Siirry suoraan sisältöön

Nutrition for sports and physical activityLaajuus (5 op)

Tunnus: AV00EG55

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • englanti

Osaamistavoitteet

- You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training.
- You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.

Sisältö

The course content consists of three topics related to the:
- Basic knowledge of nutrition (1 ECTS credit)
- Energy demand and consumption during exercise, energy metabolism (2 ECTS credits)
- Nutrition, fluid balance and recovery to support endurance and strength training (2 ECTS credits)

Esitietovaatimukset

Does not require prior knowledge.

Ajoitus

06.08.2024 - 31.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Avoin AMK ja täydennyskoulutus

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Englanti
Koulutus
  • Fysioterapeuttikoulutus
  • Avoin ammattikorkeakoulu
Opettaja
  • Johanna Vesanto
Vastuuopettaja

Johanna Vesanto

Tavoitteet

- You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training.
- You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.

Sisältö

The course content consists of three topics related to the:
- Basic knowledge of nutrition (1 ECTS credit)
- Energy demand and consumption during exercise, energy metabolism (2 ECTS credits)
- Nutrition, fluid balance and recovery to support endurance and strength training (2 ECTS credits)

Opiskelumateriaali

Opintojaksoalustalla on oppimateriaalia. Lisäksi opintojaksolla tulee tehdä itsenäisesti aktiivista tiedonhakua opiskeltavista aiheista.

Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. 1. painos. Lahti: VK-Kustannus Oy.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina, englannin kielellä. Opintojaksolla opiskeluoikeus on kolme (3) kuukautta sen aloittamisesta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakso ei sisällä varsinaista TKI ja työelämäyhteistyötä. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opintojaksolla on oppimistehtäviä ja -testejä sekä kolme (3) pakollista verkkotenttiä.

Opiskelijan työmäärä

Opintojakson 5 opintopistettä vastaa noin 135 tuntia opiskelijan työtä.

Toteutuksen osien kuvaus

Opinnot etenevät aihealueittain:

1. Ravitsemustieto (1 op)
2. Energiantarve ja -saanti sekä energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
3. Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen kestävyysharjoittelun ja voimaharjoittelun tukena (2 op)

Lisätietoja opiskelijoille

Tarvitset opintojaksolla tietokoneen.
Opintojaksolla on jonkin verran käytännön harjoittelua.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan hyväksytty - hylätty.

Opintojakson hyväksytty arviointi (5 op) edellyttää, että opintojakson oppimistehtävät ja -testit sekä verkkotentit on suoritettu hyväksytysti. Kaikki osasuoritukset tulee olla palautettuna/tehtynä opintojakson toteutuksen aikana. Tarkemmat tiedot opintojakson arvioinnista on opintojakson verkkoalustalla.

Kesän aikana suoritetut opintopisteet rekisteröidään elokuussa. Tästä on tarkemmat ohjeen opintojakson verkkoalustalla.

Esitietovaatimukset

Does not require prior knowledge.

Ilmoittautumisaika

08.04.2024 - 21.04.2024

Ajoitus

09.01.2024 - 25.09.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Avoin AMK ja täydennyskoulutus

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

1 - 10

Koulutus
  • Fysioterapeuttikoulutus
  • Avoin ammattikorkeakoulu
Opettaja
  • Johanna Vesanto
Vastuuopettaja

Johanna Vesanto

Ryhmät
  • VV2024-2025
    Valinnaiset opinnot 2024-2025
  • VV2023-2024
    Valinnaiset opinnot 2023-2024

Tavoitteet

- You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training.
- You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.

Sisältö

The course content consists of three topics related to the:
- Basic knowledge of nutrition (1 ECTS credit)
- Energy demand and consumption during exercise, energy metabolism (2 ECTS credits)
- Nutrition, fluid balance and recovery to support endurance and strength training (2 ECTS credits)

Opiskelumateriaali

Opintojaksoalustalla on oppimateriaalia. Lisäksi opintojaksolla tulee tehdä itsenäisesti aktiivista tiedonhakua opiskeltavista aiheista.

Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. 1. painos. Lahti: VK-Kustannus Oy.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina, englannin kielellä. Opintojaksolla opiskeluoikeus on kolme (3) kuukautta sen aloittamisesta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakso ei sisällä varsinaista TKI ja työelämäyhteistyötä. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opintojaksolla on oppimistehtäviä ja -testejä sekä kolme (3) pakollista verkkotenttiä.

