Ruoka- ja ravintolapalvelujen johtaminen ja laatuLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: M51B115
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Ymmärrät ja osaat soveltaa yrityksen strategiaa toiminnan ohjauksen välineenä sekä huomioida ekologisen, taloudellisen ja sosiaalisen vastuun toiminnassa. Ymmärrät ruoka- ja ravintolapalveluiden laatujohtamisen periaatteet ja osaat johtaa toimintoja laatutavoitteiden mukaisesti. Osaat ottaa vastuun, tehdä päätöksiä, suunnitella, organisoida ja johtaa toimintaa ruoka- ja ravintolapalveluiden päivittäistehtävissä. Osaat toimia lähiesimiehenä työyhteisössä ja hyödynnät esimiestyössä yksilöiden, tiimin ja työyhteisön osaamista.
Sisältö
Miten toteutan yrityksen strategiaa ruoka- ja ravintolapalveluiden johtamisessa? Miten esimiestyössä huomioidaan ekologinen, taloudellinen ja sosiaalinen ulottuvuus? Miten laatujohtamista sovelletaan ruoka- ja ravintolapalveluissa? Miten hyödynnän päivittäisjohtamisessa yksilöiden, tiimien ja työyhteisön osaamista? Miten suunnittelen, teen päätöksiä, organisoin ja johdan toimintaa lähiesimiehenä?
Edeltävä osaaminen
Opintojaksot Ruokatuotanto, Ammattimainen ruokatuotanto, Ruoka- ja ravintolapalvelujen suunnittelu ja kehittäminen tai vastaavat tiedot ja taidot ja osaaminen
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa a. käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa b. arvioida käyttämiään tietolähteitä kriittisesti c. työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia d.arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa e. valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan f. edistää tiimin tavoitteellista toimintaa g. soveltaa kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa