Siirry suoraan sisältöön

ElintarviketeknologiaLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: T54C302

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Käytät johdonmukaisesti teollisten elintarvikkeiden turvalliseen valmistukseen, eri prosessointitekniikoihin, logistiikkaketjuun ja kuluttajaneuvontaan liittyvää elintarvikekemian, -mikrobiologian ja analytiikan tietoja. Valitset tarkoituksenmukaiset menetelmät elintarvikkeiden hygieenisen säilyvyyden ja organoleptisen laadun arvioinnissa sekä pakkaus-teknologian käytössä ja teknologisten ongelmien ennalta ehkäisyssä ja ratkaisussa. Ohjeistat ja opastat neuvontatilanteissa elintarvikkeiden turvallisessa valmistuksessa vaadittavia prosessointitila- ja laiteratkaisuja.

Sisältö

Millaisia prosessointimenetelmiä ja laiteratkaisuja elintarviketeknologian osa-alueilla on käytettävissä? Millaisilla menetelmillä raaka-aineiden ja elintarvikkeiden laatua eri elintarviketeknologian osa-alueilla arvioidaan? Miten ruokamyrkytyksien ja allergiareaktioiden syntymekanismeja ehkäistään teknologisin ja informatiivisin keinoin?

Edeltävä osaaminen

Elintarviketurvallisuus

Arviointikriteerit, hyvä (3)

a. käytät johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri tilanteissa c. pystyt toimimaan elintarviketeknologian laadullista asiantuntemusta vaativissa tehtävissä. d. osaat arvioida toimintaa asiakas?, käyttäjä?ja kohderyhmätilanteissa. e.käytättarkoituksenmukaisia malleja ja menetelmiä ja pystyt perustelemaanvalinnat. g. pystyt soveltamaan kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.

Siirry alkuun