Siirry suoraan sisältöön

Hospitality business environment (5 cr)

Code: AV00DG29-3001

General information


Enrollment

06.04.2018 - 16.04.2018

Timing

20.08.2018 - 31.12.2018

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Open UAS and Continuing Education

Campus

Savonlinna Campus

Teaching languages

  • Finnish

Degree programmes

  • Open University of Applied Sciences

Teachers

  • Sirpa Sahinjoki
  • Päivi Hostikka

Teacher in charge

Päivi Hostikka

Groups

  • AVSAMR18SPOM
    Avoin AMK, Savonlinna, Restonomi (AMK), polku erillisryhmä

Objective

You can describe hospitality as a concept, field of business and as professions. You can describe what skills and competence you need in this business field. You can describe how this business produces experiential customer services. You can use field-specific statistics and publications to find information about and describe the present status and the future prospects of your field. You can work as a goal-oriented individual and team member in all kinds of organizations in your field. You can develop and improve on entrepreneurship with your own doing You know different sectors of business and the meaning of entrepreneurship in the society You know how to network with different kind of agents, professionals and companies You recognize your own sector of business in the Russian society and in Russian businesses

Content

What is meant by tourism and hospitality as concepts? What professions and fields are included in this field of business? What kind of skills and competence do you need in this field and in the various business environments?

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso toteutetaan verkkokurssina ja siihen sisältyy 3h lähiopetusta 4.9.2018
Lähiopetustunneilla käydään läpi verkkokurssin sisältö ja siihen kuuluvat oppimistehtävät.
Opintojakson teemat:
Matkailu- ja ravitsemisalan historia
Matkailun organisoituminen
Kulkuvälineet
Käyntikohteet
Matka-ja matkanjärjestäjä toiminta
Ruoka ja ravitsemispalvelut
Matkailu- ja ravitsemisalan toimijat ja alan koulutus
Kaupan ala restonomin työkenttänä
Puhdistuspalveluala

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa. f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti

Qualifications

No prerequisites