Siirry suoraan sisältöön

AnniskelupassiLaajuus (2 op)

Opintojakson tunnus: AV00CY77

Opintojakson perustiedot


Laajuus
2 op
Opetuskieli
suomi
Vastuuhenkilö
Eeva Koljonen

Osaamistavoitteet

Perehdyt alkoholin anniskelua ja myyntiä koskevaan lainsäädäntöön.
Suoritat alkoholilain 21 b (STM1371/2002) mukaisen vastaavalta hoitajalta tai hänen sijaiseltaan edellytettävän anniskeluasioiden osaamistestin.

Sisältö

Mitä alkoholijuomat määritellään?
Miten alkoholijuomia hankitaan, myydään ja anniskellaan lainsäädäntöä noudattaen?
Mitkä ovat alkoholijuomien mainonnan keskeiset säännökset?
Mitä ravintolassa tarkoittavat anniskelun omavalvonta, henkilöstösuunnitelma ja vastaava hoitaja?
Miten ja mistä anniskeluluvat haetaan ja millaisia lupia on käytössä?
Mitkä viranomaiset valvovat alkoholilainsäädännön noudattamista ja miten?
Miten ja kuinka paljon suomalaiset kuluttavat alkoholia?
Millaisia alkoholihaittoja ilmenee ja miten niitä voidaan ennaltaehkäistä?
Mitkä ovat juomatrendit?
Miten alkoholilainsäädäntö muuttuu ja muutosten vaikutus ravintolamyyntiin ja kulutukseen?

Arviointi

Ennakkotehtävä: hyväksytty/ täydennettävä/ hylätty
Anniskeluosaamistesti: hyväksytty/ hylätty. Testin voi uusia kaksi kertaa.

Siirry alkuun