12.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Xentre (vanhennettu) – yrittäjyyden ja innovaatioiden tutkimus- ja koulutusyksikkö (YRI)
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
1 - 40
Opettaja
- Slaveya Hämäläinen
Vastuuopettaja
Slaveya Hämäläinen
Ryhmät
-
VV2022-2023Valinnaiset opinnot 2022-2023
-
VV2023-2024Valinnaiset opinnot 2023-2024
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- ymmärtää yrittäjyyden tärkeyden kansantaloudessa
- osaa arvioida omia yrittäjäominaisuuksiaan ja -taitojaan - tuntee yrityksen perustamisprosessin ja käytännön toimet ideasta yritykseksi ja sen markkinoimiseksi
Sisältö
- yrittäjyyden haaste - liiketoimintamahdollisuudet: ideoiden tunnistaminen ja niiden kehittely liiketoiminnaksi - liiketoimintasuunnitelma: rahoitus, markkinointi ja riskienhallinta - yrityksen perustamisen käytännön toimet
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali on saatavilla kurssialustalla.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
-
TKI ja työelämäyhteistyö
-
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Ilmoitetaan kurssialustalla.
Kansainvälinen yhteistyö
Mahdollinen opiskelijoiden välinen kansainvälinen yhteistyö.
Opiskelijan työmäärä
135 tuntia
Toteutuksen osien kuvaus
1 Yrittäjyyden haaste
2 Liiketoiminnan mahdollisuudet ja liikeidean kehittäminen
3 Liiketoiminnan suunnittelu
4 Aloittavan yrityksen käytännön toimet
Lisätietoja opiskelijoille
Itsenäistä tai ryhmissä tapahtuvaa opiskelua.
Tehtäviä, ei tenttejä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvksytysti suoritetut oppimistehtävät arviointiasteikolla erittäin hyvä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1), hylätty (0).
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointiperusteet ilmoitetaan jokaisen tehtävän yhteydessä.
Tehtävistä annetaan arviointipisteet.
Ilmoittautumisaika
14.03.2022 - 31.03.2022
Ajoitus
01.05.2022 - 14.08.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Xentre (vanhennettu) – yrittäjyyden ja innovaatioiden tutkimus- ja koulutusyksikkö (YRI)
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 30
Opettaja
- Slaveya Hämäläinen
Vastuuopettaja
Maarit Vahvanen
Ryhmät
-
VV2021-2022Valinnaiset opinnot 2021-2022
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- ymmärtää yrittäjyyden tärkeyden kansantaloudessa
- osaa arvioida omia yrittäjäominaisuuksiaan ja -taitojaan - tuntee yrityksen perustamisprosessin ja käytännön toimet ideasta yritykseksi ja sen markkinoimiseksi
Sisältö
- yrittäjyyden haaste - liiketoimintamahdollisuudet: ideoiden tunnistaminen ja niiden kehittely liiketoiminnaksi - liiketoimintasuunnitelma: rahoitus, markkinointi ja riskienhallinta - yrityksen perustamisen käytännön toimet
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali on saatavilla kurssialustalla.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
-
TKI ja työelämäyhteistyö
-
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Ilmoitetaan kurssialustalla.
Kansainvälinen yhteistyö
Mahdollinen opiskelijoiden välinen kansainvälinen yhteistyö.
Opiskelijan työmäärä
135 tuntia
Toteutuksen osien kuvaus
1 Yrittäjyyden haaste
2 Liiketoiminnan mahdollisuudet ja liikeidean kehittäminen
3 Liiketoiminnan suunnittelu
4 Aloittavan yrityksen käytännön toimet
Lisätietoja opiskelijoille
Itsenäistä tai ryhmissä tapahtuvaa opiskelua.
Tehtäviä, ei tenttejä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvksytysti suoritetut oppimistehtävät arviointiasteikolla erittäin hyvä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1), hylätty (0).
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointiperusteet ilmoitetaan jokaisen tehtävän yhteydessä.
Tehtävistä annetaan arviointipisteet.
Ilmoittautumisaika
03.01.2022 - 16.01.2022
Ajoitus
10.01.2022 - 01.05.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Xentre (vanhennettu) – yrittäjyyden ja innovaatioiden tutkimus- ja koulutusyksikkö (YRI)
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 30
Opettaja
- Sabine Suorsa
Vastuuopettaja
Mia Silvenius
Ryhmät
-
VV2021-2022Valinnaiset opinnot 2021-2022
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- ymmärtää yrittäjyyden tärkeyden kansantaloudessa
- osaa arvioida omia yrittäjäominaisuuksiaan ja -taitojaan - tuntee yrityksen perustamisprosessin ja käytännön toimet ideasta yritykseksi ja sen markkinoimiseksi
Sisältö
- yrittäjyyden haaste - liiketoimintamahdollisuudet: ideoiden tunnistaminen ja niiden kehittely liiketoiminnaksi - liiketoimintasuunnitelma: rahoitus, markkinointi ja riskienhallinta - yrityksen perustamisen käytännön toimet
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali on saatavilla kurssialustalla.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
-
TKI ja työelämäyhteistyö
-
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Ilmoitetaan kurssialustalla.
Kansainvälinen yhteistyö
Mahdollinen opiskelijoiden välinen kansainvälinen yhteistyö.
Opiskelijan työmäärä
135 tuntia
Toteutuksen osien kuvaus
1 Yrittäjyyden haaste
2 Liiketoiminnan mahdollisuudet ja liikeidean kehittäminen
3 Liiketoiminnan suunnittelu
4 Aloittavan yrityksen käytännön toimet
Lisätietoja opiskelijoille
Itsenäistä tai ryhmissä tapahtuvaa opiskelua.
Tehtäviä, ei tenttejä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvksytysti suoritetut oppimistehtävät arviointiasteikolla erittäin hyvä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1), hylätty (0).
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointiperusteet ilmoitetaan jokaisen tehtävän yhteydessä.
Tehtävistä annetaan arviointipisteet.