Siirry suoraan sisältöön

Vegaania ja kasvisruokaa terveellisesti ja turvallisesti (3 op)

Toteutuksen tunnus: AV00DV78-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.03.2021 - 31.03.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
10.05.2021 - 31.07.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Vanha_Avoin AMK ja täydennyskoulutus (vanhettu)
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
1 - 20
Koulutus
Avoin ammattikorkeakoulu
Opettajat
Eeva Koljonen
Vastuuopettaja
Eeva Koljonen
Ryhmät
VV2020-2021
Valinnaiset opinnot 2020-2021
Opintojakso
AV00DV78
Toteutukselle AV00DV78-3003 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opintojaksolla perehdytään tavallisimpiin kasvisruokasuuntauksiin sekä vegaaniruokaan. Opitaan täyspainoisen vegaaniruuan koostamisen periaatteet ja tutustutaan uusiin proteiininlähteisin ja kasviruokavalioon sopiviin elintarvikkeisiin, valintaperusteisiin myös hiilijalanjäljen näkökulmasta.

Sisältö

Kasvisruokasuuntaukset ja vegaaniruoka. Miten ja millaisin elintarvikevalinnoin koostetaan täysipainoinen ja terveellinen kasvis- ja vegaaniruoka. Erityisesti tarkastelun kohteena ovat erilaiset proteiinin lähteet kasvisruokavaliossa ja niiden sopivuus eri käyttötarkoituksiin. Tutuksi tulevat papu- ja soijatuotteet, kaura- ja härkäpapuvalmisteet, sieniproteiinit ja muut uudet kasviproteiini- ja kasvimaitovalmisteet, siemenet, pähkinät ja viljatuotteet.

Arviointi

Kaksi verkkotestiä, jotka arvioidaan hyväksytty/ hylätty, voi uusia tarvittaessa.
Case tehtävä, jonka aiheen ja myös palautusmuodon voi valita, arviointi vertaispalaute ja opettajan arviointi. Koko opintojakson arviointi hyväksytty/ täydennettävä.

Opiskelumateriaali

Kasviruokaa viisaasti. 2019. Duodecim. Voutilainen, Eeva; Soisalo,Raili; Elorinne, Anna-Liisa; Atula, Saara.
Muu materiaali on verkko-oppimisalustalla, myös nauhoitetut verkkoluennot.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Aluksi opintojaksolla tutustutaan ravitsemissuositusten ja tutkitun tiedon lähtökohdista terveellisen ja turvallisen vegaani- ja kasviruuan koostamiseen. Tietoa voi soveltaa ammatissa toimiessa, mutta myös oman ja/tai asiakkaan ravitsemuksen parantamiseksi. Opintojaksolla tutustutaan kasviruokavaliossa käytettäviin proteiininlähteisiin ja uusiin elintarvikkeisiin.

Opintojakso toteutetaan verkossa. Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin ja haluamassaan järjestyksessä. Opintojaksoon sisältyy verkkokeskustelua, tehtäviä ja osaamista varmistavia verkkotestejä, lisäksi opintojaksoon sisältyy 1 op laajuinen kehittämistehtävä, jonka voi tehdä yksin, parityönä tai pienryhmässä, tehtävän voi kytkeä omaan työhön ja tehtävistä saat myös verataipalautetta,

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Tehtävät ja testit verkko-oppimisalustalla.

Opiskelijan työmäärä

Ravitsemussuositukset ja täysipainoinen kasvisruoka 1 op
Ruokavalion koostaminen ja elintarvikkeet kasvisruokavalioissa 1 op
Osaamista syventävä ja soveltava tehtävä 1 op

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Verkkotestit ja tehtävät hyväksytty/ hylätty, voi uusia
Case tehtävät: hyväksytty/ täydennettävä/ vertaispalaute, opettjan hyväksyntä.

Lisätiedot

Arviointi hyväksytty/ täydennettävä.

Siirry alkuun