Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikkeet, elintarvikehygienia (5op)

Opintojakson tunnus: M51A110

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Tiedät elintarvikeryhmät ja keskeiset elintarvikkeet ja osaat hankkia tietoa markkinoilla olevista ammattikeittiöille tarkoitetuista tuotteista, ml. luomu- ja lähiruokatuotteet. Tiedät elintarvikeryhmien säilyvyyden, ja säilytystä koskevat lämpötila- ja käsittelyvaatimukset. Tunnistat elintarvikehygieeniset riskit ja tiedät elintarviketurvallisuuden kannalta asialliset työskentelytavat. Osoitat perehtyneisyytesi elintarvikkeita ja elintarvikehuoneistoa koskeviin keskeisiin säädöksiin ammattialan kannalta.

Sisältö

Mitä ovat elintarvikeryhmät ja millaisia eri jalostusasteisia tuotteita on markkinoilla ammattikeittiöitä varten? Mitä lähiruoka ja luomu tarkoittavat ja millaisia tuotteita on saatavana ammattikeittiökäyttöön? Mitä elintarvikesäädökset tarkoittavat elintarviketurvallisuuden ja ammattikeittiön toiminnan kannalta?

Edeltävä osaaminen

Ei edellytetä aiempaa osaamista

Arviointikriteerit, hyvä (3)

a osaa käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b osaa etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä d osaa käyttää keskeisiä oman alan malleja (omavalvonta)

Siirry alkuun