Siirry suoraan sisältöön

Vegaania ja kasvisruokaa terveellisesti ja turvallisestiLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: AV00DV78

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
suomi
Korkeakoulu
Peppi

Osaamistavoitteet

Opintojaksolla perehdytään tavallisimpiin kasvisruokasuuntauksiin sekä vegaaniruokaan. Opitaan täyspainoisen vegaaniruuan koostamisen periaatteet ja tutustutaan uusiin proteiininlähteisin ja kasviruokavalioon sopiviin elintarvikkeisiin, valintaperusteisiin myös hiilijalanjäljen näkökulmasta.

Sisältö

Kasvisruokasuuntaukset ja vegaaniruoka. Miten ja millaisin elintarvikevalinnoin koostetaan täysipainoinen ja terveellinen kasvis- ja vegaaniruoka. Erityisesti tarkastelun kohteena ovat erilaiset proteiinin lähteet kasvisruokavaliossa ja niiden sopivuus eri käyttötarkoituksiin. Tutuksi tulevat papu- ja soijatuotteet, kaura- ja härkäpapuvalmisteet, sieniproteiinit ja muut uudet kasviproteiini- ja kasvimaitovalmisteet, siemenet, pähkinät ja viljatuotteet.

Arviointi

Kaksi verkkotestiä, jotka arvioidaan hyväksytty/ hylätty, voi uusia tarvittaessa.
Case tehtävä, jonka aiheen ja myös palautusmuodon voi valita, arviointi vertaispalaute ja opettajan arviointi. Koko opintojakson arviointi hyväksytty/ täydennettävä.

Lisätiedot

Arviointi hyväksytty/ täydennettävä.

Siirry alkuun