Anniskelupassi ja kesän asiakaspalveluun valmistautuminenLaajuus (3 op)
Opintojakson tunnus: AV00CY78
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
- Opetuskieli
- suomi
- Vastuuhenkilö
- Eeva Koljonen
Osaamistavoitteet
Perehdyt alkoholin anniskelua ja myyntiä koskevaan lainsäädäntöön.
Suoritat alkoholilain 21 b (STM1371/2002) mukaisen vastaavalta hoitajalta tai hänen sijaiseltaan edellytettävän anniskeluasioiden osaamistestin.
Sujuvaan asiakaspalveluun valmistautuminen.
Sisältö
Mitä alkoholijuomat määritellään?
Miten alkoholijuomia hankitaan, myydään ja anniskellaan lainsäädäntöä noudattaen?
Mitkä ovat alkoholijuomien mainonnan keskeiset säännökset?
Mitä ravintolassa tarkoittavat anniskelun omavalvonta, henkilöstösuunnitelma ja vastaava hoitaja?
Miten ja mistä anniskeluluvat haetaan ja millaisia lupia on käytössä?
Mitkä viranomaiset valvovat alkoholilainsäädännön noudattamista ja miten?
Miten ja kuinka paljon suomalaiset kuluttavat alkoholia?
Millaisia alkoholihaittoja ilmenee ja miten niitä voidaan ennaltaehkäistä?
Mitkä ovat juomatrendit?
Miten alkoholilainsäädäntö muuttuu ja muutosten vaikutus ravintolamyyntiin ja kulutukseen?
Asiakaspalvelu
- sisäinen ja ulkoinen asiakkuus
- asiakkaan kohtaaminen
- palvelutapahtuman vaiheet
- erilaiset asiakkaat
Arviointi
Ennakkotehtävä: hyväksytty/ täydennettävä/ hylätty
Anniskeluosaamistesti: hyväksytty/ hylätty. Testin voi uusia kaksi kertaa.