Siirry suoraan sisältöön

Tekoälyn ja robotiikan soveltaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa (YAMK)Laajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: C-10065-S000GJ98

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Korkeakoulu
Metropolia Ammattikorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on perehdyttää opiskelija tekoäly- ja robotiikkaperustaisiin sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin. Opintojakson osaamistavoitteet Opiskelija - osaa arvioida kriittisesti tekoälyyn ja robotiikkaan liittyviä peruskäsitteitä ja -periaatteita. - ymmärtää tekoäly- ja robotiikkaperusteisten työvälineiden perusperiaatteet. - ymmärtää tekoäly- ja robotiikkaperustaisten välineiden ja käyttötapausten merkityksen yhteiskunnassa ja organisaationsa sidosryhmien näkökulmasta. - osaa arvioida kriittisesti tekoälyn ja robotiikan käyttöä eettisestä ja lainsäädännöllisistä näkökulmista. - osaa pohtia kriittisesti tekoälyn ja robotiikan käyttöä tulevaisuuden sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Sisältö

- Tekoälyn ja robotiikan liittyvät peruskäsitteet ja -periaatteet. - Tekoälyn ja robotiikan vaikutukset sosiaali- ja terveysalan työhön. - Tekoäly ja robotiikka sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa ja yhteiskunnassa. - Tekoälyn ja robotiikan käyttö sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa etiikan ja lainsäädännön näkökulmista. - Tekoälyn ja robotiikan käyttö tulevaisuuden sosiaali- ja terveysalalla.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija - ymmärtää tekoälyyn ja robotiikkaan liittyviä peruskäsitteitä ja -periaatteita. - ymmärtää tekoäly- ja robotiikkaperusteisten työvälineiden perusperiaatteet. - ymmärtää tekoäly- ja robotiikkaperustaisten välineiden ja käyttötapausten merkityksen yleisellä tasolla. - osaa arvioida kriittisesti tekoälyn ja robotiikan käyttöä eettisestä näkökulmasta. - osaa pohtia kriittisesti tekoälyn ja robotiikan käyttöä tulevaisuudessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija - osaa arvioida kriittisesti tekoälyyn ja robotiikkaan liittyviä peruskäsitteitä ja -periaatteita. - ymmärtää tekoäly- ja robotiikkaperusteisten työvälineiden perusperiaatteet. - ymmärtää tekoäly- ja robotiikkaperustaisten välineiden ja käyttötapausten. merkityksen yhteiskunnassa ja organisaationsa sidosryhmien näkökulmasta. - osaa arvioida kriittisesti tekoälyn ja robotiikan käyttöä eettisestä näkökulmasta. - osaa pohtia kriittisesti tekoälyn ja robotiikan käyttöä tulevaisuudessa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija - osaa arvioida kriittisesti tekoälyyn ja robotiikkaan liittyviä peruskäsitteitä ja -periaatteita useista eri näkökulmista. - ymmärtää tekoäly- ja robotiikkaperusteisten työvälineiden perusperiaatteet ja niiden sovellusalueita. - ymmärtää tekoäly- ja robotiikkaperustaisten välineiden ja käyttötapausten. merkityksen yhteiskunnassa ja organisaationsa sidosryhmien näkökulmasta. - osaa arvioida kriittisesti tekoälyn ja robotiikan käyttöä eettisestä näkökulmasta. - osaa pohtia kriittisesti tekoälyn ja robotiikan käyttöä tulevaisuudessa useista eri näkökulmista.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

-

Siirry alkuun