Siirry suoraan sisältöön

Digitalisoituva johtamisympäristöLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: C-02504-YZ00CL10

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi
Korkeakoulu
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuasi osaat hyödyntää systeemisen johtamisen malleja sosiaali- ja terveysalalla. Ymmärrät tieteellisen tiedon ja tiedon analysoinnin merkityksen sosiaali- ja terveysalalla päätöksenteossa. Tiedostat digitaalisen teknologian ja datan hyödyntämisen liittyvät mahdollisuudet työyhteisöjä, johtamista ja palveluja kehitettäessä Hallitset joitain digitaalisen teknologian työkaluja sekä omaat perusvalmiudet tietoturvallisuuden varmistamisessa. Tunnistat digitaalisen turvallisuuden keskeiset piirteet oman organisaatiosi kannalta ja saat työkaluja organisaatiosi digiturvallisuuden kehittämistyöhön. Opintojakson osaamiset o Oppimaan oppiminen o Ennakoiva kehittäminen o Työelämässä toimiminen

Sisältö

• Systeeminen johtaminen digitalisoituvassa toimintaympäristössä • Data-analytiikan ja tekoälyn hyödyntäminen sekä merkitys sosiaali- ja terveyspalveluissa • Digitaalisen muutosjohtamisen dynamiikka • Hyvinvointiteknologia, AI:n ja robotiikan mahdollisuudet • Kyberturvallisuus sosiaali- ja terveysalalla

Edeltävä osaaminen

AMK -tutkinto

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija hallitsee systeemisen johtamisen perusteet ja digitalisoituvan toimintaympäristön muutokseen liittyvän ajattelun. Hän tuntee tietojohtamisen teorioita ja toimintamalleja. Opiskelija hallitsee joitakin tiedolla johtamisen lähestymistapoja, työkaluja ja käytänteitä. Hänellä on näkemys digitaalisen turvallisuuden merkityksestä sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija soveltaa itsenäisesti systeemisen johtamisen teorioita käytäntöön sosiaali- ja terveysalan digitalisoituvassa toimintaympäristössä. Hän osaa hyödyntää tiedolla johtamisesta toimintaympäristössään. Opiskelija soveltaa itsenäisesti tiedolla johtamisen lähestymistapoja ja työkaluja käytäntöön. Opiskelijalla on valmiudet digitaalisen turvallisuuden johtamiseen sekä välineitä digiturvan kehittämiseen omassa organisaatiossa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija analysoi, arvioi kriittisesti ja tekee johtopäätöksiä tiedolla johtamisen käytännöstä suhteessa näyttöön perustuvaan tietoon sosiaali- ja terveysalan muuttuvassa toimintaympäristössä. Hän analysoi, arvioi kriittisesti ja tekee johtopäätöksiä tiedolla johtamisen lähestymistavoista ja sekä digitaalisen teknologian hyödyntämisen mahdollisuuksista palveluja ja toimintoja kehitettäessä. Hän kehittää toimintaa niiden perusteella organisaation strategisia valintoja tukevalla tavalla. Tiedät, mitä tekijöitä sinun tulee ottaa huomioon digitaalisen turvallisuuden eri osa-alueilla: johtaminen ja riskienhallinta, jatkuvuuden hallinta, kyberturvallisuus, tietosuoja ja tietoturvallisuus.

Siirry alkuun