Siirry suoraan sisältöön

Vegaania ja kasvisruokaa terveellisesti ja turvallisesti (3 op)

Toteutuksen tunnus: AV00DV78-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.03.2021 - 31.03.2021

Ajoitus

10.05.2021 - 31.07.2021

Opintopistemäärä

3 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Avoin AMK ja täydennyskoulutus

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 20

Koulutus

  • Avoin ammattikorkeakoulu

Opettaja

  • Eeva Koljonen

Vastuuopettaja

Eeva Koljonen

Ryhmät

  • VV2020-2021
    Valinnaiset opinnot 2020-2021

Tavoitteet

Opintojaksolla perehdytään tavallisimpiin kasvisruokasuuntauksiin sekä vegaaniruokaan. Opitaan täyspainoisen vegaaniruuan koostamisen periaatteet ja tutustutaan uusiin proteiininlähteisin ja kasviruokavalioon sopiviin elintarvikkeisiin, valintaperusteisiin myös hiilijalanjäljen näkökulmasta.

Sisältö

Kasvisruokasuuntaukset ja vegaaniruoka. Miten ja millaisin elintarvikevalinnoin koostetaan täysipainoinen ja terveellinen kasvis- ja vegaaniruoka. Erityisesti tarkastelun kohteena ovat erilaiset proteiinin lähteet kasvisruokavaliossa ja niiden sopivuus eri käyttötarkoituksiin. Tutuksi tulevat papu- ja soijatuotteet, kaura- ja härkäpapuvalmisteet, sieniproteiinit ja muut uudet kasviproteiini- ja kasvimaitovalmisteet, siemenet, pähkinät ja viljatuotteet.

Opiskelumateriaali

Kasviruokaa viisaasti. 2019. Duodecim. Voutilainen, Eeva; Soisalo,Raili; Elorinne, Anna-Liisa; Atula, Saara.
Muu materiaali on verkko-oppimisalustalla, myös nauhoitetut verkkoluennot.

Yksilölliset oppimisväylät

Aluksi opintojaksolla tutustutaan ravitsemissuositusten ja tutkitun tiedon lähtökohdista terveellisen ja turvallisen vegaani- ja kasviruuan koostamiseen. Tietoa voi soveltaa ammatissa toimiessa, mutta myös oman ja/tai asiakkaan ravitsemuksen parantamiseksi. Opintojaksolla tutustutaan kasviruokavaliossa käytettäviin proteiininlähteisiin ja uusiin elintarvikkeisiin.

Opintojakso toteutetaan verkossa. Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin ja haluamassaan järjestyksessä. Opintojaksoon sisältyy verkkokeskustelua, tehtäviä ja osaamista varmistavia verkkotestejä, lisäksi opintojaksoon sisältyy 1 op laajuinen kehittämistehtävä, jonka voi tehdä yksin, parityönä tai pienryhmässä, tehtävän voi kytkeä omaan työhön ja tehtävistä saat myös verataipalautetta,

Tentit ja muut määräajat

Tehtävät ja testit verkko-oppimisalustalla.

Opiskelijan työmäärä

Ravitsemussuositukset ja täysipainoinen kasvisruoka 1 op
Ruokavalion koostaminen ja elintarvikkeet kasvisruokavalioissa 1 op
Osaamista syventävä ja soveltava tehtävä 1 op

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Verkkotestit ja tehtävät hyväksytty/ hylätty, voi uusia
Case tehtävät: hyväksytty/ täydennettävä/ vertaispalaute, opettjan hyväksyntä.

Lisätiedot

Arviointi hyväksytty/ täydennettävä.