Opiskelijan työmäärä

Opintojakson 5 opintopistettä vastaa noin 135 tuntia opiskelijan työtä.

Toteutuksen osien kuvaus

Opinnot etenevät aihealueittain:

1. Ravitsemustieto (1 op)
2. Energiantarve ja -saanti sekä energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
3. Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen kestävyysharjoittelun ja voimaharjoittelun tukena (2 op)

Lisätietoja opiskelijoille

Tarvitset opintojaksolla tietokoneen.
Opintojaksolla on jonkin verran käytännön harjoittelua.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan hyväksytty - hylätty.

Opintojakson hyväksytty arviointi (5 op) edellyttää, että opintojakson oppimistehtävät ja -testit sekä verkkotentit on suoritettu hyväksytysti. Kaikki osasuoritukset tulee olla palautettuna/tehtynä opintojakson toteutuksen aikana. Tarkemmat tiedot opintojakson arvioinnista on opintojakson verkkoalustalla.

Kesän aikana suoritetut opintopisteet rekisteröidään elokuussa. Tästä on tarkemmat ohjeen opintojakson verkkoalustalla.

Esitietovaatimukset

Does not require prior knowledge.

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

03.01.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Avoin AMK ja täydennyskoulutus

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

1 - 10

Koulutus
  • Fysioterapeuttikoulutus
  • Avoin ammattikorkeakoulu
Opettaja
  • Johanna Vesanto
Vastuuopettaja

Johanna Vesanto

Ryhmät
  • VV2022-2023
    Valinnaiset opinnot 2022-2023
  • VV2023-2024
    Valinnaiset opinnot 2023-2024

Tavoitteet

- You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training.
- You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.

Sisältö

The course content consists of three topics related to the:
- Basic knowledge of nutrition (1 ECTS credit)
- Energy demand and consumption during exercise, energy metabolism (2 ECTS credits)
- Nutrition, fluid balance and recovery to support endurance and strength training (2 ECTS credits)

Opiskelumateriaali

Opintojaksoalustalla on oppimateriaalia. Lisäksi opintojaksolla tulee tehdä itsenäisesti aktiivista tiedonhakua opiskeltavista aiheista.

Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. 1. painos. Lahti: VK-Kustannus Oy.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina, englannin kielellä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakso ei sisällä varsinaista TKI ja työelämäyhteistyötä. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opintojaksolla on oppimistehtäviä sekä kolme (3) pakollista verkkotenttiä. Opintojaksolla opiskeluoikeus on kolme (3) kuukautta, jonka aikana kaikki osasuoritukset tulee olla tehtynä hyväksytysti.

Opiskelijan työmäärä

Opintojakson 5 opintopistettä vastaa noin 135 tuntia opiskelijan työtä.

Toteutuksen osien kuvaus

Opinnot etenevät aihealueittain:

1. Ravitsemustieto (1 op)
2. Energiantarve ja -saanti sekä energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
3. Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen kestävyysharjoittelun ja voimaharjoittelun tukena (2 op)

Lisätietoja opiskelijoille

Tarvitset opintojaksolla tietokoneen.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan hyväksytty - hylätty.

Opintojakson hyväksytty arviointi (5 op) edellyttää, että opintojakson oppimistehtävät ja vekkotentit on suoritettu hyväksytysti opintojaksolla opiskeluoikeuden aikana. Tarkemmat tiedot opintojakson arvioinnista on opintojakson verkkoalustalla.

Kesän aikana suoritetut opintopisteet rekisteröidään elokuussa. Tästä on tarkemmat ohjeen opintojakson verkkoalustalla.

Esitietovaatimukset

Does not require prior knowledge.

Ajoitus

03.01.2022 - 15.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Vanha_Avoin AMK ja täydennyskoulutus (vanhettu)

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

1 - 10

Koulutus
  • Fysioterapeuttikoulutus
Opettaja
  • Johanna Vesanto
Vastuuopettaja

Johanna Vesanto

Ryhmät
  • VV2022-2023
    Valinnaiset opinnot 2022-2023

Tavoitteet

- You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training.
- You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.

Sisältö

The course content consists of three topics related to the:
- Basic knowledge of nutrition (1 ECTS credit)
- Energy demand and consumption during exercise, energy metabolism (2 ECTS credits)
- Nutrition, fluid balance and recovery to support endurance and strength training (2 ECTS credits)

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Esitietovaatimukset

Does not require prior knowledge.