Elintarvikkeet, elintarvikehygienia (5op)
Opintojakson tunnus: M51A110
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Tiedät elintarvikeryhmät ja keskeiset elintarvikkeet ja osaat hankkia tietoa markkinoilla olevista ammattikeittiöille tarkoitetuista tuotteista, ml. luomu- ja lähiruokatuotteet. Tiedät elintarvikeryhmien säilyvyyden, ja säilytystä koskevat lämpötila- ja käsittelyvaatimukset. Tunnistat elintarvikehygieeniset riskit ja tiedät elintarviketurvallisuuden kannalta asialliset työskentelytavat. Osoitat perehtyneisyytesi elintarvikkeita ja elintarvikehuoneistoa koskeviin keskeisiin säädöksiin ammattialan kannalta.
Sisältö
Mitä ovat elintarvikeryhmät ja millaisia eri jalostusasteisia tuotteita on markkinoilla ammattikeittiöitä varten? Mitä lähiruoka ja luomu tarkoittavat ja millaisia tuotteita on saatavana ammattikeittiökäyttöön? Mitä elintarvikesäädökset tarkoittavat elintarviketurvallisuuden ja ammattikeittiön toiminnan kannalta?
Edeltävä osaaminen
Ei edellytetä aiempaa osaamista
Arviointikriteerit, hyvä (3)
a osaa käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b osaa etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä d osaa käyttää keskeisiä oman alan malleja (omavalvonta)