Mikrobiologian perusteetLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: EL00ES54
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Osaat kuvailla mikrobien keskeiset rakenteet, yleiset ominaisuudet ja niiden kasvuun ja lisääntymiseen vaikuttavat tekijät elintarvikkeissa.
Osaat selittää kuinka bakteereja kasvatetaan ja kuinka niiden kasvua kyetään estämään sekä osaat selittää mikrobien tunnistamisen perusperiaatteet.
Osaat työskennellä aseptisesti ja tutustut tärkeimpiin mikrobiologisiin perusmenetelmiin ja mikroskopointiin.
Osaat tulkita mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioida niiden luotettavuutta.
Sisältö
Miten mikrobit luokitellaan ja missä niitä esiintyy?
Mitkä tekijät vaikuttavat mikrobien kasvuun?
Millaisia riskejä mikrobit aiheuttavat elintarvikkeissa?
Miten mikrobeja voidaan hyödyntää elintarvikkeiden valmistuksessa?
Miten laboratoriossa työskennellään aseptisesti?
Miten otetaan mikrobiologisia näytteitä elintarvikkeista ja pinnoilta?
Miten mikrobeja voidaan tunnistaa?
Miten tulkitaan mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioidaan niiden luotettavuutta?
Edeltävä osaaminen
Ei edeltäviä opintoja
Lisätiedot
Varaudu siirtymään kampuksen ulkopuolelle laboraatioita tekemään. Laboraatioissa on pakollinen läsnäolo.
Arviointi
Opiskelija
- osaa etsiä tietoa alan keskeisistä tiedon lähteistä
- osaa hahmottaa mikrobien vaikutuksia elintarvikkeissa
- osaa tehdä mikrobiologista näytteenottoa
- osaa käyttää yksinkertaisia mikrobiologisia analyysi- ja identifiointi menetelmiä ja tehdä tuloksistasi johtopäätöksiä ja arvioida tuloksen luotettavuutta
- osaa toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti