ElintarvikekemiaLaajuus (5 op)
Tunnus: EL00FB44
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Tiedät kuinka elintarvikeanalytiikan avulla voidaan mitata ja kuvata elintarvikkeiden laatua ja ominaisuuksia numeerisin suurein.
Pystyt valitsemaan menetelmän sen mukaan mitä elintarvikkeesta halutaan tutkia.
Osaat kuvata eri elintarvikkeita niiden kemiallisten ominaisuuksien perusteella.
Osaat arvioida tuloksen oikeellisuutta ja siihen vaikuttavia tekijöitä.
Sisältö
Millaisia kemiallisia rakenteita ja ominaisuuksia elintarvikkeiden komponenteissa on ja miten niiden väliset suhteet toimivat prosessoinnissa ja varastoinnissa ?
Miten elintarvikeanalytiikan avulla erotetaan elintarvikkeista erilaisia ominaisuuksia kuten kosteus, rasva, proteiinit ja hiilihydraatit?
Miten valitaan analyysimenetelmä tutkittavan ominaisuuden perusteella?
Kuinka työskennellään laboratoriossa ja tehdään tutkimusraportteja?