Tuulivoimatekniikan perusteetLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: C-10108-VV3V3314OJ
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
- Korkeakoulu
- Lapin ammattikorkeakoulu
Osaamistavoitteet
Tuulivoimatekniikan perusteissa opitaan yleistasolla tuulivoimaenergiaan, tuotantoon, lainsäädäntöön ja YVA-menettelyihin liittyvää tietoutta. Opintojaksossa perehdytään tuulen energian muuntamisen perusteisiin, tuulivoimaturbiinin pääkomponentteihin, turbiinin toimintaperiaatteeseen, tehon tuotannon yhtälöihin, tuulivoiman muuttamiseen sähköksi ja tuulivoimalan energiatehokkuuteen sekä tuulivoimapuiston perustamiseen.
Sisältö
Tuulivoimatekniikan perusteet Alan toimijat Suomessa Tuulienergia, tuuliresurssit Tuulen teho Tuulivoimalan rakenne, pääkomponentit, turbiinittyypit ja niiden toiminta Tuulivoimaloiden generaattorit Tuulivoimaturbiinin energian tuotanto
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa tuulivoimatekniikan peruskäsitteet. Opiskelija osaa kertoa tuulivoiman tuotantoa ja tuulienergiaan liittyviä ilmiöitä sekä ymmärtää tuulivoiman tuotantoon ja tuulienergiaan liittyviä teknisiä ratkaisuja ja ilmiöitä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on osaa tuulivoimatekniikan peruskäsitteet. Opiskelija osaa kertoa tuulivoiman tuotantoon ja tuulienergiaan liittyviä teknisiä ratkaisuja ja ilmiöitä, sekä osaa hyödyntää oppimaansa käytänössä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on osaa tuulivoimatekniikan peruskäsitteet, osaa tuulivoiman tuotantoon ja tuulienergiaan liittyviä teknisiä ratkaisuja ja ilmiöitä, sekä osaa hyödyntää ja soveltaa itsenäisesti oppimaansa käytäntöön.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Tehtävät on suoritettava 90% sekä koesuoritus vaaditaan arvioitavaan opintojaksosuoritukseen.
Oppimateriaalit
Tuulivoimatekniikan perusteet, Korpela, Aki. Tammertekniikka 2016 ABB:n tekninen opas nro 13, Wind power plants Moodlen monisteet, laitespesifikaatiot ja muu materiaali.
Suoritustavat
Itsenäinen opiskelu Moodle-alustassa olevien tehtävien, materiaalien ja videoklippien avulla. Tiedonhankinta eri internetlähteistä ja alan toimijoiden sivustoista. Opiskelua ohjaavien tehtävien suoritus aikataulutetusti Moodlessa. Moodle-tentti.