Siirry suoraan sisältöön

Mikrobiologia, patologia ja tarttuvat tauditLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: H25B602

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Tiedät infektiotorjunnan periaatteet ja niiden merkityksen hoitotyössä. Tiedät sairauksien syntymekanismin ja niiden aiheuttamat muutokset elimistössä. Osaat tautiopin ja mikrobiologian perusteet Tiedät tavallisimmat tarttuvat – ja infektiotaudit, niiden epidemiologian, etiologian ja ennaltaehkäisyn Hankit hygieniapassin

Sisältö

Mitkä ovat tautien syntymekanismit? Miten infektiot leviävät? Miten tartuntoja voi ehkäistä ja hoitaa? Miten työskentelet aseptisesti? Miten otat mikrobiologisia näytteitä? Mikrobiologia ja tautioppi 3 op Tarttuvat taudit 1 op Hygieniapassi 1 op

Edeltävä osaaminen

Ei ole

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Arviointikriteereiden taso 3, osaamisen alkuvaihe a. Osaat käyttää johdonmukaisesti mikrobiologiaan, patologiaan ja tarttuviin tauteihin liittyviä käsitteitä b. Osaat etsiä tietoa mikrobiologian, patologian ja tartuntatautien keskeisistä tiedonlähteistä

Siirry alkuun